SCREENSHOT FACEBOOK NK OSIJEK
OPĆA EUFORIJA

Video: Bjelica predvodio pjesmu, pogledajte scene ludog osječkog slavlja iz poljudske svlačionice

Teško je prihvatiti činjenicu da su Osječani dominirali cijelu utakmicu, priznao je Lovre Kalinić
Piše: Jurica Radić/SNObjavljeno: 16. travanj 2021. 23:44

Zvuci ludog slavlja u svlačionici Osijeka na Poljudu odjekivali su nakon velike pobjede Bijelo-plavih protiv Hajduka. Baš tako idu i stihovi pjesme koju su igrači zajedno s trenerom Nenadom Bjelicom pjevali nakon slavlja 0:1. Grad na Dravi, vele oni, danas slavi... A tako i jest. Osijek je ponovno prvi na ljestvici HNL-a, istinabog, s dvije utakmice viška u odnosu na Dinamo koji u nedjelju igra kod kuće protiv Istre 1961.

Skok Miereza bio je dovoljan za puni plijen, a Osijek svojim ovotjednim domaćinima nije dopustio niti jedan udarac u okvir gola tijekom čitave utakmice.

- Čestitam mojoj momčadi, bili smo bolji čitavu utakmicu. U obrani smo bili skoro pa perfektni, a prema naprijed opasni. Malo smo se povukli nakon zabijenog gola, ali apsolutno zaslužena pobjeda. Nisam čitao što se u medijima pisalo o tome kako bismo trebali igrati, mi smo znali kako ćemo igrati i to smo i ostvarili - rekao je Bjelica nakon utakmice.

Video: Facebook / NK Osijek

Dok je trener Osijeka i arhitekt njihovog ovosezonskog uspjeha slavio sa svojim pulemima, na drugoj strani stadiona, muk. Tišina, uz tek pokoju riječ nakon već 11. poraza ove sezone. Hajduk se i dalje nada trećem mjestu, a kiks Gorice protiv Slaven Belupa uz činjenicu da će i nakon dvoboja Rijeke i Lokomotive imati utakmicu manje od Riječana budi njihov optimizam.

- Gosti su igrali bolje od nas, zaslužili su pobjedu. Ali, to je jedna utakmica, idemo dalje Kada smo zadnji put izgubili utakmicu, imali smo dobru reakciju. Nadam se da ćemo i ovaj put ponoviti isto nakon poraza od Osijeka i nastaviti našim putem. U Koprivnici za četiri dana nemamo tri igrača Fossatija, Simića i Vuškovića, ali ne tražimo radi toga alibi ni opravdanje. Potražit ćemo prava rješenja, jer stiže nam još jedna, važna i teška utakmica - rekao je Paolo Tramezzani, trener Hajduka.

Pred mikrofone je stao i vratar Lovre Kalinić, daleko najbolji pojedinac iz domaćih redova:

- Teško je prihvatiti činjenicu da su Osječani dominirali cijelu utakmicu, da su imali ozbiljnije šanse. Nema se tu više što pričati, treba dignuti glavu gore, okrenuti se sljedećoj utakmici protiv Belupa i pokušati osvojiti sva tri boda. Već smo navikli na ritam utakmica svaka tri-četiri dana, nije to nikakva novost. Istina je da je Belupo u dobrom nizu, ali ionako nema u HNL-u protivnika kojeg možeš podcijeniti i reći lako ćeš pobijediti. Koprivnica je uvijek bila neugodno gostovanje, ali mi smo Hajduk i s takvim gardom moramo ići u Koprivnicu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 00:45