ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix
ZABIO IM I KRSTANOVIĆ

Video: Bijeli šokirani u Koprivnici! Bivši hajdukovac im zabio i asistirao, pogledajte golove

Livaja u 96. propustio donijeti bod, Gustafsson će nakon ovog poraza vrlo teško sačuvati stolicu...
Piše: Sportske novosti/HINAObjavljeno: 31. listopad 2021. 21:07

SLAVEN BELUPO - HAJDUK 3:2 (Laušić 2', Krstanović 34', Mlinarić 84' / Livaja 66', Biuk 86')

SLAVEN BELUPO (4-3-1-2): Čović – Zapata (od 88. Utin), Zirdum, Van Bruggen, Soldo – Glavčić (od 69. Bosec), Marina, Caimacov (od 79. Zvonarek) – Laušić (od 79. Mlinarić) – Bogojević, Krstanović (od 88. Goda)

HAJDUK (4-2-3-1): Kalinić - Lovrencsics, Katić, Elez, Melnjak - Kačaniklić (od 72. Dimitrov), Atanasov (od 60. Čalušić) - Fossati, Sahiti (od 60. Biuk), Livaja - Ljubičić (od 89. Diamantakos)

KOPRIVNICA – Gradski stadion 'Ivan Kušek – Apaš'. Gledatelja: 1,613. Sudac: Fran Jović (Zagreb)

Pogledajte golove s dvoboja:

1:0 Laušić


2:0 Krstanović


2:1 Livaja


3:1 Mlinarić


3:2 Biuk


U susretu 14. kola Prve HNL Slaven Belupo je u Koprivnici pobijedio Hajduk sa 3-2 ostvarivši tek drugu pobjedu ove sezone nakon što je u prvom kolu na gostovanju porazio Dinamo.

Golove za momčad iz Koprivnice zabili su Marin Laušić (2), Ivan Krstanović (34) i Mihael Mlinarić (83), dok su za Hajduk mrežu tresli Marko Livaja (66) i Stipe Biuk (86).

Bio je to Krstanovićev 112. pogodak čime je postao treći najbolji strijelac u povijesti Prve HNL. Ispred njega su još Igor Cvitanović sa 126 i Davor Vugrinec sa 145. golova.

Slaven je otvorio sezonu priredivši iznenađenje na stadionu Maksimir pobjedom protiv prvaka Dinamo (2-), a potom je u idućih 12 gola upisao tek četiri remija i čak osam poraza. Post je trajao sve do ogleda protiv Hajduka koji je doživio već četvrti poraz ove sezone.

Domaćin je šokirao Hajduk već u 2. minuti susreta. Bila je to akcija u četiri poteza. Vratar Čović je ispucao loptu, Krstanović je prenio glavom do Zapate, a ovaj glavom gurnuo do Laušića koji je sjajno opalio i pogodio za vodstvo. Laušić je inače, rođeni Splićanin koji je igrao za U-17 momčad Hajduka.

Hajduk je nakon početnog šoka, povezao konce igre i počeo pritiskati, no umjesto izjednačenja vidjeli smo pogodak za 2-0. Ponovo je u jednoj od glavnih uloga bio Laušić koji se probio po desnoj strani, te odigrao povratnu loptu do Krstanovića koji je zabio za 2-0.

Hajduk se vratio u život u 66. minuti golom Marka Livaje, a isti je igrač u 75. bio korak do izjednačenja. Sjajno je opalio iskosa, no Čović je sjajno obranio.

U trenucima velikih naleta gostiju, Slaven je u 84. minuti zabio za 3-1 napravivši veliki korak prema pobjedi. Antonio Bosec je probio po lijevoj strani i povratnom loptom pronašao Mihaela Mlinarića koji je pogodio za 3-1. Pomogao mu je i stopera Hajduka Dimitrova od kojeg se lopta odbila i prevarila Kalinića.

Samo tri minute kasnije Biuk je smanjio na 2-3 produživi nadu gostima. Mladi krilni napadač Hajduka lijepim udarcem je pogodio suprotni kut nemoćnog Čovića. U posljednjim trenucima susreta Hajduk je zabio za 3-3, no sudac Jović je poništio pogodak zbog prekršaja u napadu.


image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

KRAJ UTAKMICE!

90+6' - Evo Livaje na drugoj strani! Zaspao je Zirdum i pobjegao mu je Livaja, lijepo je opalio ljevicom, ali samo preko grede... drama u Koprivnici!

90'+5' - Zamalo novi pogodak Farmaceuta! Sjajno je opalio Utin s dvadesetak metara, izgledalo je kao da je lopta ušla jer je Nigerijac pogodio mrežu - ali samo onaj njen vanjski dio.

90'+2' - GOL! Ali poništen je zbog navodnog prekršaja! Diamantakos se rukama oslobodio čuvara Solde i potom zatresao mrežu s pet metara... Međutim, sudac Fran Jović nije provjeravao VAR i poništava gol!

90' - Igrat će se čak šest minuta sudačke nadoknade.

89' - Kod Hajduka izlazi Marin Ljubičić, završne minute odigrat će Dimitrios Diamantakos.

88' - Završne promjene radi Zoran Zekić. Izlazi Ivan Krstanović koji je na ovom susretu postavio vječni rekord, ali je i minutu prije dobio žuti karton. Ulazi Bruno Goda. Također će i Zapata iz igre, mijenja ga Ikouwem Utin.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

86' - GOOOL! Biuk je gađao po golu i odbio je to Van Bruggen, no iz drugog je pokušaja bio uspješniji, sjajno je ciljao suprotan kut i - pogodio! Kakva drama u završnici...

84' - GOOOL! Bosec je probio desni bok i centrirao pred gol Hajduka gdje se najbolje snašao džoker s klupe Mlinarić, a uz pomoć Dimitrova i vratnice završava to u mreži! 3:1 vode Farmaceuti!

82' - Dva pokušaja igrača Slaven Belupa, u razmaku od desetak sekundi raščistila je obrana gostiju. Vrlo je napeto u Koprivnici, osjeća se da gol visi u zraku, samo - na kojoj strani?

79' - Nova dvostruka promjena. Kod Farmaceuta ulaze 16-godišnji Lovro Zvonarek i Mihael Mlinarić, izaći će Caimacov te strijelac i asistent Marin Laušić.

75' - Nova velika prilika Hajduka! Livaja se driblingom riješio Bogojevića pa opalio iskosa, a Čović to maestralno brani! Na odbijanac je Biuk pokušao reagirati škaricama, ali nije to uspio zahvatiti...

72' - Evo i reakcije Jensa Gustafssona. Dimitrov će u igru, na klupu ide Kačaniklić.

69' - Prva promjena kod Slavena. U igri je Antonio Bosec, izašao je Nemanja Glavčić.

68' - Katić opet laktom udara Krstanovića, a već je u prvome dijelu zbog udarca laktom, i to baš veterana HNL-a, dobio žuti karton.

66' - GOOOL! Katić je glavom spustio za Livaju, a napadač Hajduka se - snalažljivo i snagatorski - sjajno zagradio, riješio Zirduma i potom pogodio pored istrčalog Čovića... Vraća se Hajduk, sada je 2:1!

64' - Kačaniklić grubo ruši Caimacova, sudac Jović mu promptno pokazuje žuti karton.

61' - Evo napokon i dosad nevidljivog Livaje... Njegov udarac s ruba šesnaesterca nije išao ni blizu okvira vrata.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

60' - Dvostruka promjena u momčadi Hajduka. Ušli su Stipe Biuk i Ivan Čalušić umjesto Sahitija i Atanasova.

59' - Melnjak je glavom iz teške pozicije htio iznenaditi Čovića, i ovog puta bezuspješno.

57' - Najozbiljniji pokušaj u drugome dijelu pokušaj je Nikole Katića s tridesetak metara koji bez poteškoća hvata Čović.

50' - Gledamo istu bezidejnu igru kao u prvome dijelu. Zasad ne izgleda obećavajuće za goste.

46' - Vraćamo se u Koprivnicu. Nema promjena u sastavima, dakle Gustafsson i dalje vjeruje svojoj početnoj jedanaestorki.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Nastavlja se agonija Hajduka. Farmaceuti su fantastično otvorili susret, poveli već u drugoj minuti preko Laušića, a pola sata kasnije veteran Krstanović povećao je vodstvo na sjajnu Laušićevu asistenciju. Strategu splitske momčadi Jensu Gustafssonu neće biti nimalo lako zadržati trenersku stolicu ostane li ovakav rezultat.

45' - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

45' - Krstanović se dvaput u samo par minuta našao na travnjaku... nakon prvoga duela provjeravao je sudac Jović VAR snimku da vidi što se točno dogodilo, a nakon drugoga duela dobio je Nikola Katić žuti karton zbog udaranja laktom veterana HNL-a.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

40' - Nova šansa za Hajduk! Lovrencsics oštro ubacuje u peterac, a ondje Čović u posljednji trenutak stiže na ubačaj tik prije Ljubičića!

37' - Fossati je dobio žuti karton zbog faula na Laušiću koji je posebno raspoložen danas.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

34' - GOOOL! Laušić se kao od šale prošetao šesnaestercem, prošao trojicu i potom odigrao povratnu do Krstanovića koji postavlja nogu za povećanje vodstva Farmaceuta! Ovim je potezom Ivan Krstanović prestigao ikonu Joška Popovića (111 golova) i sa 112. pogotkom upisao se na treće mjesto vječne liste strijelaca HNL-a... Igor Cvitanović je i dalje na 2. mjestu sa 126, a Davor Vugrinec drži vrh liste sa 145. pogodaka. ČESTITKE, LEGENDO!!!

31' - Katić je iz slobodnjaka tražio nekoga u petercu, međutim siguran je Čović i ovog puta.

29' - Šansa za Hajduk! Fossatijev projektil ipak nije bio prijetnja za Čovića...

22' - Zapata je dobro šutirao, nije to bilo loše, ali okvir gola pogodio nije.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

15' - Hajduk kontrolira stanje na terenu, Bijeli su aktivniji i traže izjednačenje, međutim igrači Zorana Zekića zasad stoje vrlo homogeno i disciplinirano.

9' - Evo i odgovora šokiranih hajdukovaca... Atanasov je opalio s ruba šesnaesterca, blokiran je njegov pokušaj, ali diže se polako Hajduk.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

2' GOOOL! Kakav šok za Splićane! Laušić je iz prve prave prilike matirao Kalinića! Inače, Laušić je rođeni Splićanin koji je igrao za U17 momčad Hajduka.

1' Počela je utakmica u Koprivnici!

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix


14.00 - Stigli su sastavi!


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 09:26