Kristijan Lovrić u sjajnoj je formi
 RONALD GORSIC/CROPIX
BOD MANJE OD OSIJEKA

VAR ‘pogurao‘ Goricu za minimalnu pobjedu! Lovrić zabio već sedmi gol, samo je jedan igrač bolji...

Kristijan Lovrić zabio je u 20. minuti utakmice protiv Varaždina. Bilo je to dovoljno za sva tri boda
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. studeni 2020. 17:34

Gorica je jučer odradila jednu od tri ranije odgođene prvenstvene utakmice na svom stadionu, a u okviru 10. kola u goste joj je došao Varaždin i potpisao poraz rezultatom 1:0. U dvoboju za ekspresni zaborav opet je odlučio Kristijan Lovrić, koji je iznudio i realizirao kazneni udarac za Velikogoričane, koji sada čvrsto drže treće mjesto.

Trener domaćih Dambrauskas promiješao je sastav u odnosu na gostovanje u Šibeniku prije tri dana, te ubacio pet novih startera, a već od prvog sučevog zvižduka domaćini su krenuli u žestoke napade prema vratima Horkaša. Jasna je bila njihova namjera da što prije dođu do prednosti, a u prvih šest minuta vratar Horkaš je triput izvlačio Varaždince. Branio je udarce Lovrića i Hamada, kao i prevovremenim izlaskom ušao u udarac Golubickasu.

Ipak, Gorica u 16. minuti kreira akciju iz koje će nakon intervencije VAR-a zaraditi kazneni udarac. Lovrić je slijeva ušao u šesnaesterac i kada je već uputio loptu, zakašnjeli start na njegovu lijevu nogu napravo je Milić, što su suci ocijenili kao nedopušteno. Lovrić je sam pucao sa 11 metara i prevario Horkaša, premda je vratar gostiju pogodio stranu i bio vrlo blizu da obrani udarac izveden u 20. minuti.

Ni dvije minute nakon toga, Varaždin je imao čistu priliku za izjednačenje. Skurup je sjajno gurnuo dubinsku loptu za Obregona, koji izlazi sam na Kahlinu i puca ljevicom, a lopta dira vratara domaćih i ipak završava u korneru, a ne u mreži kako su priželjkivali gosti.

U 33. minuti sporni trenutak u šesnaestercu Gorice, kada pada Peco u duelu s Jovičićem, trener Toplak i cijela klupa gostiju vide nedozvoljeno udaranje laktom, ali sudac Kulušić je drugačijeg mišljenja, kao i VAR soba.

Na početku drugog poluvremena strateg gostiju Toplak posegnuo je za dvostrukom izmjenom izvadivši Memiju i Elezija, a ubacivši Tkalčića i Kolarića, dok je Dambrauskas u svlačionici ostavio Dieyea, a priliku u špici dao Mudrinskom, kojeg je Lovrić sedmim pogotkom prebacio na drugo mjesto klupske liste strijelaca.

Igra se rasplamsala u drugom dijelu jer su gosti tražili izjednačenje, a domaći drugi gol, no u težnji za kombinatorikom dosta se i griješilo, te praktički i nije bilo konkretnih prijetnji za vratare.

U 56. minuti Obregon je dobro projurio lijevom stranom i oštro ubacio na peterac, gdje zamalo kasni Peco, dok u nastavku akcije braniči domaćih otklanjaju opasnost. Završno dodavanje bilo je problem za obje momčadi, te je većina napada zaustavljana na visini šesnaesterca, dok je jedan potencijalno opasni bijeg Obregona odlično zaustavio Jovičić. Gorica evidentno nije imala energije za ozbiljniji pritisak, ali Varaždin je nije uspio probiti i upisao je sedmi poraz u već osam ligaških utakmica bez pobjede.

-----------------------------------------------------------

GORICA - VARAŽDIN 1:0 (Lovrić '20 - 11m)

GORICA (4-2-3-1): Kahlina 6,5 - Doka 6, Steenvoorden 6, Jovičić 6,5, Čabraja 6 - Kalik 6, Suk 6,5 - Hamad 5,5 (od 60. Babec 6), Golubickas 5,5 (od 60. Špikić 5,5), Lovrić 6,5 (od 86. Dvorneković -) - Dieye 5,5 (od 46. Mudrinski 5,5).

Trener: Valdas Dambrauskas 6

VARAŽDIN (5-3-2): Horkaš 6,5 - Memija 5 (od 46. Tkalčić 5), Milić 5, Grgec 5,5, Pellumbi 5,5, Daničić 5 (od 84. Delić -) - Skorup 6, Elezi 5 (od 46. Kolarić 5,5), Đurasek 5,5 - Peco 5,5 (od 64. Petković -), Obregon (od 78. Benko -).

Trener: Samir Toplak 5,5

Žuti kartoni: Kalik (38 - preoštar start), Hamad (58 - preoštar start), Milić (61 - preoštar start),

Kraj utakmice - Minimalna, ali vrijedna pobjeda. Gorica je uz utakmicu manje na bod od Osijeka i nitko neće olako pristupiti duelima protiv Lovrića i ekipe. Iako danas nisu briljirali, pobijedili su, a to se posebno cijeni pogotovo kad nisi pravi...

88' - Delić je probao s nekih 15 metara iskosa, gađao je gornji desni kut, ali za malo je bio neprecizan. Benko je bio malo ljutit jer je on očekivao uporabljivu loptu... Još jedan pokušaj Varaždina za arhivu...

74' - Obregon je opasno povukao kontru, ostao je samo Jovičić, ali ovaj je uspio otkloniti opasnost i možda najbolju šansu Varaždina na utakmici.

68' - Velik sudar na sredini terena i poziv za obje liječničke službe na intervenciju. Babec i Mikić žestoko su se sudarili i čini se da će obojica moći nastaviti. Inače, Gorica dominira, ali ne tako kao u prvom dijelu, bez većih prilika u nastavku...

56' - Peco je za malo zakasnio na sjajnu loptu s desne strane i bila je ovo najbolja šansa za goste u drugom poluvremenu. Obregon je dobro reagirao, poslao upotrebljivu loptu, ali za malo je bio neprecizan.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog poluvremena - Gorica zasluženo vodi protiv Varaždina. Dominacija domaćina, a gosti su imali jednu, ali veliku priliku koju će pamtiti iz 22. minute. Vidjet ćemo mogu li zaprijetiti ozbiljnije u nastavku...

38' - Žuti karton za Kalika nakon još jednog od prekrašaja u ovoj utakmici.

33' - Sudac Kulušić opet mora do monitora! "Čisti lakat", viču gosti i traže penal nakon prekršaja Jovičića. Ali nakon konzultacija rekao je da se igra može nastaviti...

22' - Skorup je krasno dodao Obregonu, a ovaj je promašio zicer! Varaždin je umalo zabio iz kontre, ali vratar domaćina odlično je reagirao.

20' - Lovrić je zabio sedmi gol u sezoni! Precizan s bijele točke! Gađao je donji desni kut i pogodio je! Samo je jedan nogometaš ispred Kristijana, Gavranović je zabio devet golova.

16' - Lovrić je silovito uletio u šesnaesterac s lijeve strane, pokušao je pronaći nekog u petercu, ali njegov pokušaj je blokiran. Na kraju se ozlijedio nakon duela s igračem Varaždina, pa je nakratko završio izvan travnjaka. Sad je sudac otišao provjeriti i kontakt u VAR sobu i - penal!

3' - Hamad puca s nekih 20 metara sa sredine, već drugi udarac u okvir u prve tri minute.

2' - Lovrić sjajno gađa s nekih 18 metara sa sredine, već u prvom doticaju s loptom malo je nedostajalo da zatrese mrežu već na otvaranju utakmice.

1' - Počela je utakmica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 03:39