NIKSA STIPANICEV/CROPIX
‘JAKO SMO POGOĐENI!‘

Upaljeni svi alarmi: Zbog koronavirusa se zatvara kamp na Kajzerici, odgađa se i utakmica Dinamom!?

‘Postoji velika mogućnost odgode tog dvoboja. Poglavito zbog rizika da se ne zaraze i igrači Dinama‘
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 15. kolovoz 2020. 07:58

Kajzerica je pod snažnim udarom COVID-a19! Nakon testiranja u četvrtak, još su trojica nogometaša Lokomotive zaraženi koronavirusom, te jedan igrač koji je nedavno došao na probu na Kajzericu. K tome, još jedan nogometaš, koji je bio negativan na testiranju, ali je sustanar zaraženog, mora ići u samoizolaciju! Uz ranije zaraženog igrača, sad su, dakle, ukupno petorica Lokosa u samoizolaciji, te igrač koji je došao na probu...


Sad je, dakako, pod velikim upitnikom nedjeljna utakmica Dinamo - Lokomotiva u 1. kolu Prve HNL, taj će dvoboj, po svemu sudeći, biti odgođen, ali o tome će se odlučivati u subotu. Jasno je da su se upitnici nadvili i nad Lokomotivino europsko iskušenje u 2. kvalifikacijskom kolu Lige prvaka protiv bečkog Rapida (26. kolovoza), međutim zasad ne postoji opasnost da UEFA izbaci Lokomotivu iz kvalifikacija za Ligu prvaka. Prema protokolu UEFA, naime, rigorozne se mjere prema određenom klubu mogu primijeniti tek u slučaju da taj klub nema 13 zdravih i spremnih igrača za utakmicu.


U kasnim večernjim satima petka Lokomotiva je potvrdila nove slučajeve zaraženih igrača i oglasila se priopćenjem na svojoj web-stranici:


- Rezultati testiranja u četvrtak pokazali su kako su četvorica nogometaša pozitivna na COVID 19. Od toga tri nogometaša Lokomotive, te jedan nogometaš koji se trenutno nalazi na probi u našem klubu. Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka (GDPR) nismo u mogućnosti objaviti identitet zaraženih osoba.
Odmah je obaviještena nadležna epidemiološka služba koja je igračima odredila mjeru stroge samoizolacije, a sve sukladno preporukama Stožera Civilne Zaštite RH i radne skupine HNS-a.
Osim zaraženim igračima, mjera samoizolacije iz predostrožnosti je određena i za još jednog igrača Lokomotive, sustanara zaraženog, koji je bio negativan na testu, ali stanuje sa zaraženim igračem. Ukupno su, s ovim rezultatima testiranja, petorica nogometaša Lokomotive u samoizolaciji.
Donijete su nove epidemiološke mjere i dodatno su postroženi uvjeti treniranja igrača u manjim skupinama. Svi će igrači ponovno biti testirani u dolazećim danima i na taj način klub će precizno pratiti stanje i osigurati sve potrebne radnje kako bi u najvećoj mogućoj mjeri zaštitili igrače i Stručni stožer te omogućili sudjelovanje u natjecanjima - piše u priopćenju Lokomotive nakon što je virus poharao Kajzericu.


Lokosi su, inače, otkazali večernji trening, a izvršni direktor kluba, Dennis Gudasić, nam je rekao:


- Ovo nas je jako pogodilo i vrlo smo zabrinuti zbog svega što se događa. Nastavit ćemo u subotu s treninzima u skladu s novim, pooštrenim mjerama. Vjerojatno ćemo zatvoriti cijeli kompleks Kajzerice, čak i za roditelje koji dovoze djecu na trening, a organizirat ćemo trening Omladinske škole na način da djeca neće dolaziti na Kajzericu u vrijeme kad će tamo biti prva momčad, nego će imati posebne termine u kojima će biti izolirana. I to je sve što možemo zasad napraviti.


Hoće li se odgoditi nedjeljna utakmica s Dinamom u Maksimiru?
- Postoji velika mogućnost odgode tog dvoboja. Poglavito zbog rizika da se ne zaraze i igrači Dinama, a u ponedjeljak ili najkasnije u utorak imat ćemo nova testiranja i vidjet ćemo kakva će tada biti situacija s našim igračima.


Lokomotiva zasad ima 13 zdravih i spremnih igrača koliko UEFA zahtijeva za odigravanje utakmice s Rapidom, ali strahovito je okrnjena i nije to više ni približno onaj sastav koji je prošle sezone bio prvenstveni hit.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 05:31