Poljud
 Vladimir Dugandzic / CROPIX / CROPIX
NEMOGUĆI UVJETI

UTAKMICA HAJDUKA I GORICE POD UPITNIKOM Orkanska bura po cijelom Splitu ruši predmete sa zgrada, stabla, grane...: 'Sve je u rukama sudaca'

Piše: Frane VulasObjavljeno: 23. veljača 2019. 13:29

>>> NOVO: Vremenske prilike u Splitu su se osjetno popravile u odnosu na sinoć i jutros. Orkanska bura koja je tada napravila popriličnu štetu u gradu (i diljem Dalmacije) je u međuvremenu poprilično oslabila te je za očekivati kako ipak neće biti prepreka odigravanju prvenstvenog susreta Hajduka i Gorice, prenosi Slobodna Dalmacija.

Naravno, ako se vremenske prilike do kasnije poslijepodne ne pogoršaju kao što su se u proteklih dva-tri sata popravile. I dalje u gradu pod Marjanom puše bura, ali znatno manje jačine.

Odluka je, ponavljamo, na službenim osobama utakmice, točnije sucu susreta Marinu Vidulinu iz Kanfanara koji će konačni sud donijeti prije susreta.

- Moguća je odgoda. Ne mogu prejudicirati odluku, sve je u rukama suca. Po prognozama koje pratimo vjetar bi trebao donekle oslabiti do poslijepodneva, ali vidjet ćemo hoće li to biti dovoljno da se utakmica odigra – rekao je povjerenik natjecanja HT Prve HNL Josip Brezni okok podneva.

U Hajduku nemaju još nikakvih službenih informacija.

Za usporedbu, drugačije je kada je u pitanju primjerice odgoda zbog kiše i poplavljenog terena neadekvatnog za igru što se može konstatirati i nešto ranije, za razliku od bure koja u sat-dva vremena može oslabjeti, ali i osjetno pojačati.

Utakmica Hajduka i Gorice zakazana je danas na Poljudu s početkom u 17.30 sati. Sadašnje vremenske prilike ne bi trebale biti smetnja odigravanju susreta...

Sat i pol prije početka susreta organizira se sastanak službenih osoba s predstavnicima klubova. Odluka može biti donesena i kasnije pred početak utakmice.

Na pomoćnom igralištu stadiona na Poljudu od jakog vjetra polomljene su i ograde, klupe za pomoćne igrače nosi vjetar...

U slučaju odgode utakmica se mora odigrati idući dan.

- Sve je u rukama sudaca, oni će najbolje procijeniti na licu mjesta. Ako se ne bude moglo igrati danas, igrat će se sutra, pronaći će se neki odgovarajući termin – potvdio nam je Brezni.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 11:15