VLADO KOS/CROPIX Cropix
TROJAC MORA OTIĆI

Velika čistka nakon tragičnog raspleta HNL-a: Dalić dobio jednoglasnu podršku, otišao i bivši Vatreni!

Želja kluba je ekspresan povratak u elitno društvo HR nogometa. Zadani su i ciljevi.
Piše: Ivica HercegObjavljeno: 28. svibanj 2021. 16:45

Čistka” u Varaždinu nakon ispadanja iz Prve HNL nikoga nije iznenadila. Naime, Izvršni odbor NK Varaždin zahvalio se na suradnji Zoranu Kastelu i njegovom pomoćniku Dariju Jertecu, koji više nisu treneri seniorske momčadi, a s njima će uprava kluba razgovarati o mogućnosti daljnjeg sudjelovanja u klupskom pogonu.

Također, funkcije sportskog direktora razriješen je Miljenko Mumlek, ikona HNL-a i bivši hrvatski reprezentativac, nakon što je prethodno dao svoj mandat na raspolaganje, te će ubuduće obavljati trenerski posao u okviru klupske akademije. Istodobno, jednoglasnu podršku dobio je direktor Toni Dalić, koji će nadalje obavljati ovu funkciju.

Budući da nova prvenstvena sezona u Drugoj HNL kreće od 14. kolovoza, do starta priprema početkom srpnja pred upravom je očito dosta posla. Naime, najavljena je ambicija što bržeg povratka u elitni razred hrvatskog nogometa, ali upozoreno je u isto vrijeme da to neće biti nimalo jednostavno u konkurenciji 16 klubova. Posebno je naglašena orijentacija na vlastiti igrački potencijal i to u što većem mogućem opsegu. U tom smjeru računa se na osvježavanje seniorskog sastava s nekolicinom perspektivnih juniora.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

Da bi se u tome uspjelo, strategijski važnim označeno je poboljšanje i ojačanje rada klupske akademije. Potrebu za takvim koracima potkrijepila je i provedena analiza nedavno okončane sezone nakon koje je seniorski sastav izgubio prvoligaški status...

Očekivano, na sjednici je bilo riječi i o materijalnoj situaciji. NK Varaždin je prvoligašku natjecateljsku godinu završio u novčanom plusu uz znakoviti podatak da je od sponzorstva prihodovano 3,49 milijuna kuna, od toga je, međutim, pretežiti udjel ostvaren izvan svoje regije. U zaključku je Izvršni odbor naglasio:

- Najviše smo sami krivi za konačni rezultatski učinak. Zapravo, nekoliko je razloga koji su tome doprinijeli.Prvi i najvažniji je proračun kluba, jer pokazalo se da nismo mogli biti konkurentni klubovima koji su raspolagali s 25 ili više milijuna kuna. Iako se pokazalo da možemo pobjeđivati i takve klubove iz vrha, naša momčad nije mogla držati kontinuitet igara. Također, bilo je i puno ozljeda, u ključnim trenucima pogađala nas je i pandemija, a veliki minus bilo je igranje pred praznim tribinama. Besmisleno je govoriti o sucima i VAR-u, posebno kroz činjenicu da gotovo nijedna odluka koju je donosio VAR nije išla nama u prilog...

Dakle, u sljedećih mjesec dana pred klubom iz Zagrebačke ulice je razdoblje iznalaženja brojnih kadrovskih rješenja, kako na trenerskom i stručnom planu, tako i u pogledu igračkog potencijala.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. travanj 2024 20:36