Split, 030611. Stadion Poljud.Kvalifikacijska nogometna utakmica za Europsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini 2012: Hrvatska - Gruzija.Na slici: navijaci. Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
 Vladimir Dugandžić / CROPIX
POLJSKA BROŠURA

Upute poljskim domaćinima za Euro: Hrvate gledajte u oči i ne spominjite Jugoslaviju

U poljskoj brošuri o ophođenju s inozemnim gostima, za Hrvate se još navodi da niti njihov "nacionalni ponos nipošto ne treba uzeti kao predmet šale"
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 10. svibanj 2012. 15:45

ZAGREB - "U komunikaciji s Hrvatima stanovnici Poznana nizašto na svijetu ne bi trebali spominjati bivšu Jugoslaviju, odnosno Hrvatima reći da dolaze iz bivše Jugoslavije. Također, njihov nacionalni ponos nipošto nemojte uzeti kao predmet šale, a kad s Hrvatima razgovarate najbitnije je da im gledate u oči i da pritom budete mirni".

Navedeni savjeti dio su gradiva koje stanovnici Poznana uče na Euro-akademiji, koja za cilj ima pripremiti stanovnike ovog poljskog grada za dolazak Talijana, Iraca i Hrvata, gostiju čije nogometne reprezentacije će tamo igrati utakmice Europskog prvenstva , piše Novi list .

Spomenuta Euro-akademija sastoji se od serije treninga za volontere i zaposlenike kompanija i institucija koje će dolaziti u kontakt sa gostima koji stižu navijati za svoje reprezentacije.

- Euro je jedan od tri najveća sportska mitinga na svijetu i očekujemo puno gostiju. Počesto se ispostavi da o njima znamo vrlo malo. Ovo je prilika da naučimo više, kaže za poznansku Gazetu Monika Jakubiak, prva dama Euro-akademije.

Stanovnici Poznana dobit će i brošure sa savjetima o ophođenju s inozemnim gostima te se hrvatski navijači ne trebaju čuditi ako ih stanovnici tog poljskog grada pri kontaktu budu netremice gledali u oči, stojeći pritom u stavu mirno, javlja Novi list .

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 17:25