Drago Sopta/Cropix
PREDOMISLIO SE

Veliki preokret! Cufre zbog fotografije i 'Thank you' ostaje u Maksimiru još dvije sezone

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 24. svibanj 2011. 23:53

Gotovo je, 90 posto je sigurno da odlazim iz Dinama! - rekao je Leandro Cufre prije desetak dana.

Činilo se tada da je trakavica oko njegova statusa, koja je trajala mjesecima, napokon završila, a kad je još i Robert Prosinečki osobno došao po njega u Zagreb i nagovarao ga na dolazak u Crvenu zvezdu, bilo je jasno da je i onih 10 posto šanse za ostanak potpuno izgubljeno. Nije tada Cufre rekao “da” Žutome, ali rastali su se sa stiskom ruke uz dodatak: “Vidimo se uskoro u Beogradu, pa možda i završimo posao.”

Uza sve to Argentinca su jako pogodile i scene rastanka Mamića i Vahe, nije toliko žalio za trenerom, koliko ga je šokirao cijeli incident. Već je počeo pakirati kovčege, a onda je jedno jutro prije treninga ušao u svlačionicu. Na mjestu gdje se presvlači bila je zalijepljena fotografija s njegovim likom ispod koje je pisalo “Thank you!” Cufrea se to toliko dojmilo, dirnulo ga u srce, da je počeo razmišljati o ostanku.

- Volio bih ostati! - rekao je, sjeo za stol s klupskim čelnicima i za nekoliko minuta dogovorili su se da će Cufre ostati i to još dvije godine, kako je i sam želio još prije nekoliko mjeseci. Popustio je i on, igrat će ipak za manje novca nego dosad. I - sve riješeno, priča koja se protezala nekoliko mjeseci, okončana je na obostrano zadovoljstvo za tren.

Cufre je bio blizu odlaska u Zvezdu, vjerojatno je i to malo pokrenulo Dinamove čelnike, nije baš reklama da jedan od najboljih igrača završi “kod njih”. Argentinac je, pak, u međuvremnu shvatio da mu se teško rastati od Dinama i Zagreba, da bi mu teško igdje bilo ljepše i financijski isplativije.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 12:33