TOM DUBRAVEC/CROPIX
PALA ODLUKA

Veliki preokret na Poljudu! Izabran novi predsjednik, Marin Brbić je dobio svog nasljednika

‘Meni je neuspjeh ako budemo drugi, a imamo potencijala da budemo prvi...‘
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 30. listopad 2020. 08:14

Lukša Jakobušić novi je predsjednik Hajduka. Vijest je jutros objavio službeni Hajduk i time su Bijeli dobili nasljednika Marina Brbića koji je još od 13. srpnja na Poljudu radio sa prefiksom "predsjednik u ostavci".

Izborom Jakobušića dogodio se veliki preokret, jer Nadzorni odbor imao je šest kandidata u zadnjem krugu, a među njima nije bio Jakobušić koji se nije ni prijavio na natječaj otvoren sredinom kolovoza. Ali, razvidno je da nijedan od kandidata nije zadovoljio kriterije NO i naposlijetku je izabran Jakobušić. Ovog ljeta se Jakobušić, odmah po ostavci Brbića, navodio kao kandidat u medijima, ali NO Hajduka tada nije bio jedinstven u odluci. Četiri su člana bili "za", dva protiv. Međutim, tri mjeseca kasnije promijenio se stav.

image

PAUN PAUNOVIC/CROPIX

Tko je Lukša Jakobušić? Privatni poduzetnik, 44-ogodišnji Dubrovčanin i prije svega, povratnik u Hajduk. S Poljuda je u ulozi dopredsjednika, nakon pet i pol mjeseci rada, otišao početkom studenoga prošle godine zbog neslaganja oko razvoja klupske vizije u trenutku kada su Bijeli izgubili dvije uzastopne utakmice u Velikoj Gorici.

Dugo godina je uspješan u sportu, od studenoga 2013. do rujna 2017. bio je predsjednik VK Juga gdje je i danas aktivan na funkciji dopredsjednika. U njegovom predsjedničkom mandatu Jug je osvojio tri naslova prvaka Hrvatske, tri kupa, dva naslova prvaka Jadranske lige, Ligu prvaka te europski superkup.

image
DUJE KLARIC/CROPIX

Posebno je bila uspješna 2016. godina kada je osvojio svih pet natjecanja u kojima je klub sudjelovao. S tim istim trofejnim ciljem vratio se u Hajduk.

Ne, drugo mjesto, ne treće mjesto. Samo prvo. Jakobušić je predsjednik koji ima ambiciju i viziju vraćanja Hajduka na nekadašnje razine.

- Meni je neuspjeh ako budemo drugi, a imamo potencijala da budemo prvi. Siguran sam da imamo potencijala za puno više, ali me sve što se događa oko kluba demantira - kazao je nakon odlaska s Poljuda u studenome prošle godine.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 05:32