Igor Cvitanović s Vilsonom Džonijem
 DUJE KLARIC/CROPIX
SPREMA JURIŠ NA HAJDUK

Velika legenda ponovno na Maksimiru: Igor Cvitanović se na velika vrata vratio u Dinamo!

Jedan od najvećih golgetera maksimirskog kluba postaje trener juniora Modrih!
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 05. siječanj 2021. 17:57

Igor Cvitanović se na velika vrata vraća u Dinamo! Drugi najbolji strijelac u povijesti HNL-a sa 126 pogodaka i jedan od najvećih golgetera Dinama postaje trener juniora Modrih!

Ponikao u nogometnoj školi Osijeka, odlično i efikasno lijevo krilo, a kasnije napadač, dribler, dobar tehničar, strijelac, legendarni Cvita u dva navrata je nastupao za Dinamo. Jedinu stanku napravio je u sezonama 1992. kada je bio na posudbi u Varteksu i kada je igrao za Real Sociedad.

Posebno uspješan bio je u europskim utakmicama gdje je zabio čak 15 pogodaka, jednako kao i legendarni Slaven Zambata. S klubom je osvojio četiri prvenstva i tri Kupa, igrao je u Ligi prvaka i vodio klub do osmine finala Kupa UEFA. Ukupno je odigrao 502 utakmice za Dinamo i zabio 304 pogotka, od toga je na 276 službenih, natjecateljskih dvoboja, postigao 165 pogodaka. I treći je na vječnom popisu Dinamovih najboljih strijelaca, iza Franje Wölfla (260) i Augusta Lešnika (196)...

image
RONALD GORSIC/CROPIX


Okušao se već i u trenerskoj karijeri. Bio je pomoćni trener u prvoj momčadi kluba, a vodio je pionire i juniore Modrih. Kao samostalni seniorski trener vodio je Dubravu i Istru 1961.


U posljednje vrijeme Cvitanović je bio vrlo gledan TV analitičar i komentator, svoja viđenja nije zamatao u celofan, njegove nogometne analize bile su od mnogih vrlo cijenjene. S novim trenerom Dinamo će jurišati na Hajduk u juniorskom prvenstvu. Modri zasaa zaostaju četiri boda, a za maksimirski klub vrlo je važno osvojiti taj naslov. Dosadašnji trener juniora Andrej Mioković bit će raspoređen na drugo mjesto u mlađim dobnim kategorijama.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 03:12