CHRISTOPHER LEE/GETTY IMAGES
MIJENJA KAO NA TRACI

Veliki gazda iz regije u lovu na još jednog Hrvata: Sada se zna tko je taj prvi kandidat iz Hrvatske

Olimpijina se klupa među prvima ‘otvorila‘ nakon korona-stanke, a dosta je trenera bez posla
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 17. lipanj 2020. 13:04

Igor Bišćan otišao je s klupe ljubljanske Olimpije krajem lipnja 2018. Osvojio je dvostruku krunu, ali je već neko vrijeme bio u svađi s klupskom vrhuškom, s gazdom Milanom Mandarićem i njegovim suradnicima.

No, od Bišćanova odlaska do danas, dakle u dvije godine uključujući i stanku zbog korone, Olimpija je još šest puta mijenjala trenera. Zadnji je s klupe otišao Safet Hadžić, kojemu je to bio već četvrti mandat kao trenera ili vršitelja dužnosti Olimpijina trenera. Otišao je ovaj put u trenutku dok je Olimpija prva, s dva boda više od Celja, međutim, zanimljivo je da se o njegovom odlasku pričalo i dok je prednost bila veća, pet, sedam bodova... U klubu su, očito, samo čekali krivi korak.

No, ono što je zanimljivo, jest koliki je interes zavladao za dolazak na njegovo mjesto i koliko se imena spominjalo kao potencijalnih kandidata. Svi, baš svi s prostora bivše Jugoslavije, dosta njih iz Hrvatske. Dok ovo pišemo, u utorak poslijepodne, ime novoga trenera nije poznato, zna se tek da će utakmicu u srijedu protiv Brava voditi dosadašnji Hadžićevi pomoćnici, Riječanin Nikica Milenković te Milan Anđelković.

image
Igor Tudor i Tomislav Stipić
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX

A iz pouzdanih izvora saznali smo da je prvi kandidat bio Tomislav Stipić, trener Slavena Belupa. On je već razgovarao s Mandarićem, navodno je i dogovor bio vrlo blizu, ugovor praktički na stolu. Stipić se, također, spominjao i prije nekih mjesec dana, kad se prvi put počelo govoriti o Hadžićevu odlasku, a tada je na razgovoru s Mandarićem viđen i Tomislav Ivković. Ovog puta Stipić je, dakle, bio ozbiljna opcija, ali na kraju je ostao na klupi Slavena Belupa i vodit će u srijedu Koprivničane u Maksimiru.

A u eteru su se, istovremeno ili kasnije, pojavila druga imena poput Gorana Sablića, Ferde Milina, Siniše Orešćanina, zatim Mehmeda Baždarevića i Husrefa Musemića, Slaviše Stojanovića, Ivana Vukomanovića...

Zašto toliko imena? Prvo, očito je da Mandarić, iako je gazda u klubu, nije jedini koji donosi odluke ili ima puno savjetnika koji na njega utječu. Drugo, velik utjecaj na odluku navodno ima Mladen Rudonja, bivši reperezentativac, a kako on ima puno poznanstava u svijetu nogometa tako očito ima i puno zainteresiranih i onih koji se s njime dovode u vezu.

A i oko Olimpije, koja je u slovenskim okvirima velik i važan klub, puno je zainteresiranih. Isto tako, Olimpijina je klupa jedna od prvih koja se 'otvorila' nakon korona-stanke, nogomet se vratio, dosta je trenera bez posla, mnogima su stoga Zmajčeki primamljivi, naslov prvaka Slovenije, ako ga Olimpija osvoji, nije loš detalj u trenerskom CV-u.

Inače, taj trend promjene trenera u Olimpiji u eri Milana Mandarića već je postao predmet sprdnje u Sloveniji. Tako se na internetu može naići na vijest:

"Ekskluzivno, znamo tko je novi trener Olimpije".

A tamo fotografija Milana Mandarića kako se rukuje sa - samim sobom!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 16:30