ANDREW MILLIGAN/PA IMAGES/PROFIMEDIA Andrew Milligan/Pa Images/Profimedia
STANJE NA RUJEVICI

Uoči nastavka sezone Rijeka ima samo jedan problem! Ključni čovjek neće biti spreman najmanje dva tjedna

Mnogi igrači zaliječili svoje ozljede, ali ne i prvi vratar kluba s Rujevice
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 06. rujan 2021. 07:47

Nakon stanke zbog nastupa Vatrenih u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, Rijeku u rujnu čekaju domaći ogled sa Slavenom Belupom, te gostovanje protiv Hrvatskog dragovoljca i Gorice, dok na startu listopada imaju i treće uzastopno gostovanje protiv Istre 1961.

Rekli bismo nezgodan raspored s obzirom na tri uzastopna gostovanja... Međutim, nikako ne treba smetnuti s uma da Rijeka nema problema s gostovanjima, u tri velika hrvatska derbija, sva tri puta kao gost, Nevera s Kvarnera je pobijedila Hajduk (2:1), igrala neodlučeno s Dinamom (3:3), te izgubila od Osijeka (0:1). Protivnici s kojima se sudara u rujnu i početkom listopada nisu takve kvalitativne razine kao ponajbolji hrvatski klubovi.

A ono što posebno treba veseliti trenera Gorana Tomića jest činjenica da će u predstojećim utakmicama njegova momčad biti jača.

image
ANDREW MILLIGAN/PA IMAGES/PROFIMEDIA Andrew Milligan/Pa Images/Profimedia

Oporavio se Robert Murić, trenira s momčadi i to je svakako sjajna vijest za Riječane. Murić je itekako bitna karika društva s Rujevice, njegovim povratkom ionako odličan napad dobiva još veću dimenziju. Imao je Murić problem s aduktorom, ta zdravstvena tegoba sada je riješena i Tomić može trljati ruke. Ali, nije to jedina dobra vijest iz liječničke ordinacije.
Oporavio se i Hrvoje Smolčić. To znači da su svi igrači - spremni.

Problem su ostali jedino vratari. Nediljko Labrović zbog neugode s aduktorom, odnosno, pojave male rupture, neće biti spreman još dva-tri tjedna. David Nwolokor zasad radi individualne treninge nakon što je prije nekoliko mjeseci imao operaciju ramena, pretpostavlja se da se najduže kroz mjesec dana vraća u puni pogon.

No, s obzirom na to kako brani iskusni Andrej Prskalo, niti na toj vratarskoj poziciji nema nikakvih problema za Tomića. Rujan može biti itekako značajan za daljnje ambicije Riječana. Uspješni rezultati u predstojećem razdoblju Rijeku mogu zadržati u samom vrhu HNL-a, te Nevera s Kvarnera može opravdati ulogu koju su joj namijenili mnogi stručnjaci. Ta uloga jest - Rijeka izgleda kao najveći konkurent Dinamu u borbi za naslov prvaka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 12:34