Krešimir Krizmanić (desno)
 ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX
RASKOŠNI TALENT

‘Već imamo igrača na kojem ćemo zaraditi veći novac nego na Lovriću! Ali, s njim moramo biti pametni...‘

U Gorici, kako veli njen predsjednik, ne moraju brinuti za budućnost. Okosnica momčadi je tu.
Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 25. veljača 2021. 08:02

Kako funkcionira momčad koja već nekoliko sezona osvaja srca poklonika hrvatskog nogometa? Kad sve to predstavi predsjednik Gorice, Nenad Črnko, onda izgleda dosta jednostavno. Okosnica ekipe je jasna, znaju se glavni igrači...

- Meni je u ovom trenutku bitno zadržati ljude poput Kahline, Steenvoordena i Suka. Za njih sam i odbijao neke transfere jer sam rekao da će jedan igrač poput Suka koji je već prešao 30 godina nama biti jeftiniji ako ga zadržimo dokle god želi igrati, čak da mu i povećamo uvjete. Uz njega će biti povećana vrijednost ostalim, mahom mladim igračima.

Mnogi su uvjerenja da će Kristijan Lovrić, jednom kada ode, predstavljati igrača za kojeg je Gorica dobila najviše novca. No Črnko tvrdi da to neće biti tako.

- Morate znati da je Gorica zapravo klub koji je u nekim utakmicama razvijao i po četiri potencijalna hrvatska U-21 reprezentativca. Tu govorimo o Špikiću, o Mitroviću, o Krizmaniću koji je po meni trenutno najveći potencijal Gorice i bit će veći transfer od Lovrićevog. Ali, moramo biti pametni pa ga ne prodati odmah, nego ga stabilizirati da bude kvalitetan. Tu je i Hrvoje Babec - riječi su predsjednika turopoljskog nogometnog čuda.

Odlaskom Darija Špikića, programirano je već mjesto njegovom nasljedniku.

- Oslobodili smo mjesto malom Mitroviću, mislimo da će on, kao također potencijalni mladi reprezentativac napraviti taj iskorak za zamijeniti Špikića.

Cijeli podcast SuperSportske #25 pogledajte u nastavku:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 23:27