Tom Dubravec / CROPIX
MOMČAD ZA KAMERUN

Ulaze Brozović, Pranjić i Mandžukić, na klupu Vrsaljko, Kovačić i Nikica Jelavić?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. lipanj 2014. 02:51

Uoči dvoboja u Manausu protiv Kameruna (srijeda, 18 sati), hrvatski izbornik Niko Kovač dvoji između dvije formacije i dva sastava.

1. Kovačić i Rakitić mijenjaju pozicije

Odluči li izbornik Niko Kovač sa istim snagama na teren, osim sigurnog povratnika u vrhu napada Mandžukića, možda će izbornik samo preslagati tri vezna igrača. U tom slučaju jedina izgledna opcija je da Modriću priključi Kovačića u sredini igre, dok Rakitića, koji nije baš svjež zbog teške sezone, pomjeri na poziciju iza špice, što je sa velikim uspjehom igrao u Sevilli.

U tom slučaju sastav bi izgledao ovako: Pletikosa – Srna, Ćorluka, Lovren, Vrsaljko – Modrić, Kovačić – Perišić, Rakitić, Olić – Mandžukić.

2. Promjena sustava, ulaze Brozović i Pranjić

Protiv Kameruna Hrvatska će morati više napadati, možda zato izbornik vrati u postavu ofenzivnijeg Pranjića te zaigra u 4-1-4-1 sustavu. Tako se Modrić može podignuti bliže ofenzivi i pratiti Rakitića u kreaciji napada. No, nismo sigurni da je sa potentnim afričkim igračima mudro lišiti se Vrsaljkove fizičke moći.

U toj bi varijanti hrvatska postava bila: Pletikosa – Srna, Ćorluka, Lovren, Pranjić – Brozović - Perišić, Modrić, Rakitić, Olić – Mandžukić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. rujan 2024 14:27