Brugge, 031110.Jan Breydel stadion, UEFA, Europska liga, grupa D, susret NK Dinamo i Club Brugge.Na slici: Vahid Halilhodzic trener NK Dinamo.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajac / CROPIX
'PUSTITE MALOG NA MIRU'

Vaha poludio na novinare: Pa što to radite? Mateo Kovačić nije Messi niti će to ikada biti

Utakmicu Dinama i Osijeka trebao bi obilježiti dvoboj dva najveća hrvatska talenta - Matea Kovačića i Dine Špehara. Zagrebački Messi vs. osiječki Ronaldo...
Piše: ArhivaObjavljeno: 22. studeni 2010. 15:28

Vas kao da nogomet ne zanima - pojadao se Vahid Halilhodžić u jednom trenutku tijekom najave utakmice s Osijekom. Trener Dinama kao da dobije ospice kada mu se spomene nešto što izlazi iz okvira travnjaka i svlačionice. Mogao se Vaha već naviknuti, jer Dinamo je ovdje puno više od nogometnog kluba.

Nije Halilhodžić ljut samo na novinarska pitanja. Ogorčen je i serviranom pričom o Dinamu kao privilegiranom klubu.

- Imao sam jutros pred sobom listu fair playa na kojoj je Dinamo uvjerljivo prvi. Kažu da nas suci paze, a igrači mi slomljenih noseva izlaze iz igre. Sude protiv nas i najmanji dodir.

OK nisu privilegirani, ali ako netko nema pravo žaliti se na sudački tretman onda je to Dinamo... Priča o fair playu bila je samo uvod u Vahino izlaganje o maksimirskoj svakodnevici. Tako smo saznali da ima nediscipline, ali da se on trudi svesti je na najmanju moguću mjeru.

- Treba preuzeti odgovornost i raspodjeliti je. Jer, nije samo trener na platnom spisku.

Ta se rečenica odnosila ponajviše na Pedra Moralesa koji je u ponedjeljak imao saslušanje.

- Neću vam reći epilog. Saznat ćete u utorak. Neki moraju puno više repektirati dres Dinama.

U suprotnom će ih se kazniti tamo gdje najviše boli.

- Na zapadu nema puno priče. Odrede ti kaznu s dvocifrenim brojem iza kojeg budu najmanje tri nule.

Prevedeno, ako Čileanac ne priloži dokaz da ga zbog vize nisu pustili u avion za Zagreb, kućni budžet obitelji Morales doživjeti će popriličan udarac.

- Ne volim kažnjavati, ali to je jedini način da se uspostavi red.

Na redu je Osijek.

- Najvažnije je proći, bez obzira na rezultat. To je početak spirale koja treba završiti jednom lijepom utakmicom 15. prosinca.

Osječani dolaze u mladom sastavu. Neki će reći “kao topovsko meso”. Ne i Vaha.

- Kada je ovdje bio trener Villareala nije mi ni čestitao nakon utakmice. To su mali ljudi. Ne kažem da sam velik, ali respektiram svakog protivnika.

Bit će i promjena u sastavu jer neki se tuže na ozljede ( Bišćan, Calello), neki su van stroja ( Vrsaljko, Sammir), a neki zbog produženog odmora u Čile ne konkuriraju. Ipak, Dinamo ima široku klupu.

- Svi u HNL-u imaju pomladak. Zašto ga ne koriste? Pa ja sam našao neke igrače u kadetima.

Trener Dinama misli na Matea Kovačića.

- Nije Messi, nit će ikada biti Messi. Radite mu medvjeđu uslugu uspoređujući ga s jednim od najboljih igrača u povijesti. Na svu sreću, on je fino dogojen i iz dobre obitelji pa će biti lakše.

Konstataciju o omladinskom pogonu jedan je kolega shvatio kao strelicu koja bi trebala pronaći metu u Vučeviću koji stalno “plače” za dužinom klupe?

- U Hrvatskoj mnogi vole zavirivati u tuđa dvorišta. Ja ne želim. Momak je tek došao i ne želim mu otežavati, no Hajduk ima omladinsku školu, zar ne? Pa što rade?

Kad smo već kod rada, Vaha je druženje završio sa zanimljivom konstatacijom.

- Nisam primjetio da se igdje u Hrvatskoj nešto radi osim u Dinamu.

Ta nam rečenica zvuči vraški poznatom... Često smo je imali prilike čuti u Maksimiru.

- Sve je stalo, a u Dinamu se radi. Valjda to nešto govori o klubu, ali i ljudima koji su to omogućili. Ima puno pozitivnih stvari. Doduše, ima i negativnih ali njih ćemo već riješiti - "ružičasto" je zaključio trener.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 11:59