Miro Gabela/HNK Hajduk
SPREMNO ZGRABIO ŠANSU

UPOZNAJTE NAJVEĆE IZNENAĐENJE HAJDUKOVIH PRIPREMA Stranac neobičnog imena iz drugog plana zauzeo mjesto u prvih 11

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 04. srpanj 2019. 13:11

Lumbardh Dellova sasvim je novo ime među hajdukovcima, za one koji prate i u fokusu imaju prvu momčad. To što je došao lani, u kolovozu, nekako na prstima, u dopunskoj selekciji i onda se profilirao kroz drugu momčad "bijelih" manje je važno, piše Slobodna Dalmacija.

Sad je već dvaput, prije utakmice protiv Slaska, zaigrao na poziciji lijevog beka i kako je ta pozicija deficitarna (Bradarić se može lako prodati, a nema više Filipa, Fomitschowa, Memolle...), potrebna su nova lica.

Lumbardh Dellova već je deset mjeseci hajduk, ali nije puno napredovao s hrvatskim jezikom. Albanski i točka. To što Ardian Ismajli kaže da ću mu biti mental-coach, njemu i Emiru Sahitiju, pomoći će mu, Ismajli će ga podučiti i da što prije svlada vještinu jezika. Trebao bi.

Dellova je čvrst momak, 1. siječnja 1999. je rođen, iz Prizrena. Potekao je iz Lirije.

- Kako sam došao u Hajduk? Vidjeli su me skauti Hajduka koji prate dolje nogomet kod nas, kosovsku ligu, preporučili i kad sam došao dva tjedna na probu, nakon probe su mi predložili da ostanem i potpisao sam ugovor.

Kakve su vaše karakteristike?

- Visok sam 1,83, zapravo sam stoper, desna noga mi je jača strana, ali mi uopće nije problem igrat lijevog beka. Dapače, sviđa mi se. Možda tu pronađem svoje mjesto, jer je konkurencija među stoperima jača. Mislim da imam dobru tehniku s loptom s obje noge, tako da se lako snalazim na svim tim obrambenim pozicijama. Tehnika, šut, skok, tako bih se opisao.

Koliko ste znali o Hajduku kad ste krenuli s Kosova?

- Znam da je velik klub, veliko ime. Imponiralo mi. Krenuo sam s velikim samopouzdanjem. Sjajno mjesto da bude trampulin, odskočna daska. Spreman sam zgrabiti šansu.

Uvijek pitamo sugovornike, tko su vam uzori?

- Kamo sreće da se približim idealima kakvi su van Dijk i Sergio Ramos.

A ime Lumbardh, sasvim neobično?

- Nije često ni na Kosovu. Dobio sam ga jer se tako zove moj stric – priča nam Dellova.

Tko zna, najbolji su za Hajduk bili oni koji su stigli iz prikrajka, na mala vrata, na prstima. Kao Mirsad Hibić, jednom. Vidite ga na treningu i odgovor je on popuna iz druge momčadi. Shvatite da je doveden iz Prizrena lani kad jedva crticu da smo objavili, a godinu kasnije postane gotovo pa važan čimbenik.

Ne kažemo da će Dellova zaigrati na Malti, ali ovdje je dobio prednost ispred Borje Lopeza, koji starta u drugoj momčadi i zapravo bi u Hajduku, ako dobro razumijemo, voljeli da se Lopez proda, a iza kantuna nailazi Dellova iz Prizrena, otkopan s Kosova. Jeftiniji nego što je Lopez koji je doveden kao velika zvijezda prije dvije godine.

Uostalom tako se i Ardian Ismajli profilirao.

Lumbardh, da. Neobično ime. Dellova, vrijedi ga upamtiti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 04:35