RONALD GORSIC/CROPIX
KOGA ĆE ODABRATI?

Velika borba za jednog od najboljih igrača u Hrvatskoj! Njemu je prioritet poziv Zlatka Dalića, ali...

‘Interes izbornika Bosne i Hercegovine mi godi, te mi daje poseban motiv da budem još bolji‘
Piše: Toni RoićObjavljeno: 27. veljača 2021. 11:19

Oko najboljeg igrača i strijelca Gorice Kristijana Lovrića ovoga tjedna su se zavrtjele dvije zanimljive priče, ali postoji tu i značajna doza skepse, pogotovo prema onoj o navodnoj ponudi kineskog prvoligaša Henana od tri milijuna eura, koju je predsjednik kluba Nenad Črnko odbio.

Sve što dolazi iz menadžerskih krugova treba primati s rezervom, mnogo je tu kombinacija i zakulisnih igara, tako da je pitanje koliko je u tom poslu, koji se očito neće dogoditi, bilo istine, a koliko (samo)promocije. Ako je ponuda bila takva kakvom se prikazala u medijima, ona je jednostavno bila predobra da bi se odbila, tako da je daleko izglednije da nije bilo riječ o tolikom iznosu.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Sam igrač nije želio komentirati situaciju, poručio je “mene zanima samo plasman Gorice u Europu”, a nije odviše rječit bio ni po pitanju mogućeg igranja za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Uostalom, Lovrić ni nema BiH državljanstvo, premda ga može dobiti s obzirom na podrijetlo obitelji, ali njegov primarni sportski motiv je zaigrati za reprezentaciju Hrvatske.

Tek ako uvidi da to nije moguće, onda bi u obzir došla reprezentacija susjedne države, premda prema posljednjim informacijama, zaista postoji veliki pritisak da Lovrić zaigra za BiH. Glavni u toj želji je novi izbornik Ivajlo Petev, koji je zbog Lovrića i Aleksandra Jovičića dolazio prošle subote na utakmicu Lokomotiva - Gorica. Nedvojbeno je da bi Lovrić bio Petevu ekstra pojačanje i Bugarin će učiniti sve da ga privoli na takav scenarij.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

- Nama je svaki kvalitetan igrač zanimljiv, bez obzira gdje igra. Lovrić nije opcija za ožujak, ali mi ćemo se boriti za njega i Armina Gigovića - potvrdio je Zvjezdan Misimović, kojeg je Petev zadužio za angažiranje novih igrača, koji još nemaju državljanstvo Bosne i Hercegovine.

- Interes izbornika Bosne i Hercegovine mi godi, te mi daje poseban motiv da budem još bolji, a isto je bilo i kada sam dobio pretpoziv hrvatskog izbornika Zlatka Dalića krajem prošle godine. Ipak, u ovom trenutku neću se baviti nagađanjima što će biti jer prioritet mi je rezultat s Goricom - podvukao je Kristijan Lovrić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 12:43