CROPIX
PRED NJIM JE VELIKA BUDUĆNOST

VELIKA DINAMOVA NADA I JEDAN OD KLJUČNIH IGRAČA PUCA OD SAMOPOUZDANJA 'U ovom trenutku zaista ne vidim način da nas netko pobijedi!'

NIKOLA MORO Veliki Dinamov talent neizostavni je dio udarne momčadi Modrih od početka sezone
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 30. rujan 2017. 00:58

Nikola Moro (19) s Petrom Stojanovićem dijeli drugo mjesto na ljestvici Dinamovih igrača kad se radi o broju odigranih utakmica ove sezone. Odigrao ih je 13 (9 u HNL-u, 4 u Europi). Na vodećem mjestu je Leonardo Sigali s 14 odigranih utakmica.

Međutim, po jednom kriteriju je najbolji. Od svih mladih igrača Modrih, od svih tih talentiranih mladića kojima se predviđa lijepa budućnosti, Moro ima najviše ogleda u nogama, kao 19-godišnjak nezamjenjivi je član udarnih jedanaest.

Trebao sam bolje...

U kompletnoj prošloj sezoni je nastupio u 16 utakmica (15 u HNL-u i 1 u Europi). Njegov napredak od momka koji je povremeno ulazio u sastav do praktički nezamjenjivog uistinu je fascinantan.

Zapresic, 040517.
Igraliste Intera.
Utakmica 32. kola MAXtv Prve hrvatske nogometne lige,
NK Inter - GNK Dinamo.
Na fotografiji: Luca Polizzi, Nikola Moro.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX

- Kad pogledam dosadašnji dio sezone Dinama, loše je to što smo ispali iz Europe. To svakako nije dobro... Kad se pak radi o HNL-u, onda je sve super, prvi smo na ljestvici, imamo četiri boda prednosti u odnosu na Rijeku, bez poraza smo. Šteta što se nismo još više odvojili, što smo u Puli odigrali samo neodlučeno. Međutim, i dalje imamo sve pod kontrolom.

Pitamo ga kako je zadovoljan svojim prezentacijama, trener očito jest, kad je stalno u udarnoj postavi.

- Dobro sam ušao u ovu sezonu, bilo je super. Onda sam malo pao u nekim segmentima. Sad se opet uspinjem, moglo je bolje, ali dobro...

Koliko ste puta mogli pročitati da je neki igrač toliko samokritičan? Mladić o kome se uglavnom pišu hvalospjevi, kaže da je sve ipak trebalo biti bolje...

- Istina, dosta sam samokritičan. Stalno mislim da sam trebao i mogao bolje. Meni se čini da je to O. K., bolje da sam spoznajem svoje nedostatke nego da se dižem u nebesa. Konačno, svatko ima svoje dobre i svoje loše dane, to je život sportaša. Meni je sad najbitnije da stalno igram, te da budem bolji iz utakmice u utakmicu.

Popraviti predaju

Zanimalo nas je u kojim bi se segmentima igre htio poboljšati. Ali da u odgovoru izbjegne onaj stereotip “u svima”...

- Najviše bih se želio popraviti u predaji lopte, htio bih imati precizniju pas igru. Nekad sam brzoplet. Ali mislim da to dolazi s iskustvom. Također, držim da bih više trebao koristiti svoj udarac.

Zagreb, 301116.
SRC Zapresic.
Hrvatski nogometni kup, cetvrtina finala, susret izmedju Inter Zapresic i Dinamo Zagreb .
Na fotografiji: Nikola Moro.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
CROPIX

Čudno jest da Dinamo ove sezone ne igra europske utakmice, ali ima priliku vratiti naslov. Za sada Modrima ide dobro, do kada misle držati status nepobjedivosti?

- Smatram da još jako dugo možemo ostati neporaženi. U ovom trenutku zaista ne vidim način da nas netko pobijedi! Da, možda ova moja rečenica izgleda neskromno, ali zaista tako mislim. Zato me pomalo čudi što je ta atmosfera oko nas, oko Dinama, tako loša. Kao da se mi ocjenjujemo po nekim drugim kriterijima. Dobro, znam da smo mi Dinamo, da se od nas uvijek očekuje najviše, sve to stoji... Međutim, meni se čini da je sve to oko nas nekako previše negativno. Ljudi baš nisu realni kad nas komentiraju. Da, ispali smo iz Europe, dogodio se taj kiks, ali ne možemo sad do kraja sezone govoriti samo o tome. Sad igramo dobro, stvaramo šanse, prvi smo u prvenstvu.

Tri možda presudna kola

Nakon sljedećeg kola u kojem igrate s Cibalijom, slijede tri velika derbija. Prvo s Osijekom u Maksimiru, pa s Hajdukom na Poljudu, trilogija završava s Rijekom u Zagrebu. Može li se u ta tri derbija zaključiti prvenstvo, bez obzira na činjenicu da će ostati dosta utakmica do kraja?

- To razdoblje od tri uzastopna derbija već smo preživjeli. Uzeli smo sedam bodova, igrali neodlučeno s Osijekom, dobili Hajduk i Rijeku. Ne bih se bunio da opet uzmemo sedam bodova. Makar, želimo i idemo po svih devet!

Dobro, kažete da se ne biste bunili da uzmete sedam. Gdje ste “izgubili” ta dva boda?

- Ha-ha... Ma nigdje, to je ona skromnija varijanta. Ali ona prava varijanta koju svi tako priželjkujemo je pobijediti u sva tri derbija! Mislim da je to naša velika prilika da riješimo prvenstvo! Ta tri kola s tri derbija mogla bi biti presudna. Ako dobijemo sva tri, onda ćemo se bitno odvojiti na ljestvici i biti jako blizu ostvarenju cilja, naslovu prvaka!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 01:28