NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix
KONTAKT JE USPOSTAVLJEN

Uz Denija Jurića u Dinamo bi mogao doći i bivši hrvatski reprezentativac i nekad najbolji strijelac HNL-a

Zanimljiv će biti prijelazni rok ovog ljeta u Maksimiru, to je sigurno...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 14. svibanj 2021. 20:29

Ne samo da Dinamo ima puno igrača koji se vraćaju s posudbi i zasad se još ne zna što će biti sa svakim od njih, nego se svakodnevno i čuje za neko novo ime koje bi moglo sletjeti u Dinamo, jer ipak postoje pozicije na kojima Modri trebaju nova rješenja.

Znamo, reći ćete, evo, opet mediji pumpaju i bave se 'kiselim krastavcima', ali doista je tako, stalno je u eteru neko, novo potencijalno pojačanje i o svakom imenu koje pročitate u SN-u u maksimirskim se hodnicima razglaba, dogovara. Netko će doći, netko neće, netko će ostati samo ideja.

Neki samo dan tako napisali da su u Maksimiru spomenuli Soudanija, što je također bila točna informacija, ali je i u startu bilo jasno da se 34-godišnji Alžirac teško može uklopiti u stil igre i filozofiju ove momčad pa od njegova povratka ipak neće biti ništa. Uostalom na krilnim pozicijama Modri sad imaju i viška igrača, nekih se moraju riješiti da bi uopće otvorili mjesto za novo ime. Pogledajte ovaj popis: Hajrović, Menalo, Oršić, Atiemwen, Marin, Špikić, Ćuže, Šaranić...

Ali, zato nedostaje rješenja u napadu, tu Dinamo traži pojačanja. Jer, vrlo je realno da na početku europske sezone neće biti Petkovića i Gavranovića zbog Eura, a osim njih od napadača Damir Krznar trenutno ima - Sandra Kulenovića i Komnena Andrića. Niti njihova sudbina još nije znana, ali je izgledno da s njima u Dinamu ne računaju kao ozbiljnim opcijama koje bi trebale nositi Dinamov napad. Pa je također već poznato da je Dinamo bacio oko na napadača Šibenika Denija Jurića.

image
Duje Čop
ANDY BUCHANAN Afp

Taj je posao u ozbiljnoj fazi, pregovori svih strana odavno su poodmakli, Jurić, koji je zabio za pobjedu Šibenika u Maksimiru, mogao bi ubrzo postati novi Modri. A uz njega bi napad moglo pojačati i jedno iskusno ime. Naime, u Dinamo razmišljaju vratiti Duju Čopa. Bivši reprezentativac, najbolji Dinamov strijelac i svojevremeno prvi topnik HNL-a, odnedavno je slobodan igrač nakon isteka ugovora u belgijskom Standardu. Samim time mnogima je zanimljiv, i u Hrvatskoj i izvan nje pa i Dinamu.

Kako saznajemo, kontakti između kluba i igračeve strane već postoje, postoji obostrani interes, razgovara se o njegovu povratku u Maksimir. Sigurno niti Čopu Dinamo ne bi bio 'mrska' destinacija, štoviše, dođu li razgovori u drugu fazu, uvjereni smo da bi mu hrvatski prvak i bivši klub bio prvi izbor.

Naravno, morao bi se i Čop složiti s time da mu se ne može jamčiti sigurno mjesto prvog napadača, posebno ako ostane Bruno Petković. No, ponavljamo, sve to zasad ne znači da će Čop i doći u Dinamo, moraju u Maksimiru prvo malo 'proluftati svlačionicu, odvagati s kime će od postojećeg kadra krenuti u novu sezonu. I tada, ako se definitivno odluče za Čopa, vjerujemo kako će se dogovoriti vrlo brzo.

Sve u svemu, bit će prometno, neizvjesno, a vremena između sezona i nema previše.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 13:23