Zagreb, 031010.Stadion u Maksimiru.1. HNL, 10. kolo.Dinamo - Istra 1961.Na fotografiji: Vahid Halilhodzic, trener Dinama.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX
'ČESTITAMO ISTRI'

Vaha zadovoljan igrom u Karlovcu, ali: Čini mi se da je opet bilo previše 'filozofa'

Treba balansirati, natječemo se na tri fronte i iskušenja su velika. Imamo skupinu zaista upotrebljivih nogometaša, valja ih držati pod pritiskom da bismo svaki put računali na jedanaestoricu svježih i disponiranih. Trud se isplatio; premda neki ne igraju često, prezentirali su zavidnu partiju
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. listopad 2010. 21:49

Dinamo je od Karlovca bio bolji za ta dva gola, što znači da je prilično toga propustio i on i domaćin.

- Teren je bio vrlo težak, no ipak je tokom prvog dijela igra bila zanimljiva, redali smo fine akcije - istaknuo je Vahid Halilhodžić. U drugom se djelomično razvodnilo, izgledalo kao da je bez sadržaja. Možda zato što je na sceni bilo i filozofa!

Šef Modrih zna se i voli našaliti. Otkad je on na aktualnoj dužnosti novinarima nije dosadno.

- Ne treba svaki put zahtijevati previše. Pobijedili smo, cilj je ostvaren, momcima mogu jedino čestitati na korektnom izdanju.

Opetovao je tezu o naizmjeničnom zamaranju i odmaranju:

- Treba balansirati, natječemo se na tri fronte i iskušenja su velika. Imamo skupinu zaista upotrebljivih nogometaša, valja ih držati pod pritiskom da bismo svaki put računali na jedanaestoricu svježih i disponiranih. Trud se isplatio; premda neki ne igraju često, prezentirali su zavidnu partiju.

Partiju nakićenu zgodnim potezima i razložnim rješenjima. Trka se predmnijevala.

- Pojedinci? Ja ne izdvajam, nije moj običaj. Gledam kako funkcionira kolektiv.

Načas je i kritizirao:

- Zamijetio sam jednu ili dvije pogreške u defenzivnom dijelu. Događa se i najboljima tako da nisam zabrinut.

Kraj Korane je vraćena lakoća Dinamovog pobjeđivanja, kompromitirana u nedjeljnom dvoboju sa Šibenčanima, da ne spominjemo četvrtak i Club Brugge. Ispadanje Hajduka iz Dinamova tabora prokometirao je glasnogovornik Tomislav Marčinko:

- Naš je komentar samo jedan: čestitamo Istri 1961 na prolazu!

Igor Pamić iskazao se originalnim zaključkom:

- Za nas je nemala korist ove srijede što je Istra u Poljudu igrala 120 minuta i sigurno se iscrpila!

Komentar popodnevnih zbivanja na mekušanskom polju?

- Mi smo u ždrijebu naletjeli na najtežeg protivnika. Htjeli smo igrati, no bilo je previše grešaka. Za prvi gol krivo je puno propusta i puno pojedinaca, drugi je pao iz prekida.

Pamić kao za sebe:

- Čim ostaviš nešto prostora moćnijem sastavu, ne ide. To je razlika između svih nas i Dinama. Makar smo štošta mogli realizirati. Stvorili smo četiri izrazite prilike, nije to lako ni protiv koga, kamoli protiv prvaka države i lidera prvenstva!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 03:21