Jakov Prkić/Cropix
POGURANCI U REPCI

Uz Mamića i Maleša što će nam izbornik, klupski čelnici oboljeli od dobrote za Vatrene

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 23. listopad 2011. 16:15

Guranje igrača u reprezentaciju preko medija za čelnike hrvatskih klubova odavno je normalna pojava. Nešto što ćete u ozbiljnijim europskim nogometnim ligama rijetko sresti, u Hrvatskoj se tretira kao stvar koja se od glavnih ljudi klubova i očekuje. Ne treba biti previše mudar da bi se zaključilo koji je glavni motiv čelnika. Samo je reprezentacija pravi izlog za njihove igrače, poziv u izabranu vrstu vrtoglavo diže cijenu i olakšava njihovu prodaju. Nekad pritisak na izbornika i uspije, ali sigurno je da se takve stvari mogu obaviti na puno suptilniji način, a ne spektakularnim izjavama za medije.

Posljednji primjer je izjava Hajdukova predsjednika Hrvoja Maleša nakon utakmice s Lučkom. Prvi čovjek splitskog velikana bez zadrške je zaključio i potvrdio riječi glavnog čovjeka struke svoga kluba, Mila Nižetića, od prije tjedan dana:

- Anas Sharbini i Ante Vukušić trebali bi biti u postavi za Tursku. Ni zbog sebe, ni zbog Hajduka, već zbog Hrvatske. Samo s njima možemo nekako izboriti EP!

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

“On je najbolji hrvatski lijevi bočni nakon Roberta Jarnija! Za sve ostale je televizor u boji”

Zdravko Mamić o Luisu Ibanezu, ožujak 2010.

“Bilić bi trebao isprobati Špičića. Za njega stavljam ruku u vatru, on je moje otkriće, od veznog igrača pretvorio sam ga u lijevog beka. Brz, agresivan, dobar u skok igri, ne bježi od duela, moćan u ponavljanjima”

Igor Štimac o Matiji Špičiću, ožujak 2010.

“Sammir je trenutno najbolji igrač u Hrvatskoj, tu ne mislim samo na našu ligu, već je najbolji i među svim našim igračima u inozemstvu. To što nije hrvatski reprezentativac sad je već blamaža HNS-a i Slavena Bilića. On se boji reakcije javnosti... Ako smo se borili za Rakitića, Šimunića i braću Kovač, zašto ne bismo i za Sammira”

Zdravko Mamić o Sammiru, rujan 2010.

“Smatram da je došlo vrijeme da izbornik Bilić pogleda i u naše dvorište. Da, jer tu ima Anasa Sharbinija, Tomasova i Vukušića. Tri igrača koji uz Subašića zaslužuju poziv u reprezentaciju. Anas, Tomasov i Vukušić imaju mjesta u kadru za susret s Turskom”

Milo Nižetić o An. Sharbiniju, Tomasovu i Vukušiću, listopad 2011.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 14:23