BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix
SVLAČIONICA PREMALA ZA SVE

Velika gužva u Maksimiru! Kad bi danas počele pripreme Krznaru bi se moralo odazvati čak 50 igrača!?

Hrvatski prvak pod ugovorom ima gomilu igrača, od kojih će mnogi morati mijenjati klupsku adresu
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 25. svibanj 2021. 22:13

Na okupljanje 11. lipnja trebaju doći svi koji su u kadru, a na pripreme u Sloveniju ići će 30-ak igrača - najavio je neki dan Damir Krznar, rekavši da tek sad počinje slagati tu križaljku. Bit će to 20-ak dana zahtjevnog posla, jer da bi imao situaciju kakvu želi, Krznar treba smanjiti kadar za dvadesetak imena.

Dakle, da se kojim slučajem Dinamo okuplja danas, na prozivci bi se pojavilo najmanje 50 igrača! Više bi to bio slet nego prozivka, jedna svlačionica ne bi bila dovoljna, vjerojatno ni jedan teren za neki ozbiljniji trening.

Pinto još s ugovorom

Na toj bi prozivci bilo najmanje šest vratara: Livaković, Zagorac, Josipović, Nevistić, Horkaš i Čavlina. Također, bila bi tu i četvorica desnih bekova: Stojanović, Moharrami, Ristovski i Pinto, četvorica lijevih: Leovac, Moubandje, Čabraja i Štefulj. I, tako na gotovo svakoj poziciji nekoliko rješenja. Jer, još uvijek nema odluke tko će od onih koji su se vratili s posudbi i ostati u Dinamu, tko će ići dalje, a čak su 22 Dinamova igrača dočekala kraj sezone na nekim drugim adresama.

Nismo brojali Leškovića, kojemu istječe ugovor i koji će, vjerojatno, otići u neki drugi klub, ali smo brojali Pinta, koji ima još godinu dana ugovora s Modrima. Teško da će ostati u Maksimiru, međutim, u ovom trenutku on je Dinamov igrač u Rio Aveu i, ne riješi li do tada svoj status, 11. lipnja pojavit će se na pripremama.

image
Jacques Francois Moubandje (desno)
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Francois Moubandje ima iza sebe dobru sezonu u Alanyasporu, koji ga može otkupiti, ali skup je Švicarac i vjerojatno od toga neće biti ništa. Ima on i visok ugovor, pa postoji ideja turskog kluba da produlji posudbu, te da Dinamo i Alanyaspor podijele njegovu plaću, međutim, zasad je izvjesnije da će se i Moubandje ukazati 11. lipnja u Maksimiru. Isto tako, sve je izvjesnije da će u konkurenciji za novu sezonu biti Luka Menalo i Sandro Kulenović, koji su, čini se, završili svoju epizodu u Rijeci. U Zagrebu je zasad i Mario Ćuže, a iz Lokomotive se vraćaju i Marko Đira i Antonio Marin, Josip Šutalo iz Istre...

Stižu nove snage

To su sve igrači koji su ove sezone igrali prvoligaški nogomet, neki u Hrvatskoj, neki u inozemstvu. Mnogi među tim igračima koji se vraćaju više nisu u fazi karijere da bi išli na posudbe u slabije klubove, mnogima će Dinamo morati pronaći neko novo, trajnije rješenje.

A, naravno, stižu i nove snage. Marko Bulat i Dario Špikić, kao i Ivan Nevistić i Danijel Štefulj, već imaju iza sebe HNL-iskustvo, neki od njih i europsko, oni dolaze na pripreme s ambicijom da se nametnu Krznaru i ostanu u kadru prve momčadi. Novi bi na toj listi trebao biti i Deni Jurić, čiji dolazak mnogi u Dinamu smatraju gotovom stvari. Šaranić, Baturina i Vasilj, kako je najavio Dinamov trener, bit će na popisu onih koji idu na pripreme prve momčadi, možda još netko iz plejade mladih igrača?

Kako god, bit će ovo jako zanimljivo ljeto u Maksimiru, puno posla za trenera/sportskog direktora Krznara da svede konkurenciju na kvalitativno i kvantitativno optimalnu mjeru. Bit će, naravno, odlazaka, možda i novih dolazaka, bit će, vjerojatno, i pojačanja iz Dinama za nekoliko HNL klubova. Kao i ove sezone...

TKO BI SVE DOŠAO DA JE DANAS OKUPLJANJE

POVRATNICI S POSUDBI

Francois Moubandje, Vinko Soldo, Mario Ćuže, Ivo Pinto, Edin Julardžija, Komnen Andrić, Josip Šutalo, Kim H., Kim G., Dinko Horkaš, Ivan Nevistić, Danijel Štefulj, Dario Špikić, Marko Bulat, Neven Đurasek, Amer Gojak, Antonio Marin, Marko Đira, Sandro Kulenović, Luka Menalo

ONI KOJI SU VEĆ OVDJE

Dominik Livaković, Danijel Zagorac, Renato Josipović, Nikola Čavlina, Petar Stojanović, Stefan Ristovski, Sadegh Moharrami, Dino Perić, Rassmus Lauritsen, Kevin Theophile-Catherine, Stefan Milić, Marin Leovac, Marijan Čabraja, Kristijan Jakić, Arijan Ademi, Bartol Franjić, Robbie Burton, Lirim Kastrati, Ivan Šaranić, Izet Hajrović, Iyayi Atiemwen, Luka Ivanušec, Lovro Majer, Martin Baturina, Josip Mišić, Jakov-Anton Vasilj, Marko Tolić, Mislav Oršić, Bruno Petković, Mario Gavranović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 13:56