www.tottenhamhotspur.com
STIPE PLETIKOSA

'Uvijek ću saslušati čelnike Hajduka. Ipak, treba biti realan, prioritet je inozemstvo'

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 27. svibanj 2011. 21:05

Dobri duh hrvatske reprezentacije, Stipe Pletikosa, od 20. svibnja opet je član Spartaka iz Moskve. Tog je dana naime istekao rok u kojem je Tottenham mogao aktivirati opciju otkupa njegovog ugovora od Spartaka. Kako se u Spartaku nisu promijenili uvjeti zbog kojih je i odlazio iz Moskve (limit stranaca) jasno je da će se Pletikosa najviše radovati onoga dana u ovom ljetu kada potpiše za novi klub.

Raspoloženi ste iako profesionalno gledano sad nemate baš nekog povoda?

- Ako aludirate na okončanje moje suradnje s Tottenhamom, točno je da ostaje veliki žal što je ta priča tako završila. Osjećam se kao netko tko je došao do Rima i Vatikana a nije vidio Papu. Spektakl svjetske dimenzije, a ja pasivni promatrač zbivanja. Strašno mi je krivo.

Pokazalo se da niste pogodili tim transferom?

- Na boravak među Spursima, u Engleskoj uopće, gledam kao na fantastično iskustvo. Nažalost, ispalo je onako kako nisam očekivao ni u najgoroj varijanti. Naravno da sam najviše razočaran činjenicom da nisam dobio pravu priliku, iako mi je ona obećana kad sam dolazio u London.

Kad ste saznali da ćete izvisiti?

- Meni praktično nitko nije ništa kazao. Prije nekoliko tjedana zatražio sam razgovor s Redknappom i zamolio ga da mi iskreno kaže kakav je moj status i plan glede vratara. Ponovio mi je da želi da ostanem te kako će razgovarati s predsjednikom Levyem pa mi točno kazati što nam je raditi. Točno je da sam mu izrazio želju i potrebu da više branim te mi je to praktično uvjet za ostanak. Nije me zadovoljavala ni pozicija rezervnog vratara, venuo sam bez utakmica. Ne mogu si više dozvoliti takvu situaciju.

Kako to da vam nitko nije išta kazao?

- To je tako. Saznao sam posredno da se produžuje opcija Cudiciniju i nekom mladom vrataru, a nakon posljednje utakmice i zajedničkog pozdrava publici treneri, vratara i drugi članovi stožera pozdravljali su me i kazali da im je žao što ne ostajem.

A Redknapp?

- Sreli smo se slučajno u tunelu i samo je pozdravio. Je, razočaran sam takvim ponašanjem. Očekivao sam da mi u lice barem kaže 'čuj, imamo druge planove, odlučili smo ne aktivirati opciju produženja ugovora, želim ti svu sreću u daljnjoj karijeri’. No, dobro, sada je ta priča gotova.

Imate li konkretnih ponuda?

- Sve to vodi i najbolje zna Marko Naletilić. Iznenadio me interes koji se iskazuje, jer nisam dugo branio, ali očito se respektiraju igre prije ozljede i statusa alternative u Spursima. Najvažnije mi je da se osjećam izvanredno, gladan sam nogometa.

Zove vas i Hajduk?

- Nazvao me novi predsjednik Maleš, bio je vrlo korektan i ostavio je na mene pozitivan dojam. Dogovorili smo se popiti kavu i popričati. Hajduk je moj klub za sva vremena i uvijek ću saslušati njegove čelnike. Ipak, treba biti realan, prioritet je inozemstvo - zaključio je Pletikosa.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 19:27