Dario Šimić sa svoja tri sina (Roko je slavnom tati s desne strane)
 
 SRDJAN VRANCIC/CROPIX
KRENUO OČEVIM STOPAMA

Veliki dan za slavnu hrvatsku nogometnu obitelj: Sin legendarnog Vatrenog izabrao klub!

Već je postao najmlađi strijelac u povijesti zagrebačkog kluba i nagovijestio veliku karijeru
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. svibanj 2020. 18:19

Sin proslavljenog hrvatskog reprezentativca Darija Šimića, Roko, potpisao je svoj prvi profesionalni ugovor s Lokomotivom.
Zagrebački klub objavio je danas i posebno priopćenje na Facebooku, naglasivši da je 16-godišnji napadač najmlađi strijelac u povijesti kluba.


"S ponosom objavljujemo kako je Roko Šimić potpisao svoj prvi profesionalni ugovor s Lokomotivom! Šesnaestogodišnji Roko je ove zime postao najmlađi strijelac Lokomotive, a nadamo se kako će Šimić u vremenima koji predstoje ostvariti još mnoge rekorde i golove u dresu Lokosa Čestitamo Roko!", stoji u objavi Lokosa.

Roko Šimić, rođen 10. rujna 2003., na dan svog prvijenca imao je točno 16 godina, 4 mjeseca i 10 dana. Njegov otac Dario imao je 16 godina, 4 mjeseca i 19 dana kad je debitirao za Dinamo u Prvoj HNL.

Za razliku od svog oca koji je bio obrambeni igrač, Roko je napadač. U jednom je trenutku zapeo je za okoi Atalanti, klubu s jednom od najboljih škola u Serie A, vrlo organiziranom i ambicioznom. Talijani su mu ponudili odlične uvjete i trogodišnji ugovor, no Roko je, zajedno s obitelji, odlučio ipak ostati u Hrvatskoj.

image
Dario i Roko Šimić
ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX

Njegov je cilj, kako ga je postavio ovog časa, zaigrati u Prvoj HNL, prvo se dokazati kod nas, pa potom, bude li privlačio zanimanje klubova iz Europe, zakoračiti na međunarodnu scenu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 06:09