VLADO KOS/CROPIX
TEŽAK UDARAC

Veliko razočaranje u Slavoniji uoči meča odluke, dio navijača uvjeren: ‘Ovo je urota protiv našeg kluba!‘

Navijački forumi gore od nezadovoljstva, nemali je broj onih koji su se priklonili teorijama zavjere
Piše: Nikola Patković/Jutarnji listObjavljeno: 21. srpanj 2020. 13:06

S velikim razočaranjem u Osijeku je primljena odluka HNS-a o zabrani nazočnosti gledatelja u završnici prvenstva. NK Osijek u šturom je priopćenju prenio odluku HNS-a istaknuvši kako je to „veliko razočaranje i za sve u NK Osijek kao i za sve njegove fanove i simpatizere koji su sigurno planirali dolazak na utakmicu.“ Navijački forumi, pak, gore od nezadovoljstva, a nemali je broj i onih koji u svemu vide i svojevrsnu urotu upravo protiv Osijeka.

Teško se naravno prikloniti takvim stavovima, ali je nepobitna činjenica da će ova odluka HNS-a najviše naštetiti upravo Ivici Kuleševiću i njegovim igračima, koji su se u velikom finalu prvenstva i borbi za drugo mjesto protiv direktnog suparnika Lokomotive uzdali u ogroman huk s tribina i navijački poguranac do najvećeg uspjeha u povijesti HNL-a. Iako, doduše, i Rijeka ima realne šanse za drugo mjesto, njima ipak protiv Istre 1961, koja će vjerojatno i odmarati dobar dio igrača za doigravanje za ostanak u Prvoj HNL, navijačka pomoć neće biti neophodna.

image
VLADO KOS/CROPIX

Doduše, Riječani će je i imati, a u to smo se uvjerili i u prvoj utakmici nakon koronastanke kada su u polufinalu Kupa ugostili Osijek i kada se Armada okupila na brdu iznad Rujevice, gledala meč i navijala za svoju momčad. Civilna zaštita i policija u tome ih nisu spriječili. Odluka HNS-a može se, naravno, opravdati epidemiološkom situacijom, ali je činjenica i da ona nije puno gora nego unazad tri tjedna, ali ljudima u vrhu našeg nogometa tada nije padalo na pamet posegnuti ponovno za zabranom dolaska gledatelja na stadione.

U konačnici, o novozaraženima i novooboljelima svakoga dana izvještavamo, čitamo, gledamo i slušamo, ali u javnost se još nije probila informacija da je netko tko je zaražen virus pokupio na stadionu. Zaključak: U HNS-u su debelo zakasnili s takvom odlukom i ako je nisu donosili do ovoga ponedjeljka, nisu trebali ni sada.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 12:01