Damir Krajac / CROPIX
ZIMSKI MERCATO

VELIKAN OPET U LOVU NA MODROG DRAGULJA Talijani tvrde: Pregovori s Dinamom su u tijeku, a na meti im je još jedan talent iz Maksimira

Uoči Dinamovog gostovanja u Koprivnici kod Slaven Belupa iz talijanskih izvora dolazi vijest da je Inter obnovio interes za Filipa Benkovića, a na njihovoj je meti još jedan igrač Modrih.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 04. studeni 2017. 16:26

Ako je netko pomislio da Modrima nakon tri derbija slijedi opuštanje i uživanje u samodopadnosti, taj se prevario. Jer, dolazi gostovanje u Koprivnici, kod trenera koji će protiv Dinama imati poseban motiv. Uostalom, baš je Slaven Belupo na svom terenu zadnji pobijedio Zagrepčane u HNL-u, 25. travnja slavio je 2:1 i Modrima definitivno uništio šampionske snove. Otada traje serija Dinama bez poraza u domaćem prvenstvu, izgubili su Modri tek finale Kupa.

Kad već spominjemo nizove nepobjedivosti, još je dulja serija Arijana Ademija. Naime, on je posljednji put izgubio utakmicu prije više od dvije godine, od Bayerna na Allianz Areni (0:5). Razlog nije baš lijep, dvije godine ga zbog suspenzije nije bilo na travnjaku, sigurno bi mijenjao tu statistiku za sve one poraze koje je Dinamo doživio dok ga nije bilo, samo da je mogao igrati.

Ali, sjetili smo se Ademija, jer smo čuli da je upitan za utakmicu u Koprivnici. Muči ga skočni zglob, još ima pred sobom današnji trening za konačnu odluku, no izvjesnije je da će ga trener Cvitanović sačuvati i da neće riskirati protiv Slavena Belupa.

Ademi u formi u kakvoj je odigrao prvih nekoliko utakmica nakon povratka, svakako je jak Dinamov adut, ne bude li mogao igrati, nedostajat će Modrima. Kako će Dinamov trener postaviti momčad u Koprivnici, kako će tražiti put do još jedne pobjede prije reprezentativne stanke, teško je otkriti, no jasno je da Dinamo želi odmor dočekati s tri boda.

Cropix

Inače, krenule su glasine oko prijelaznog roka, što će se i ostvariti, vidjet ćemo početkom veljače, no vijest koju donose talijanski ‘povjerljivi izvori’ da je Inter ušao u pregovore s Dinamom oko Filipa Benkovića, nije ni neka senzacija. Jer, milanski je klub i ljetos želio Benkovića, spominjao se i paket sa Sosom, no u tom je trenutku Dinamovih ‘ne ispod 15 milijuna’ Talijanima (odnosno Kinezima) zazvučalo prevelikom svotom. Možda se na zimu nešto promijeni.

David Čolina (lijevo)
Foto: Damir Krajac / CROPIX
David Čolina (lijevo)

Uostalom, Inter je i Kovačića i Brozovića od Dinama kupio u zadnjim danima zimskog prelaznog roka. Govore isti talijanski izvori da je Inter zainteresiran i za mladog lijevog beka Davida Čolinu, modrog juniora, za kojega su, inače, interes već iskazali Milan, Roma, Sampdoria... No, radi se o dečku koji bi trebao biti budućnost kluba pa, kako čujemo, zasad niti on niti Dinamo ne razmišljaju o transferu.

Kako god, očito je da bi zimski mjeseci mogli biti zanimljivi i intenzivni na modroj ‘pisti’, pogotovo ako Dinamo dotad praktički osigura naslov prvaka pa može krenuti u dodatnu selekciju i konačni remont momčad za novi napad na Ligu prvaka. Ali za to mu, prije svega, trebaju i tri boda iz Koprivnice.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 01:48