TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
USKORO ‘BIJELI DIM‘

Već se zna tko preuzima klupu Dinama? U Maksimiru ovoga puta pozivaju na oprez, ne žele ponoviti istu grešku

Osim trenera, traži se i sportski direktor, ali trenutno se najviše očekuje od šefa omladinske škole
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 21. prosinac 2021. 08:17

Odahnuo je Maksimir nakon zadnje utakmice u 2021. godini, pao je Hrvatski dragovoljac u Kranjčevićevoj, Dinamo je osvojio taj “jesenski naslov” ili, preciznije, prvu poziciju na ljestvici uoči proljetne neizvjesne borbe za naslov.

U jednom je trenutku izgledalo kao da bi polusezona mogla otići u potpuno krivom pravcu, na svim frontovima, međutim, na kraju je Dinamo ostao bez Kupa i trenera Krznara, ali je u HNL-u i Europi zadržao gard, ostvario glavne ciljeve i odmah se prema proljeću gleda s većim optimizmom.

No, Dinamo službeno još uvijek nema trenera za nastavak sezone, odnosno, Željko Kopić i dalje hoda s prefiksom v.d. Očekivalo se da će odmah nakon utakmice s Dragovoljcem ili drugi dan iz Maksimira objaviti da Kopić ostaje na klupi u nastavku sezone, međutim, zasad se to nije dogodilo. Je li negdje zapelo? Kako čujemo - nije. Samo ne žele ništa u Dinamu rješavati na “ho-ruk”, Kopić jest trenutno prvi i jedini kandidat za Dinamova trenera, na neki način i on se već ponaša kao da ostaje na klupi, ali ipak treba sve to staviti na papir, treba i on razgovarati s klupskim čelnicima, izvijestiti o svojih 20-ak dana u prvoj momčadi, analizirati što je valjalo, koji su problemi, kako ih riješiti.

image
TOMISLAV KRISTO/CROPIX Cropix

Svi u Dinamu sad žele krenuti dalje s jasnim planom za proljeće, žele svi vidjeti što se može i mora napraviti da Modri na proljeće budu kvalitetniji i do naslova prvaka dođu bez toliko turbulencija kakve su imali ove jeseni.

Ponedjeljak je ipak bio dan za malo odmora, intenzivno je bilo razdoblje zadnjih tjedana i mjeseci i za Kopića, stoga će ipak trebati još koji dan za sumiranje dojmova, analizu učinka i planova za nastavak sezone.

Kopićevih pet na dinamovoj klupi

HNL Dinamo - Hajduk 0:2
EL West Ham - Dinamo 0:1
HNL Dinamo - Slaven Belupo 3:0
HNL Istra 1961 - Dinamo 0:2
HNL Hrv. dragovoljac - Dinamo 0:2

Očekuje se da bi za pet do sedam dana Dinamo trebao i službeno dobiti novog trenera, a ako se ne dogodi neki preokret, to bi trebao biti Kopić, koji je prvi izbor ljudi koji odlučuju u Maksimiru. No, naravno, dok sve nije potpisano i službeno objavljeno, dotad se ne treba zalijetati, uostalom, vidjeli smo i kako je u zadnji tren propao dolazak Romea Jozaka za sportskog direktora.

Sve je u nogometu moguće, to odavno znamo, ali ako je suditi prema odnosu snaga od ponedjeljka, onda bi Kopić vrlo brzo trebao biti službeno novi trener Dinama.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Sergej Jakirović, izgleda, ostat će u šampionskom vlaku mostarskog Zrinjskog, Zoran Zekić također će biti tu gdje je sad, a kako Dinamo nema na vidiku nekog zvučnog “kapitalca”, trenera koji će okrenuti Maksimir i Zagreb na glavu, onda se Kopić i sam nameće kao logično rješenje i najizvjesniji izbor.

Uostalom, on je čovjek iz sustava, koji jako dobro poznaje momčad, igrače, način rada, iako je bio na drugoj funkciji često je pratio prvu momčad i na gostovanjima, sigurno ima startnu prednost pred svim drugim kandidatima. A i jasno je da se računa s Kopićem, kad se u Dinamu već traga za direktorom omladinske škole, Kopić se, očito, na tu funkciju više neće vraćati.

image
TOMISLAV KRISTO/CROPIX Cropix

Pisali smo već da u Maksimiru, uz trenera traže i sportskog direktora, međutim, slušajući razgovore u nogometnom eteru zadnjih dana, dojma smo da se najviše očekuje upravo od novog šefa omladinske škole, da je to krucijalna funkcija u Maksimiru trenutno. Jer, tu zasad nije u prvi plan iskočilo nijedno ime, a svima je jasno da Dinamova Akademija treba novi uzlet u svim kategorijama. Upravo je tu veliki posao trebao odraditi Romeo Jozak, koji na kraju nije došao, navodno je suradnja “puknula” na duljini ugovora, umjesto četiri godine, Dinamo mu je ugovorom ponudio posao na godinu dana.

Eto, Dinamo kreće u ekipiranje sportskog sektora, idućih dana trebalo bi biti više novosti oko tih funkcija, očekuje se da prvi bude imenovan trener, još jednom, Željko Kopić je prvi izbor.

Linker
10. prosinac 2023 07:35