Lorinc Meszaros (u sredini)
 MARKO MRKONJIC/CROPIX
VELIKI GAZDA

‘Uskoro ćemo imati najljepši stadion u državi, napravit ćemo apsolutno sve da postanemo prvaci Hrvatske!

Proglašen je počasnim građaninom: ‘Volim Hrvatsku, volim nogomet, a ovaj grad i klub obožavam!‘
Piše: Darko RužićObjavljeno: 01. prosinac 2020. 18:42

U utorak je u prostorijama novog Kulturnog centra u Osijeku uprizorena svečanost povodom današnjeg 234. rođendana Grada. Tom su prigodom uručene i nagrade zaslužnim pojedincima, a među ovogodišnjim dobitnicima je i vlasnik NK Osijek, Lorinc Meszaros. Njemu je, nakon što četiri godine nikome nije dodijeljena, pripala doista ona najveća - postao je počasni građanin Osijeka! A primajući dodijeljeno mu priznanje, Meszaros se zahvalio i biranim riječima obratio nazočnima...

- Poštovani gradonačelniče, uvaženi gradski vijećnici! Vama i svim građanima prekrasnog Osijeka od srca čestitam vaš dan. Hvala vam na ovom velikom priznanju. Postati počasni građanin jednog od najljepših gradova u Hrvatskoj za mene je kao Mađara ogromna čast - kazao je Meszaros. Osjetio je potrebu progovoriti i o klubu, miljeniku osječkog sporta, kojeg je svojim dolaskom u njega uskrsnuo od praktično “klinički mrtvog” stanja...

- Drago mi je da smo moj team i ja ispunili vaša očekivanja, ali i što smo održali obećanje koje smo dali kada smo preuzeli klub. Taj posao je za mene, ali i za sve, pokazuje se, jedna sretna dobitna kombinacija zato što volim nogomet, volim Hrvatsku, a Osijek obožavam - istaknuo je vlasnik NK Osijek, Lorinc Meszaros.

Osvrnuo se i na ono što prvoligaš s Drave radi i što će učiniti u budućnosti...

- Ne samo da će NK Osijek uskoro imati najljepši stadion u Hrvatskoj, nego ćemo napraviti sve i da postane prvak te da ostvari uspjeh u Europi - najavio je Meszaros pa onda i prisnažio:

- Također obećavam da ćemo se na isto tako odgovoran, korektan i pošten način ponašati i u svim ostalim projektima u kojima ćemo sudjelovati u Osijeku, Slavoniji i cijeloj Republici Hrvatskoj koju mi, Mađari, obožavamo - izjavio je Meszaros.

Veliko je i iskreno bilo njegovo oduševljenje dodijeljenom mu titulom počasnog građanina Osijeka.

- Jako sam sretan, mislim da je ovo najveće priznanje koje jedan grad može nekome dodijeliti. U NK Osijek planiramo dugoročno i zahvalan sam Gradu i njegovim sugrađanima, kao i svim navijačima kluba, na svemu što ste mu do sada dali, kao i na časti koja mi je ukazana na ovakav način - oduševljeno je kazao Meszaros prigodom dodjele titule počasnog građanina Osijeka.

Svojim dosadašnjim djelovanjem u osječkom klubu Lorinc Meszaros pokazao je da misli ozbiljno, da u klubu i za klub radi ogromnu dobrobit. Prošlo je nešto više od četiri godine kako je sa svojim kapitalom postao njegov većinski vlasnik. Danas je NK Osijek klub s kojim se i on sam i grad Osijek i svi njegovi navijači s pravom ponose, a riječi Lorinca Meszarosa da želi uzvisiti natjecateljske rezultate do osvajanja naslova prvaka Prve HNL i da ostvaruje zapažene rezultate u Europi treba shvatiti ozbiljno.

Navijačima takve najave i obećanja itekako gode, a prvi čovjek njihovog kluba je već pokazao da je spreman i sposoban sa svojim suradnicima sve što najavi i ispuniti.

Linker
07. veljača 2021 19:43