Fran Karačić u dresu Lokomotive
 ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX
PREOKRET U ZADNJI ČAS

Umjesto Modrih odabrao Italiju: ‘Mogao sam ja igrati u Dinamu, ali nisam htio čekati! Idem drugim putem!‘

‘Dugo godina sam bio u Lokomotivi, jednostavno sam želio napraviti iskorak u karijeri‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 12. siječanj 2021. 07:58

Fran Karačić u ponedjeljak je već bio na putu prema Italiji, prema Bresciji. Pričali smo baš kad se automobilom vozio talijanskim autoputevima. Bio je s Lokomotivom u Medulinu, obavio je test na koronavirus u Puli, bio je negativan i mogao je krenuti na novu lokaciju svoje karijere.

- Rijeka me željela dovesti na Rujevicu, razgovarao sam sa sportskim direktorom Ivanom Manceom. U međuvremenu se pojavila Brescia. Dali su mi Talijani mnogo bolje uvjete, tako da sam u dogovoru sa svojim zastupnikom odlučio karijeru nastaviti u Serie B. Mislim da je to najbolji put za mene u ovom trenutku. Dinamo i Brescia, koliko znam, sve su dogovorili, samo trebam proći liječnički i potpisati ugovor - kazao nam je za početak Karačić.

S obzirom da je bio na posudbi iz Dinama u Lokomotivi, a koja je istjecala na ljeto, je li pomišljao da uđe u plavu svlačionicu?

- Da, razmišljao sam o dolasku u Dinamu. Potpisao sam za Modre prije godinu dana, a na ljeto sam trebao doći u maksimirsku svlačionicu. Baš taj dan sam trebao spakirati stvari i doći u Dinamo, zarazio sam se koronavirusom. Točnije, dan prije sam bio pozitivan. Tako sam izgubio dva tjedna, a onda sam odlučio da još pola godine ostanem na posudbi u Lokomotivi.

Kaže da je prije odlaska u Bresciu dobro promislio...

- Dinamo ima dva desna beka, Stojanovića i Moharramija. Mogu ja igrati u Dinamu, ne kažem da se kraj njih ne bih izborio za svoju poziciju, ali nisam želio više čekati. Htio sam stvari uzeti u svoje ruke i krenuti drugim putem. Dugo godina sam bio u Lokomotivi, jednostavno sam želio napraviti iskorak u karijeri. Kažem, da sam otišao u Dinamo, tamo bih se žestoko borio za mjesto s dvojicom kvalitetnih igrača. Ponavljam, mogao bih se izboriti, ali kad je stigla ova za mene primamljiva ponuda iz Brescie odlučio sam otići u Italiju.

Šikić htio Dinamo

Je li Brescia, klub iz Serie B, možda put prema Serie A jednoga dana?

- Već sam prije tri godine trebao ići u Bresciju. Tada me nije pustio direktor Božidar Šikić. Imao je drugi plan. Htio je da odem u Dinamo, pa da preko maksimirskog kluba odem negdje u inozemstvo. Tada je Brescia također bila u Serie B, pa je onda ušla u Serie A, ali je ispala. Klupski plan je opet ući u Serie A, zato su me doveli kao pojačanje. Meni je u interesu da se s Bresciom plasiram u prvu ligu, ali na Seriu B gledam kao na afirmaciju, jer mogu i iz nje napraviti transfer u Serie A ili u neku drugu ligu Petice. Konačno, Serie B je jaka liga, u kojoj se zaista uz svu posvećenost nogometu mogu afirmirati, te popločiti put do Serie A ili neke druge najbolje europske lige. Pun sam ambicije i samopouzdanja, s nestrpljenjem čekam nastavak karijere u Italiji.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 06:03