Zeljko Sop / CROPIX
GABRIELE VOLPI

'Ugrozit ćemo Dinamo, ali nam treba vremena! Rijeka će stvarati najbolje nogometaše'

Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 18. ožujak 2012. 21:34

Kantrida, Kantrida, Kantrida... Najatraktivniji dio riječkog sporta stisnuo se na 500 metara razmaka u najpoznatijem gradskom kvartu. Bazen na Kantridi, stadion na Kantridi. A otprije koji tjedan, obje lokacije uživaju ključni, veliki suport fondacije Social Sport. Koja se financira sredstvima kompanije Orlean Invest Holding Ltd. Vlasnik koje je - Gabriele Volpi.

- Sjajan čovjek, dobročinitelj - opisuje ga njegov veliki prijatelj i suradnik, Riječanin Predrag Sloboda.

Pogledajte Primorje prije 2-3 godine ili Kantridu prije 2-3 tjedna (konkretno: prije Volpijevih investicija u riječki vaterpolo tj. nogomet) i Slobodine riječi ne zvuče nimalo pretjerano.

Signor Volpi, napravili ste veliku stvar za ovaj klub, a time i za grad.

- Nemojte mene isticati. Ja sam samo došao gledati vaterpolo pa u srijedu navijati za Rijeku protiv Hajduka! - počinje 69-godišnji Talijan koji polovicu svojeg života ima i nigerijsko državljanstvo te, praktički, živi u Africi. - Ova dva gospodina, Damir Mišković i Robert Komen sa svojim suradnicima, oni su donijeli taj optimizam i oni stvaraju “projekt Rijeka”. Naša fondacija daje financijski suport, ali ne vodi klub na svakodnevnoj bazi, to je posao ljudi koji vode, od 2005. Pro Recco, a onda i Spezia Calcio, Akademiju nogometa u nigerijskoj Abuji te odnedavno Rijeku.

Sve je to istina i hvale vrijedno, ali znate kakva je sportska javnost, navijači... Prva momčad uvijek je ogledalo svega.

- Povezujemo sve. Npr., već imamo nogometnu Akademiju u afričkoj državi sa 160 milijuna stanovnika u kojoj je nogomet neupitni sport broj 1, a 1.600 Nigerijaca igra nogomet u Europi, od Arsenala i Chelseaja do četvrte talijanske lige. Imamo Speziju koja bi mogla u Serie B. Imamo Rijeku u kojoj kanimo, tijekom sljedeće tri godine, napraviti Školu nogometa koja će stvarati najbolje hrvatske nogometaše. I u sve te tri priče uključili smo jednog od najvećih svjetskih nogometnih giganata - Juventus! Sve je povezano. A što se Rijekine prve momčadi tiče... Na temelju koji sam upravo opisao, nadamo se postupno stvoriti squadru koja će ne samo u ravnopravno nadmetanje s Hajdukom i ostalim klubovima nego i pokušati ugroziti Dinamovu dominaciju.

Da nema Miškovića i Slobode, ne bi investirao u Kantridu, ali činjenica je da jest. Jednim potezom izbrisani su dugovi i postavljeni dugoročni zdravi klupski temelji. Za HNK Rijeka Gabriele Volpi doista jest, kako Sloboda veli, dobročinitelj.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-A!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 11:57