Duje Klaric / CROPIX / CROPIX
STRAŠAN NAPADAČ

UŽARILI SE TELEFONI U PROSTORIJAMA NOVOG PRVOLIGAŠA Imamo već tri ponude za njega, a nakon svake utakmice cijena mu naraste od 100 do 200 tisuća eura

PREDSJEDNIK ISPUNIO SAN Nakon devet godina na funkciji Nenad Črnko dočekao prvoligaški trijumf, i to na velikoj pozornici Poljuda
Piše: Toni RoićObjavljeno: 23. kolovoz 2018. 20:48

Tog ljeta 2009. sjedili smo u klupskom kafiću u Buševcu, malom mjestu južno od Velike Gorice. Nenad Črnko bio je predsjednik Poleta, tada trećeligaša, kao što je bio i Radnik iz Velike Gorice.

- Imamo plan spojiti Polet i Radnik i novi će se klub zvati HNK Gorica - otkrio je tada ekskluzivno za SN Nenad Črnko i bio je to početak novog velikogoričkog kluba, koji je od ove godine hrvatski prvoligaš. Dug i uspješan put okrunjen je trijumfom na Poljudu i Črnko može biti ponosan na učinjeno, san je dosanjan, iako, poznajući njega, to je samo prvi ili drugi od mnogih snova.

- Nemjerljive su emocije za mene i sve nas u Gorici nakon pobjede u Splitu. Bez obzira na to u kakvom je stanju bio i što se u njemu sada događa, Hajduk je klub kojem se mi klanjamo do poda, i sada je, u neku ruku, čak ispalo i bolje da nismo prije slavili - naglašava predsjednik, koji je imao i poseban motiv.

Split, 190818.
Utakmica 4. kola HT Prve lige Hajduk Gorica odigrana je na stadionu Poljud.
Foto: Jakov Prkic / CROPIX
CROPIX

Pouke iz prošle sezone

- Prošle smo sezone u 2. HNL u Splitu izgubili od Hajduka II s visokih 4:1, a ja sam bio među glavnim krivcima jer nisam dobro organizirao gostovanje. Najprije smo išli na derbi Hajduk - Dinamo, pa je hotel bio uz more, nismo izabrali ni dobru hranu, pa su igrači izgubili i energiju i koncentraciju te su na terenu skroz zakazali. Ovaj sam put mnogo bolje pazio na sve detalje i momčad mi je to vratila na nezaboravan način - priznaje Črnko i otkriva da je na udaru poziva drugih klubova za neke igrače Gorice.

- Ne mogu se obraniti od poziva, a uvjerljivo je najtraženiji Iyayi Atiemwen. Imamo tri pismene ponude za njega na stolu, a nakon svake utakmice cijena mu naraste od 100.000 do 200.000 eura.

Split, 190818.
Nogomet.
Na stadionu Poljud odigrano je 4 kolo prve HNL izmedju Hajduka i Gorice.
Na fotografiji: Stanko Juric i Atiemwen Iyayi Believe
Foto: Duje Klaric / CROPIX
Duje Klaric / CROPIX / CROPIX

Zvuči sjajno, ali je li on uopće na prodaju, s obzirom na to da je ključan igrač u Jakirovićevoj koncepciji?

- Još nismo definitivno odlučili, ali bliži smo opciji da ostane s nama barem do zime. On na tržištu može vrijediti samo više, a neosporno daje dimenziju više igri Gorice.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 17:40