Ronald Goršić/Cropix
FERNANDO SANTOS

VELIKA UTAKMICA Hrvat su optimisti, ali i mi! Proučili smo ih i možemo do pobjede!

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 07. listopad 2011. 12:15

Izbornik Grčke Fernando Santos pojavio se pred medijima kako bi najavio ključnu utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo s Hrvatskom.

- U ovu utakmicu ne ulazim s posebnim pritiskom, u svaku utakmicu ulazim s istom ozbiljnošću, uvijek sam 100 posto fokusiran. Volim pobijediti čak i u prijateljskim utakmicama. Očekujemo veliku utakmicu presudnu za obje reprezentacije. Nama treba pobjeda, njima je dovoljan remi pa će utakmica biti malo drugačija nego u Zagrebu. Za nas je dobro što igramo ovako važne utakmice, ne bi bilo dobro da ih u ovoj fazi kvalifikacija ne igramo. Posljednjih godina Grčka je igrala na najvećim natjecanjima i tako će i nastaviti - kazao je portugalski strateg.

Grci su pitali Santosa i o optimizmu u redovima Hrvata. Nije ga to previše uzbudilo.

- Svjesni smo da nas čeka velika utakmica. Hrvatska je vrlo dobro organizirana momčad s dobrim igračima. Ali mi igramo na svom travnjaku i želimo doći do pobjede. Oni su optimisti, ali i mi smo. Nisam vidovnjak i ne znam kako će utakmica završiti. No, naravno da bih volio da utakmica završi s jednim pogotkom u mreži Hrvatske i nijednim u mreži Grčke - zaključio je Portugalac uoči svoje 15. utakmice na klupi Grčke.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 00:48