Osijek radi ozbiljan posao, a sve se promijenilo dolaskom Nenada Bjelice
 IVAN PERIC/CROPIX Cropix
BORNIN POGLED

Vatreni s Otoka najbolje zna sudionike derbija! ‘Dinamo je nakon dugo vremena dobio pravog konkurenta‘

"Dolaskom Nenada Bjelice Osijek je počeo raditi ozbiljan posao", kaže hrvatski reprezentativac
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. veljača 2021. 14:38

Hrvatski reprezentativac i igrač Rangersa, danas 28-godišnji Borna Barišić, nastupao je i za Dinamo i za Osijek. Izvrsno igra u momčadi Stevena Gerrarda, ali to sad nije tema, tema je subotnji derbi Modrih i društva iz Gradskog vrta.
- Osijek je dolaskom Nenada Bjelice počeo raditi jako, jako ozbiljan posao. To se vidi po rezultatima momčadi. Igraju pragmatičan, koristan nogomet. To je tipičan pobjednički nogomet, ne primaju pogotke, disciplinirani su, čvrsti, sigurni, Dinamo je nakon dugo vremena dobio pravog konkurenta za naslov prvaka - kaže nam u uvodu Barišić

Dinamova kvaliteta

U subotu na Maksimiru očekuje iznimno zanimljiv sudar, pravo kreševo, spektakl.
- Pratim HNL, gledam utakmice, igrao sam i za Dinamo i za Osijek. Moja zapažanja su takva da zaista mogu izjaviti da Osijek igra na način koji mu pruža mogućnost osvajanja naslova prvaka i detroniziranja Dinama! Isto tako držim, bez obzira što do kraja prvenstva ima još mnogo utakmica, subotnji derbi će dati dosta odgovora na mnoga pitanja. Ukoliko Osijek dobije u Maksimiru, onda će put prema naslovu za njih biti otvoren. Ne govorim to samo pod pretpostavkom pobjede u Zagrebu, već i zbog činjenice da Osijek pod Bjelicom igra zreo nogomet. To je vrlo važno, jer neće oni gubiti utakmice samo tako protiv drugih suparnika. Složili su pravu momčad, u nju su ugradili pobjednički mentalitet, dobra su klapa, a takve momčadi su onda idealne za velike rezultate. Derbi će zaista biti iznimno zanimljiva utakmica, skroz neizvjesna.

Kako Barišiću izgleda Dinamo?
- Dinamo ima kvalitetu, to uopće nije upitno. Vidjeli smo to posebno najesen, kad su tako sjajno marširali skupinom Europske lige, kad su primili samo jedan pogodak, što je zaista fantastičan doseg. Imu ogromnu individualnu kvalitetu, moram priznati da ih je upravo ta individualna kvaliteta znala izvući kad je nešto zapelo u igri. Zapravo, Dinamo je već dosta puta ispričana priča, za razliku od Osijeka, koji tek sad postaje priča. Kad pogledam formu Dinama i Osijeka, onda moram ustvrditi da je Osijek u boljoj formi. Ne samo to, čini mi se da je Bjeličina momčad psihološki u boljoj poziciji.

Favorita nema

Kad se radi o prognozi derbija, veli...
- To što je Osijek u boljoj formi, ne treba značiti ništa u jednoj utakmici, pogotovo u derbiju, sve se to vrlo brzo u takvim okršajima može okrenuti. Velim, teško mi je prognozirati rezultat derbija, igraju dva najbolja kluba u Hrvatskoj. Meni je, inače, jako drago što se HNL nakon dugog niza godina skroz zakomplicirala, a pogotovo mi je drago što je utrku za naslov uspio zakomplicirati moj Osijek. U subotu favorita - nema! Bitnu ulogu odigrat će pristup, želja, motivacija, puno faktora će utjecati. No, kako god završilo, neće to biti definitivna prekretnica u utrci za naslovom, ali isto tako može biti putokaz.

Treba li vas pitati za koga ćete navijati u derbiju?
- Joj, bolje da me to ne pitate, ha, ha, ha... Kad sam bio klinac, derbiji su bili između Dinama i Hajduka. Uvijek sam tada navijao za Dinamo jer kvart u kojem sam odrastao većinom je navijao za Dinamo. Tad se Osijek nije previše spominjao, tako da mi je uvijek ostajalo “Dinamo, Dinamo”...

Srce pripada Osijeku

Ali, jasno jest da je njegov klub Osijek.
- Osijek je meni dao sve, iz njega sam napravio transfer u Rangers, to je moj grad, moj klub. Otišao sam u Dinamo, Osijek me vratio, tu su sve moji prijatelji, tu je moje srce. Kad se igraju europske utakmice navijam za sve hrvatske klubove, želim da hrvatski klupski nogomet raste, ali logično jest da moje srce pripada Osijeku, to je uvijek bilo tako - zaključio je Barišić.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Linker
07. svibanj 2024 18:36