Luka Menalo
 TEO KAMOV/CROPIX Cropix
ČEKA GA NOVA PRILIKA

Uveo je Rijeku u Europu i postao želja Dinama! Doći će na Maksimir, razgovarati s Krznarom, a onda...

Bio je BiH-reprezentativac na tri posudbe, a sada su ga skloni sačuvati i gurnuti u vatru.
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 28. svibanj 2021. 15:31

Jedan od najboljih nogometaša Rijeke u prošloj sezoni bio je Luka Menalo (24). U majici kluba s Rujevice postigao je deset pogodaka, upisao je i sedam asistencija, a svakako najvrijedniji pogodak je postigao u posljednjem kolu za 2:1 pobjedu protiv Gorice, pogodak koji je Rijeci donio plasman u kvalifikacije za ulazak u novoosnovanu Konferencijsku ligu.

Menalo je, podsjetimo, došao na Rujevicu prošloga ljeta na posudbu iz Dinama i ta je posudba istekla krajem ove sezone. Rijeka, istina, ima opciju otkupa Menalova ugovora, ali sve ovisi o Dinamu, s kojim ovaj nadareni napadač ima ugovor do ljeta 2023. godine. Sportski direktor Rijeke, Ivan Mance, nedavno je razgovarao s Menalom i rekao mu je da ga žele zadržati, međutim, i čelni ljudi maksimirskog kluba skloni su opciji Menalova ostanka u Dinamu, u kojem još u ove tri godine, po dolasku iz Širokog Brijega, nije dobio pravu priliku za dokazivanje, nego je bio na posudbama (Slaven Belupo, Olimpija i Rijeka).

image
TEO KAMOV/CROPIX Cropix

Uglavnom, Menalo će doći na prozivku u Maksimir, razgovarat će s trenerom Plavih, Damirom Krznarom, i nakon toga bit će jasnije u kojem će se smjeru nastaviti karijera ovog lakonogog napadača. Kako sad stvari stoje, Menalo je bliži ostanku u Dinamu, nego odlasku iz Maksimira...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 03:00