Nikola Jurčević
 arko Todorov / CROPIX / CROPIX
PRILIKA ZA DOKAZIVANJE

VELIKI PROBLEMI ZA DINAMO Jurčević bez devetorice na Rijeku, od prve minute starta i jedan igrač iz druge momčadi

LIDER BEZ DEVETORICE Danas u rosteru prve momčadi i nogometaši Dinama II
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 28. travanj 2018. 12:28

Nikola Jurčević ima problema prije današnjeg derbija protiv Rijeke. Zato je trener Modrih zagrabio u drugu momčad, onu koju vodi Igor Jovićević. Danas će tako u rosteru prve momčadi biti Karlo Muhar, Neven Đurasek, Gabriel, Borna Miklić, Endri Cekici i Dominik Perković.

Tko će dobiti priliku startati u udarnoj postavi? Po našim saznanjima najbliži je defenzivni vezni, Karlo Muhar. Naime, upravo je na pozicijama defenzivnih veznih najveća neugoda Modrih. Zbog viška kartona ne mogu igrati Arijan Ademi i Tongo Doumbia.

Karlo Muhar (desno)
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Karlo Muhar (desno)

Amer Gojak siguran je starter, tako da se traži drugi defenzivni vezni. Zašto je Muhar prije u igri od, recimo, Nevena Đurseka, također veznjaka, koji taj posao može odraditi na visokoj razini? Pa, čini nam se da Jurčević danas u Maksimiru ne treba igrati va banque, nego da njegovi dečki mogu strpljivo graditi igru te čekati svoje prilike. Đurasek je ofenzivniji igrač od Muhara, češće odlazi prema golu suparnika.

Ćorić zadnji vezni?

On je, recimo, idealan u situacijama kad se stiže rezultat, pa se onda dosta okomito iz drugog plana ubacuje u ofenzivnu formaciju. Muhar je pak više onaj klasični defenzivni vezni, tjelesno moćan momak koji oduzima mnogo lopti, pravi je razarač, iznimni destruktivac, ali koji može jako dobro poslužiti kod prekida igre. S obzirom na to da je i Amer Gojak jedan od igrača koji voli ofenzivne izlete - sam kaže da najviše voli igrati ‘desetku’ - bilo bi vjerojatno preofenzivno da u paru na poziciji defenzivnih veznih igraju ljubitelji ofenzive, Gojak i Đurasek.

Stoga je nekako logičnije da Karlo Muhar, koji se pokazao jako dobrim na zimskim pripremama u Turskoj, bude dio početne formacije Nikole Jurčevića. No, to su samo naša promišljanja...

HNTV

Međutim, ima još jedna opcija koja se vrti u glavi Dinamova trenera. To je ipak plan B, ali navest ćemo ga jer se nikad ne zna... Po toj ideji, danas nitko od igrača iz druge momčadi neće biti dio udarne postave!

Formacija o kojoj promišlja Jurčević bi tada bila radikalno ofenzivna! Ante Ćorić bi s Amerom Gojakom igrao na pozicijama defenzivnih veznih igrača, ispred njih bi igrao Izet Hajrović, a na krilima Soudani i - Sosa! Da, Borna Sosa je igrač koji može igrati i na lijevom krilu, dok bi njegovo mjesto na lijevom bočnom zauzeo Čeh Jan Lecjaks.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 11:21