ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix
BEZ PRAVIH UZBUĐENJA

Uspavanka u Koprivnici završila miroljubivom podjelom bodova, ishodom najzadovoljniji u - Puli!

Slaven Belupo i Lokomotiva u 90 minuta borbe nisu uspjeli pronaći put lopti u mrežu.
Piše: SN/Goran-Čičin MašanskerObjavljeno: 06. ožujak 2021. 14:32

SLAVEN BELUPO - LOKOMOTIVA 0:0

SLAVEN BELUPO (3-5-2): Filipović – Božić, Van Bruggen (od 68. Gamarra), Hyunwoo – Bosec, Lulić (od 85. Liklin), Njie (od 46. Bačelić Grgić), Glavčić, Goda – Iličić (od 85. Etoundi), Knöll (od 59. Krstanović).

Trener: Tomislav Stipić.

LOKOMOTIVA (4-2-3-1): Santini – Cipetić, Papadopoulos, Lešković, Marković – Đira (od 57. Marić), Cokaj – Aliyu (od 57. Hadžić), Marin, Čeliković (od 77. Chajia) – Šimić.

Trener: Jerko Leko.


Slaven Belupo i Lokomotiva podijelili su bodove u derbiju začelja. Strijelci obje momčadi zaboravili su na teren ponijeti 'municiju', pa se mreže nisu tresle. Malo bliže pobjedi bila je Stipićeva momčad koja je stvorila tri dobre prilike, ali Iličić i Lulić nisu bili precizni.

Gosti s Kajzerice disciplinirano su se branili i na kraju mogu biti zadovoljni koprivničkim bodom. Obje momčadi udaljile su se od posljednjeplasirane Istre za jedan bod, a Lokosima sad slijede dva važna dvoboja s Puljanima.

Prvo poluvrijeme završeno je bez pogodaka, a konkretnije prilike imali su domaći čiji je trener poprilično promiješao početni sastav. Doduše, prvi su zaprijetili Lokosi, u 8. minuti Aliyu je pripremio priliku za Marina čiji je pokušaj zaustavio Filipović.

Božić je u 14. minuti odlično pronašao Iličića koji se našao u velikoj šansi, ali je tukao u vratara Santinija koji se dobro postavio i obranio. Tri minute kasnije Glavčić je ubacio iz kuta, a Njie glavom poslao loptu pokraj vratnice. Liberijski zadnji vezni pokušao je i iskosa iznenaditi Santinija u 25. minuti, nije uspio.

Slična situacija za Aliyua na drugoj strani, obranio je Filipović. Novu dobru priliku imao je Iličić u 34. minuti, nakon ubačaja Lulića tukao je glavom iz blizine ali je promašio okvir gola. Do kraja poluvremena Slaven nije iskoristio kontru tri na tri, a u 42. je Filipović zaustavio udarac Čelikovića nakon prodora Đire.

Odličnu priliku za vodstvo propustili su Farmaceuti u 55. minuti. Glavčić je izborio loptu na suparničkoj polovici i pronašao Iličića koji povratnom loptom pronalazi Lulića. Iako je imao puno vremena, Slavenov veznjak je s ruba kaznenog prostora poslao loptu pokraj vratnice.

Još jednom zaprijetili su domaći nakon prekida u 66. minuti. Glavčić je ubacio iz kornera, a Božić tukao iznad grede. Lokomotiva je prijetila udarcima iz daljine, pokušavali su Cokaj i Cipetić, ali se do kraja početni rezultat nije mijenjao.


KRAJ: Završilo je bez pogodaka u Koprivnici. Lokomotiva je ovim bodom pobjegla Istri na tri boda prednosti, ali u srijedu igraju međusobno, zaostali dvoboj 16. kola.

90' Čekaju nas još tri minute sudačke nadoknade.

85' Dvostruka zamjena za Slaven. Umjesto Iličića ulazi Etoundi, a Lulića mijenja Liklin.

82' Žuti karton još jednom, ovoga puta za Papadopoulosa. Nagazio je Krstanovića nakon izbijene lopte, sve je čisto, ali Grk se čudio zbog dobivene javne opomene.

78' Žuti karton za Godu zbog prekršaja. Treći igrač domaćih danas s javnom opomenom, nakon Božića i Njiea.

77' U prvom poluvremenu još koliko-toliko, ali u drugom... Kad je bila zadnja prava prilika za pogodak? No, nadamo joj se u samoj završnici. Umjesto Čelikovića kod Lokomotive ulazi Chajia.

72' Pokušao je sada Cipetić, ide i ovo preko gola. Udarci u okvir, ovoga trenutka: Slaven 2 - Lokomotiva 4.

68' Umjesto Van Bruggena, Tomislav Stipić na teren šalje Gamarru.

66' Dobar ubačaj Glavčića iz kornera, stiglo je to na volej Božiću... Bio bi to sjajan pogodak da lopta nije bila upućena zamalo previsoko.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

62' Bačelić Grgić je napravio prekršaj, a Antonio Marin gađa živi zid iz slobodnog udarca. Lopta mu se, doduše i odbila, probao je i lijevicom i poslao loptu pored gola.

59' U zadnjih pola sata gosti će zaigrati sa Šimićem i Hadžićem u napadu. Knöll je izašao, a ušao Ivan Krstanović kod Slavena.

57' Prva promjena kod Lokomotive. Umjesto Đire ulazi Marić. Odmah zatim i druga, jer Aliyua mijenja Hadžić.

55' Nije prošao pokušaj Lulića! Niti prvi, koji je završio u bloku, niti drugi, iz još bolje situacije kojeg je nekadašnji veznjak Osijeka na asistenciju Iličića promašio.

52' Prva opasnost za gostujuća vrata u nastavku. Božić je pucao iz daljine, nije išlo u okvir Santinijeva gola.

49' S novim igračem u postavi Slavenove će napadačke aspiracije dobiti na snazi. Lokomotiva je ta koja mora napasti, jer Istra nakon jučerašnje pobjede prijeti.

46' Počelo je drugo poluvrijeme dvoboja. Zamjena u momčadi Slaven Belupa - umjesto Njiea ušao je Bačelić Grgić.

POLUVRIJEME: Odlazi se na odmor bez golova. U nastavku će se obje momčadi morati dodatno otvoriti, jer zasigurno neće biti zadovoljne bodom.

44' Žuti karton za Njiea koji je u sjajnoj prilici srušio Cokaja i sada će Lokomotiva imati slobodan udarac s jako dobre pozicije.

43' Evo i Lokomotivine šanse. Udarac Čelikovića s lijeve strane ide ravno u domaćeg vratara. Ipak, probali su i gosti.

41' Marković stiže izbiti pokušaj Glavčića u korner iz potencijalno vrlo opasne domaće akcije.

38' Malo je vremena preostalo do kraja prvog dijela. Visoko će ostati igrači Slaven Belupa u pokušaju oduzimanja lopte suparniku.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

34' Još jednom Iličić! Sada glavom, na ubačaj Lulića s poludistance. Ostao je Santini samo gledati, ali nije išlo u okvir gola.

32' Slobodni udarac za Lokomotivu! Prvo Cokaj u živi zid, a onda nakon odbijanca Aliyu samo u rukavice Filipovića.

29' Osim šanse Iličića i još pokoje poluprilike, susret u Koprivnici nije ponudio previše uzbuđenja za gledatelje. Sad je probao Knöll iz okreta, bit će korner jer je odbio Marković.

25' Potencijalno dobru priliku sada si je iskreirao Njie, ali izostala je zbog nešto veće žurbe prilika za završnicu kakvim udarcem. Lopta je završila kod Santinija.

21' Žuti karton za Božića koji je sada laktom pogodio igrača Lokomotive. Prva je to javna opomena danas.

20' Ubačaj Čelikovića iz slobodnjaka za Lokomotivu s desne strane nikog nije dirao na putu prema vratima, otišlo je to izvan terena u novu prilku za ispucavanje Filipovića.

17' Još jednom Slaven! Ovoga puta Kim glavom nakon kornera, otišlo je to jako blizu desne Santinijeve stative.

15' Igra je zakratko prekinuta, Aliyu će trebati liječničku pomoć.

14' Kakva prilika za Iličića! Pucao je lijevicom nakon duge, duge akcije domaćih. Njie je dodavač, našao se mladi napadač Slavena ispred Santinija koji mu je to obranio.

11' Imala je i domaća momčad jednu priliku iz slobodnog udarca, završio je udarac Lulića u živom zidu. Dosta su aktivniji Lokosi zasad.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

9' Bilo je to prejako, ali gosti nastavljaju s prikazivanjem blage terenske nadmoći. Evo i prve opasnije prijetnje, Aliyu je lijepo spustio u šesnaestercu za Marina koji testira Filipovića.

7' Slobodni udarac za Lokomotivu s desne strane iz dobre pozciije za kvalitetan ubačaj. Izvest će to Antonio Marin.

5' Prvi korner za Lokomotivu zaradio je Čeliković, ali i dalje čekamo na prvu priliku za "zapisati" u reporterske bilježnice. S razlogom, jer veliki bodovi su danas na stolu.

2' Imao je Slaven i prvu priliku iz prekida, no nije bilo opasnosti po vrata Santinija. Glede postava, Lokomotiva jest u 4-2-3-1, Marin je iza Šimića.

15.00 Utakmica je počela!

14.55 Uoči početka susreta održana je minuta šutnje za Zlatka Kranjčara.

14.40 A ovo je pak početna postava Lokomotive.

14.30 Ovo je početni sastav Slaven Belupa.

14.00 Stigli su sastavi za današnji dvoboj. Tomislav Stipić opet je promiješao karte pa je u igru od prve minute poslao Kima, Božića i Njiea te Boseca. Na klupi su ostali Bačelić Grgić, Gamarra i Apau. S druge strane, Jerko Leko u vatru šalje Roka Šimića koji je dobio prednost ispred Hadžića, a na teren će od prve minute i Čeliković umjesto Chajie.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 13:42