Karlovac, 110215.Pripadnici navijackih skupina Torcide i Bad Blue Boysa sukobili su se nesto poslije 13 sati na autocesti A-1 kod tunela Sveti Marko.Na fotografiji: policija na ocevidu.Foto: Robert fajt / CROPIX
 Robert Fajt / CROPIX
SUKOB TORCIDE I BBB-A

Velika tučnjava navijača na autocesti Zagreb - Rijeka, ima puno ozlijeđenih?

Piše: ArhivaObjavljeno: 11. veljača 2015. 15:19

Masovna tučnjava navijača odigrala se danas oko 13 sati na autocesti A1, stotinjak metara prije tunela Sveti Marko u smjeru Zagreba. Prema tragovima na mjestu događaja, ostacima bengalki, raznih palica, krvavih majica i drugih predmeta razasutih na stotinjak metara u obje trake, može se zaključiti da je sukob bio prilično žestok. Vjerojatno se radilo o navijačkim skupinama BBB-a, koju su putovali na Dinamovo gostovanje u Pulu, te Torcide, koji su išli na kup utakmicu protiv Vinogradara u Jastrebarsko (prijenos utakmice između Vinogradara i Hajduka možete pratiti OVDJE).

Očevidaca događaja nema, odnosno vidjeli su ih vozači koji su naišli na makljažu, a po brojnim tragovima kočenja može se zaključiti da su ih jedva izbjegavali. Na mjesto događaja stigle su četiri ekipe iz Policijske postaje Duga Resa s tri policijska i jednim civilnim vozilom, a nisu imali previše posla, jer osim zbrajanja predmeta po autocesti, nisu imali što raditi.

Prije nego su stigli na mjesto događaja, naime, svi su se huligani povukli u automobile i pobjegli s mjesta događaja, svatko u svojem smjeru. Prema tragovima krvi na snijegu, te krvavih odjevnih predmeta lako je zaključiti da je bilo ozlijeđenih, međutim, nitko od njih na karlovačkom području nije zatražio liječničku pomoć, potvrdili su nam to u Hitnoj kirurškoj ambulanti Opće bolnice Karlovac.

Glasnogovornica PU karlovačke Andreja Lenard rekla nam je da su zaprimili dojavu o sukobu više osoba na autocesti kod tunela Sveti Marko, te da je u tijeku policijsko postupanje.

Nagađa se kako je u sukobu sudjelovalo između 150 i 200 pripadnika Torcide i 80-ak BBB-a, a točan broj ozlijeđenih još uvijek nije poznat.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 11:43