CROPIX
TRENUCI ODLUKE

UTRKA ZA ZLATNU KOPAČKU PRVE HNL Tko će se okruniti titulom? Soudani već danas može srušiti Hebera, a samo je jedan Hrvat u borbi za naj strijelcem

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 28. travanj 2018. 15:53

Heber je otpao iz utrke za najboljeg strijelca prvenstva, tko će se okititi tom titulom? Doduše, postoji i jedna mogućnost koja se mjeri u promilima.

A ta je da Brazilac s ovih 16 pogodaka koliko je postigao ostane na vrhu, ali to bi onda značilo da njegov najbliži pratitelj Soudani (15) ne zabije do kraja HNL-a, a da Gavranović, Budimir i Ivanovski (13) ne pogode mrežu više od dva puta. Čini se nemogućim? Da i nama, ali moramo navesti kao mogućnost jer postoji.

Soudani je najbliži Heberu te ga već danas može sustići ili prestići. Konačno, upravo je zbog pogodaka Rijeci prozvan Mr. Derby. Da se malo našalimo, bit će čudno ako ne zabije... Vidjeli smo na Rujevici kako Gavranović voli zabiti svom bivšem klubu, pa će i napadač Modrih koji juriša na avion za Rusiju željeti pogoditi, što je moguće više puta. Kao što vidite, u trci na najboljeg strijelca su - stranci. Jer i Gavranović ima strano, švicarsko državljanstvo.

HNTV

Jedini Hrvat u borbi za naslov najboljeg strijelca jest Mario Budimir, po nama najveća golgeterska senzacija HNL-a. Čovjek koji je već razmišljao o povlačenju drži Rudeš u borbi za ostanak. Ako Rudeš ostane, mogu mu ispred svog igrališta na kojem, doduše, ne igraju, barem postaviti kakvu bistu.

Lista strijelaca hrvatskog prvenstva

16 golova

Heber Araujo Dos Santos

15 golova

El Arabi Hilal Soudani

13 golova

Mirko Ivanovski

Mario Gavranović

Mario Budimir

10 golova

Jakov Puljić

Lovro Majer

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. svibanj 2024 21:16