Drago Sopta/Cropix
JURČIĆ UOČI AJAXA

'Uvijek sam optimist, ali pričati o vrhunskoj formi Dinama bilo bi laganje samoga sebe!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 01. studeni 2011. 23:53

Ante Rukavina i Adrian Calello su se oporavili i bili su u avionu za Amsterdam. To su najvažnije vijesti iz maksimirske ekspedicije koja je aterirala u jedan od najljepših nizozemskih gradova negdje oko 11.30 sati, a navečer odradila trening u Amsterdam Areni. Tako je Jurčiću maksimalno olakšan posao, jer u špicu napada može gurnuti brzog Rukavinu, ova utakmica je kao stvorena za njega. Isto tako u defenzivnu veznu liniju ne treba gurati Badelja, već 'specijalca’ za te poslove, ove sezone odličnog Calella.

- Svi su spremni osim Tonela!

To je bila prva rečenica Krune Jurčića koja je potvrdila kako mu je važno što su ozdravili igrači s kojima će Dinamo danas biti jači. Što Kruno očekuje u Amsterdam Areni?

- Očekujem da ponudimo svoj maksimum, da dostojno prezentiramo Dinamo, Hrvatsku i hrvatski nogomet. Naravno da smo u Amsterdam donijeli ambiciju, želimo osvojiti koji bod u Ligi prvaka.

Vidjeli smo što se zbilo u Maksimiru. Kad je igra u pitanju, može li se pretpostaviti da će Ajax igrati isto ili slično?

- Igra neće biti bitno drukčija. Ajax u svim okolnostima igra svojim načinom. Kad smo mi u pitanju, najvažnija pozitivna stvar iz Pule i utakmice s Istrom je visoka razina koncentracije, strpljivosti i kontroliranog nogometa koji su ponudili moji igrači. Imali su visoku dozu autoriteta. Želim da tako igraju i protiv Ajaxa.

Dobro, Ajax i Istra nisu baš ista priča?

- Hoću da tako igraju bez obzira na ime protivnika. Ajaxu moramo uzvratiti na njihov karakterističan posjed lopte, mi moramo kontrolirati utakmicu. Tu će se lomiti meč, uspjet će momčad koja će uspostaviti posjed lopte i kontrolu događaja na travnjaku.

U kojoj mjeri Dinamo može igrati bolje nego u onoj zagrebačkoj utakmici?

- To zavisi o mnogim detaljima. I dalje stojim iza tvrdnje da bi u toj utakmici sve bilo drukčije da smo postigli pogodak. Psihološka komponenta bi se promijenila. Ovako, gol koji je postigao početkom drugog poluvremena njima je dao krila, a mi smo potonuli.

O čemu najviše razmišljate u predvečerje ogleda u Amsterdam Areni?

- O tome kako podići razinu realizacije! U nedostatku bodova i golova sretnim me čini činjenica da niti u jednoj od tri utakmice Lige prvaka nismo bili inferiorni. Imali smo svoje šanse. Drukčije je izgubiti kad si potpuno inferioran, kad te protivnik rasturi, kad nisi napravio ništa. To se nama nikad nije dogodilo, pa je osjećaj mnogo bolji.

Jeste li optimist? Vjerujete li da ćete se u Zagreb vraćati kao trener koji nije izgubio utakmicu?

- Uvijek sam optimist. Moja funkcija zahtijeva optimizam. Vjerujem u svoje momke. Naravno, očekivati neku vrhunsku formu u ovom trenutku, nakon svega što smo radili, bilo bi protiv svega onog što sam učio! Učio sam za trenera, učim još uvijek, i sad pričati o vrhunskoj formi Dinama bilo bi laganje samoga sebe! Ali ne znam koliko to sad zanima medije, pa neću previše objašnjavati - zaključio jer Jurčić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 08:32