Ronald Gorsic / CROPIX
OKRŠAJ NA MAKSIMIRU

VELIKA GLAVOBOLJA ZA HAJDUKOVOG TRENERA UOČI DERBIJA PROTIV DINAMA Na Modre s obranom koja nikada nije igrala zajedno

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 13. prosinac 2018. 14:53

S potpuno novom obranom Hajduk će istrčati u derbi jer Bijelima za nedjeljni dvoboj u Maksimiru nedostaju kartonirani Juranović i stoper Ismajli. Tudor je najvjerojatnije desni bek umjesto Juranovića jer je već prošle subote igrao na toj poziciji. Probao je Oreščanin Tudora, a Juranovića je poslao na lijevog beka kada se već znalo da ima tri žuta za Maksimir. Izostanak Ismajlija novi je problem za Oreščanina, a prva zamjena trebao bi biti Mikulić.

Tudor dvaput startao

Ako Oreščanin slučajno ne posegne za Batarelom, koji je bio oslonac obrane u B momčadi. Međutim, logika kaže da su Vučur i Mikulić ipak već igrali zajedno, imaju minimalno iskustvo koje su stekli ovog ljeta, kada su Kopićevu mandatu bili stoperski par. Primjerice, u Sofiji su na uzvratu sa Slavijom igrali Vučur i Mikulić, stoga je očekivan upravo taj stoperski duet za Maksimir. Na lijevom je beku Bradarić, kojeg je Oreščanin odmorio protiv Istre i mora biti spreman za derbi. Ali sveukupno gledajući, velik je hendikep što ne igraju Juranović i Ismajli, dvojica najstandardnijih igrača zadnje linije u protekla dva mjeseca.

Split, 290918.
Stadion Poljud.
Nogometna utakmica 9. kola Hrvatski Telekom Prve lige, HNK Hajduk - GNK Dinamo.
Na fotografij: igraci hajduka nakon utakmice, Ismajli, Caktas, Hamza, Said
Foto: Tom Dubravec/ CROPIX
Foto: Tom Dubravec/ CROPIX

Tri su trenera ove jeseni formirala momčad, ali ni kod jednog nije zaigrao kvartet Tudor - Vučur - Mikulić - Bradarić. Na startu prvenstva kod Kopića imali su prednost Vučur i Mikulić u ulozi središnjih braniča, kasnije je Lopez zauzeo svoje mjesto, a Vulić mu je pridodao Ismajlija. Ali kako se uslijed kartona i ozljeda mijenja postava, tako nema ni Lopeza, koji je ozlijeđen od susreta s Belupom. Vučur je primjerice u tom susretu bio tek promatrač s tribina, a sličnu je ulogu kod bivšeg stratega imao i Mikulić - kod Vulića je odigrao tek 45 minuta, i to protiv Belupa kada se ozlijedio Lopez. Stoperski tandem koji je prije nepunih mjeseca dana bio pričuvna kombinacija danas je prva opcija za derbi. U gotovo identičnom statusu bio je i Tudor, kojeg Oreščanin nije čak ni poveo na najvažniju utakmicu jeseni, četvrtfinale Kupa u Osijeku. Zaigrao je potom u drugom dijelu dvoboja s Istrom, a nakon što je Juranović već završio jesensku polusezonu, smiješi se Tudoru u nedjelju prvi nastup od starta dvoboja nakon dugo vremena. Tek je dvaput ove sezone igrao u početnoj postavi prvenstvenih utakmica, oba puta u listopadu.

Krhka obrana

Zadnju je u početnom sastavu bio kontra Rijeke na Poljudu, a za derbi je nominiran kao prva alternacija na desnom beku. Bradarić je jedini iz kvarteta igrao i kod Vulića, dapače, splitski je stručnjak 19-godišnjeg lijevog beka uveo u prvi sastav. Ali kada je 19-godišnjak jedini standardni igrač iz kvarteta zadnje linije za derbi, jasno je koliko je krhka obrana Bijelih za Maksimir. Ali - na muci se poznaju junaci...

Stoper Bijelih Ismajli operirao slijepo crijevo

Ardian Ismajli podvrgnut je jučer operativnom zahvatu slijepog crijeva i zbog toga propušta nedjeljni derbi s Dinamom. Dobra je vijest ipak da bi trebao biti spreman do početka zimskih priprema jer je riječ o manjoj operaciji, stoga će i rehabilitacija biti kraća. Ismajli je u ponedjeljak osjetio bolove u trbuhu, otišao je u bolnicu, gdje je ustanovljeno da ima upalu slijepog crijeva, zbog čega je promptno operiran.

Utakmicu Dinama i Anderlechta te veliki derbi Dinama i Hajduka na Maksimiru pratite na Arenasportu, a informacije o paketima pogledajte OVDJE.

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 18:40