Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
JOŠ SU DETALJI PREOSTALI

VARAŽDIN EKSPRESNO PRONAŠAO ZAMJENU ZA LUKU BONAČIĆA Danas pada konačna odluka: Razgovori su pri kraju! U staro jato se vraća klupska legenda

VARAŽDIN Radna nedjelja u prvoligašu iz grada Baroka, a danas o nasljedniku Luke Bonačića
Piše: Ivica HercegObjavljeno: 10. veljača 2020. 13:09

Bila je jučer radna nedjelja na stadionu u Zagrebačkoj ulici. Dan nakon objave o razlazu varaždinskog prvoligaša i trenera Bonačića, u prijepodnevnim satima sada već bivši trener oprostio se od svojih suradnika i momčadi, kao i vodstva kluba.

- Rastali smo se prijateljski i uz pružene ruke, obostrano poželjevši uspjeh u daljnjem radu. Mi smo angažirali trenera Bonačića s namjerom da će nam njegovo ogromno iskustvo i znanje biti veliki plus u borbi za ostvarenje prioritetne zadaće zadržavanja statusa prvoligaša. Na našu žalost, na tom putu pratila nas je loša karma, puno i previše toga okrenulo se protiv nas. Podsjetit ću samo na utakmicu s Interom, izgubljenoj s igračem manje i iz 11-erca, pa sa Slavenom Belupom u kojoj smo potpuno dominirali i ostali bez pobjede. Nadalje, protiv Lokomotive skrivili smo iz čista mira kazneni udarac i poništen nam je pogodak Benka, u Maksimiru smo minimalno izgubili pogotkom iz zaleđa. Tome valja pribrojiti ozljede te izostanke zbog kartona, pri čemu ne treba skrivati da je bilo i pogrešnih odluka s obje strane. Rastanak je bio u sportskom stilu, trener Bonačić istaknuo je kako će iskreno navijati da izborimo ostanak - rekao nam je Toni Dalić, direktor kluba.

Na naš upit tko će i kada biti izabran za novog trenera prve momčadi rekao je:

- Logično da imamo kontakte i razgovaramo s potencijalnim kandidatima. Štoviše, razgovori su pred završetkom jer nemamo puno vremena i s obzirom na situaciju na ljestvici svaki je dan dragocjen. Preostalo je utvrditi sve detalje, to bi se trebalo riješiti tijekom ponedjeljka, kada ćemo objaviti našu odluku - napomenuo je Dalić.

Zapresic, 241119. 
Gradski stadion Zapresic.
Utakmica 1. HNL, 14. kola za seniore izmedju NK Inter Zapresic i HNK Rijeka.
Na fotografiji: Samir Toplak.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX CROPIX

Nije tajna da su sve kombinacije vezane uz domaće, varaždinske trenere. Osim Zorana Kastela kojem je prva momčad privremeno povjerena, najčešće je spominjan Samir Toplak koji se ove zime poslije 5,5 godina rastao s Interom iz Zaprešića.

Kontaktirali smo i njega u ranim poslijepodnevnim satima i dobili slijedeću izjavu:

- Točno je, razgovaramo. Uostalom Varaždin je moj matični klub. Do konačnog dogovora pak treba još definirati sve detalje suradnje, pa smo zajedničkog stava da to ne može biti prije ponedjeljka.

Jučer kasno poslijepodne pojavila se informacija po raznim portalima, a koju smo mogli čuti i na vijestima 2. programa Hrvatskog radija da je Toplak službeno postavljen za trenera Varaždina.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 13:28