Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX
KAKAV UVOD U VRUĆI DERBI

VATRENI BEZ DLAKE NA JEZIKU Dinamov Dalmatinac sasuo 'svojima': 'Hajduk će još deset godina čekati na pobjedu u Maksimiru!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 22. travanj 2017. 11:56

Hrvatski reprezentativac Dominik Livaković protiv Lokomotive je prvi put ove sezone dobio - peticu! U novinarskom ocjenjivanju SN-a, najmanju ocjenu. ‘Utefterili’ smo mu je zbog toga što je pogriješio kod pogotka Lokosa u prethodnom kolu - želeći izbaciti loptu, uposlio je Majera, a on ipak ne igra za Dinamo.

- He, točno, ali sam kasnije obranio njegov udarac, druga je stvar što je lopta onda došla do Grezde koji je zabio. Htio sam odigrati po zemlji, dogodilo se... Ali ta greška nije me bacila u depru, zadovoljan sam svojom formom, trudim se pomoći momčadi što više - priča Livaković.

Opasni Futacs i Vlašić

U subotu ga svakako čekaju iskušenja, barem tako izgleda kad pogledamo Hajdukov napad u kojem igraju Futacs, Erceg, Vlašić, ne i Ohandza kojeg je onemogućila upala grla... Plaši li se nekog od spomenutih?

- Ne razmišljam na taj način. Nemam se čega plašiti, nikad se ne plašim ni jednog napadača. Ipak držim da mi je najveća prijetnja Futacs. Makar, vidim da je i Niksi (Vlašić, nap. a.) postao opasan, eto, zabio je i gol. To su najopasniji igrači Hajduka.

Koliko opasni, mogu li ozbiljno ugroziti Dinamo?

- Mogu, mogu, dobri su to napadači. Međutim, mi možemo više ugroziti Hajduk nego što Hajduk može ugroziti nas. Puno, puno više. Idemo biti objektivni. Ako u derbiju mi budemo pravi, naša pobjeda uopće nije upitna, nova tri boda su na kontu.

Što Dinamu treba da bude pravi? U posljednje vrijeme to niste bili.

- Točno, nismo bili pravi. U subotu ćemo biti. Držim da smo se, da se tako izrazim, posložili u glavi. Razgovarali smo u svlačionici. Svi smo se složili da protiv Rijeke i Lokomotive nije bilo dobro te da protiv Hajduka mora biti mnogo bolje.

Kaže nam da je El Croatico utakmica koje je za Modre praktički biti il’ ne biti.

- Želimo sustići Rijeku, a to znači da moramo pobijediti Hajduk. Držim da će ovaj derbi biti prevaga cijelog prvenstva. Pobjeda nas diže na višu razinu, onda do kraja HNL-a jurimo pobjednički, sa svim pobjedama. Rijeka bi mogla negdje zapeti, a mi onda na kraju slaviti.

Gdje vidite vašu prednost u odnosu na Hajduk?

- Da se razumijemo, Hajduk nije onaj Hajduk od nekada. To, uostalom, pokazuju njegove igre i položaj na ljestvici. Međutim, Hajduk ponekad zna bljesnuti, a to im je najlakše protiv Dinama. Znam da bi im uspjeh u Maksimiru bio posebno drag. No, u subotu se sve pita - Dinamo! Vjerujem da ćemo u derbiju pokazati što znamo, da će Hajduk svoje zadovoljstvo trebati pronaći negdje drugdje.


Dominik Livakovic - Best Skill and Saves

Nadam se podršci

Kakva će se bitka voditi na tribinama? Kad se radi o navijačima, ponekad se dogodi da u Maksimiru ima više navijača Hajduka nego navijača Dinama?

- Joj, kako bi bilo lijepo da ovo vaše pitanje pročita što više navijača Dinama... Nadam se da će ovoga puta biti mnogo više navijača Dinama, da nam daju podršku. Vidim da je prognoza lijepo vrijeme, a to znači da bi tribine mogle biti krasno ispunjene.

Znate li koje je godine Hajduk posljednji put pobijedio u Maksimiru?

- E, znam... Bilo je to 2008. godine, zar ne? Poručujem društvu iz Splita da će i dalje čekati na pobjedu. Još otprilike toliko, još deset godina! A nakon toga još deset.... - zaključio je Livaković.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 22:02