AFP
KAKO GRCI VIDE HRVATSKU

'Uh kakvi igrači, Modrić, Kranjčar, Mandža...odlični individualci, ali niste momčad!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. listopad 2011. 11:00

Je li pila naopako, ne znamo, međutim, ovako grčka pera vide reprezentaciju Slavena Bilića:

- Uh, kakvi igrači... Mandžukić, Modrić, Kranjčar... Sjajno, sjajno. Samo...

Samo što?

- Hrvatska je skup fantastičnih individualaca, ali nije momčad. Po meni, Hrvatska spada među reprezentacije Španjolske, Argentine i Brazila. Da, kroz talent i individualnu moć, upravo tako vidim Hrvatsku, među najboljim selekcijama svijeta, ali ona je od Francuske do 1998. do danas morala napraviti još jedan veliki rezultat!

Na putu do njega stoji i petak.

- Hrvatska će dominirati utakmicom, odrediti ritam i loptu držati čvrsto u svojim nogama, a Grčka se tome ne može oduprijeti. I mislim da će Vatreni zabiti gol. A ako ga doista i zabije, gotovo je... Grčka dva neće dati, bez sumnje - direktan je Mazias.

Po svemu, vi već četiri dana unaprijed potpisujete kapitulaciju. Imamo li mi uopće mana?

- Obrana, obrana ne drži koncentraciju cijelu utakmicu. Osim toga, padate, niste konzistentni. Reprezentacija poput vaše ne može si dozvoliti poraz u Gruziji. Velike reprezentacije ne gube takve utakmice, već ih lakoćom odrađuju. A vi spadate među velikane - kaže Kolkos.

Ipak, dakle, vjeruju. A vjeru im ponajprije ulijeva i izbornik, Fernando Santos. Tko je bolji, on ili Bilić?

- Santosu je ovo prvi izbornički posao i još se mora uhodati, jer velika je razlika biti izbornik i trener. I stoga i vaše pitanje doživljavam dvojako: moj je dojam da je Santos mnogo bolji trener, ali je i Bilić kvalitetniji izbornik. Iako bi s Hrvatskom mogao i više.

Još ima šansu...

- Da, znam, ali za to proći Atenu. Jest, favoriti ste, mi smo slabiji i ofenzivno zakržljali, ali neće vam biti lako. U to nemojte sumnjati - zaključuje pogled kroz grčke očale Mazias.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 23:53