Marko Babić
 RONALD GORSIC/CROPIX
NOVI AS IZ RUKAVA

Veliki šef HR prvoligaša opet iznenadio, evo tko stiže na važnu poziciju! Trener će biti bivši Vatreni?

U petnaestak godina obišao je čak 15 klubova u Hrvatskoj, BiH, Austriji, Njemačkoj, Japanu, Kini...
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 24. kolovoz 2020. 21:10

Kada čovjek pomisli da ga Sergio Fernandez, glavni i odgovorni čovjek struke u Alavesu i Istri 1961, ne može više iznenaditi, veliki šef izvuče svojeg novog asa iz rukava. Od subote navečer pročula se informacija da je Fernandezov izvršitelj poslova, Mikel Gonzales dogovorio okvire suradnje sa Dario Dabcem. Tko je Dario Dabac? Do jučer ne baš javnosti poznati 42.godišnjak, ima raznovrstan kurikulum.

U petnaestak godina obišao je čak 15 klubova u Hrvatskoj, BiH, Austriji, Njemačkoj, Japanu, Kini, Kuvajtu i završio je karijeru tamo gdje je počeo, u rodnom Senju, kao član Nehaja. U proteklih nekoliko godina radio je kao trener pionira u Rijeci, nešto kratko u Kini, a pauze zbog korone zatekla ga je kao trenera posljednjeplasiranog trećeligaša Nehaja.


Kako je taj trener isplivao na površinu kao odabir ovog fenomenalnog sportskog kreatora, Sergia Fernandeza? To je pitanje koje su si u nedjelju postavljali mnogi u Istri 1961 i okruženju. Možda Dario Dabac ima izvanredne karakteristike za sportskog direktora, možda će čovjek napraviti velike stvari, ali skepsa je, najblaže rečeno, velika.

Prema onom što se dalje može saznati Gonzales je prošlih dana, osim glasina o Marku Babiću, kontaktirao Fausta Budicina. Bivši igrač Istre i aktualno trener Orijenta postao je predmet razgovora u sportskom sektoru Baska onog trenutka kada je bivši SD Javier Moran kazao da je "dugo pratio Budicina i da je to rješenje za Istru". Inače, Prelec i Budicin su u odličnim odnosima, i surađuju već duže vrijeme i da je ostao trenerom Istre Prelec bi tražio od Uprave da mu Budicin postane asistent u stručnom stožeru. To bi za pulskog prvoligaša bila odlična kombinacija, jer bi se Budicin mogao pripremiti za prvoligašku zbilju uz Preleca i jednom kad bi on otišao, samo preuzeti kormilo.

Previše logična i dobra situacija da bi bila zanimljiva za Alaves. Sada gurnuti Budicina u vatru, kao i spomenutog Dabca za sportskog direktora, više ukazuje na želju Sergia Fernandeza da se ovdje postave ljudi koji će samo odrađivati posao onako kako će se to detaljno delegirati iz Vitorie. Što je najlošija varijanta sportske politike za pulskog prvoligaša, a o čemu imamo praktične primjere u protekle dvije neuspješne sezone.


No, kako smo već više puta napisali, gotovo da i nije bitno tko je izvršitelj poslova sportskog direktora, niti tko je trener u Istri. Ključno je samo ono što je naumio sportski direktor Alavesa Fernandez i to će se, očito, provoditi. Čini nam se nevjerojatnim kako to vlasnik kluba, Josean Kuerejeta ne može prepoznati i prekinuti očito loš pristup, koji ne donosi nikakav rezultat, niti smisao baskijskog projekta Istra 1961, osim gomilu frustracija i nelogičnosti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 21:18