Nenad Dugi/CROPIX
OKUPLJANJE U MAKSIMIRU

Veterani Dinama dali podršku Mamiću: 'Na stadionu trebamo 20.000 navijača, a ne idiota!'

Dinamo i HNS jedine su profitabilne tvrtke u Hrvatskoj i sad taj ministar koji je došao niotkuda priča to što priča. To je čisti terorizam! - vikao je Branko Gačanin
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 12. travanj 2012. 14:49

U Dinamu nikad nije bilo i neće biti konsenzusa ni oko čega, ne može se očekivati niti da ga ima među svim bivšim igračima. Ipak, dio njih, dio tih Dinamovih legendi okupio se sinoć u loži Maksimir i u nazočnosti Z dravka Mamića i Mirka Barišića odlučio dati podršku klubu i osuditi stanje u kojemu danas živi Dinamo. Dobar dio njih i danas je u Dinamu, neki nisu, okupilo se u loži sinoć njih tridesetak, od Škorića i Gračanina, preko Hadžića, Cerina, Deverića, Ivkovića, do Zorana Mamića, Butine i Cvitanovića, bio je tu i legendarni fizioterapeut Joža Čačković... Poruka koju su poslali pozvala je na 'borbu za Dinamo'.

- Ovo što se sad događa s Dinamom i oko Dinama nema nigdje na svijetu. Prvaci smo sedmi put zaredom, a to se nigdje ne može vidjeti. Našli smo se ovdje mi iz svih generacija, pogotovo iz '82. i '67., želimo reći nešto o tome. Pa, o Dinamu se danas ljepše govori u Australiji nego tu kod nas. Da, igra nije dobra kao tada, nikad ovi igrači ne mogu doći na našu razinu, ali to nije razlog da se Dinamo predstavlja u ovakvom svjetlu. Od minista Jovanovića do tih navijača. Borit ćemo se za Dinamo rukama i nogama pa tko pobijedi, nećemo odustati - rekao je Ismet Hadžić, dok je u sličnom tonu nastupio i Branko Gračanin.

- Naša je želja - gradimo mostove zajedno. Ovo nema smisla, ovo je nečuveno. Bune se navijači i vani, ali na jedan civiliziran, a ne ovakav način. Pa, Dinamo i HNS jedine su profitabilne tvrtke u Hrvatskoj i sad taj ministar koji je došao niotkuda priča to što priča. To je terorizam! Dajemo potporu klupskom vodstvu.

Tomislav Ivković jedan je od onih koji su održali govor na skupu u loži Maksimir. I on se osvrnuo na 'neprimjerenu retoriku' ministra Jovanovića te dodao:

- Stat ćemo iza ljudi koji vode klub. Danas su to Zdravko Mamić i Mirko Barišić, sutra možda netko drugi. Jer tu se više ne radi o pojedincu, radi se o - klubu! No, mi ne želimo rat. Pozivamo sve, od Bobana i svih onih koji misle drugačije, do ministra. Sjednimo za stol, zatvorimo se i dva dana ako treba, pa raspravimo sve što imamo. Ajmo vidjeti što to može pomoći hrvatskom nogometu i Dinamu da mu bude bolje. Moramo napraviti neki okrugli stol i svi zajedno pronađimo izlaz - kaže današnji trener Lokomotive Tomislav Ivković.

Inače, legende su za 12. svibnja 'sazvale' Dinamov dan. U predigri utakmice sa Splitom, odigrat će se utakmica Dinamovih legendi protiv 'Vatrenih' iz 1998.

- Želimo na tribinama 20.000 ljudi, ne idiota, nego prave publike. I vjerujemo da će doći svi koji su pozvani, da će tu utakmicu igrati i Boban i Prosinečki, koji će, nadam se, doći ako ne budu spriječeni - rekao je Ismet Hadžić.

Linker
18. svibanj 2024 08:04