Vlado Kos / CROPIX CROPIX
CILJ JE POBJEDA

VIDEO: 'BOD U GORICI OCIJENILI STE MRŠAVIM, A ŠTO BI BILO DA NAM SE SADA OMAKNE?' Strateg bijelo-plavih svjestan je zamki: 'Dugo sam u nogometu...'

Piše: Darko RužićObjavljeno: 07. veljača 2020. 17:14

Momčad Intera velika je nepoznanica svima u Osijeku. Puno je promjena u redovima Zaprešićana i tek se treba spoznati njihova kvaliteta i moć. Međutim, bez obzira na tu okolnost, Bijelo-plavi imaju samo jednu zadaću - izboriti pobjedu, osvojiti sva tri boda.

- Start Intera u nastavak prvenstva je za respekt. Jako je dobro izgledao tijekom utakmice sa svojim gostima iz Pule - zaključio je trener Ivica Kulešević.

Svjestan je strateg prvoligaša s Drave onoga što se očekuje od njega i njegovih učenika u Gradskom vrtu.

- Ni pomisliti se ne usudim ni na što drugo osim na pobjedu. Eto, vi iz medija ste naš osvojeni bod u Gorici ocijenili mršavim učinkom, a što bi tek bilo da nam se sada omakne. Ne, doista ni na što drugo ne mislim osim kako ćemo pobijediti Inter.

Dugo Bijelo-plavih nije bilo na domaćem travnjaku.

- Da, rekao bih, napokon smo kod kuće. A i iz te činjenice proizlazi dodatna obveza, naravno i motiv, da po završetku utakmice s našim navijačima slavimo pobjedu.

Video: Vlado Kos / CROPIX

Ono što je bilo predmetom kritike nakon prvog kola nastavka prvenstva, a adresirano je na njega i Bijelo-plave, nedostatak je napadačke ambicioznosti, igranje na sigurno.

- Nije baš tako bilo, ali dopuštam svakome pravo na svoje viđenje. Mi smo s Goricom igrali dobro, ne u svemu, jer nedostajala nam je završnica, pa i onaj posljednji pas koji bi nas doveo do većeg broja prigoda. No, nisam nezadovoljan, vrijedan smo bod donijeli kući.

Sada mora biti drugačije, mora njegova momčad od prve minute jurnuti prema protivničkim vratima, pokazati domaćinski stav potkrijepljen kvalitetom i napadačkom idejom.

- I ja to želim. Samo, moram naglasiti kako ni protiv koga, nikad, ne možeš unaprijed upisati tri boda. Ali, svakako moramo od prve minute naći pravi način djelovanja i organizacije napada. Kad to izostane, u pravilu se jave problemi. Uvjeren sam, ovaj puta toga neće biti.

Osijek, 070220.
 Ivica Kulesevic trener NK Osijeka odrzao je konferenciju za medije uoci sutrasnje utakmice s Interom.
Na fotografiji: Mario mihic glasnogovornik i Ivica Kulesevic trener NK Oisjeka.
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Vlado Kos / CROPIX CROPIX

Pod njegovim su vodstvom Bijelo-plavi, a to nije nevažan podatak, ostvarili stopostotnu uspješnost u odigranim utakmicama u Gradskom vrtu. I sam se s pravom i rado time podiči.

- Da, tako je, ali dugo sam u nogometu. Znam da će jednom i tom nizu doći kraj, ali nadam se ne ovaj put - kazao je Kulešević.

Osijek protiv Intera u rasporedu 3-4-3 kao protiv Gorice ili pak drugačije, 4-4-2?

- Neka to ostane tajnom i otvoreno do početka igre. I jedno i drugo je moguće. Imamo tri vrsna napadača, Marića, Mancea i Grezdu, a kopkaju me i neke druge misli - veli Kulešević.

Naprimjer...

- Možda Lopa na krilu umjesto Mancea, možda i Bočkaj potpuno gore, visoko, vidjet ću.

Što god odlučio i osmislio, svjestan je da su mu nužna sva tri boda. Kalkulacija, naglasio je, neće biti, ali ni bezglavog juriša. U svoje učenike ima puno povjerenje pa mu ne smeta i ne brine ni okolnost što Mihael Žaper i Vedran Jugović neće biti na svojim mjestima u udarnoj momčadi. Možda, ali tek možda, samo na klupi s ostalim pričuvama.

- Neka prođe i ta utakmica, naravno, po našim očekivanjima i željama, a u idućem kolu, uvjeren sam, na raspolaganju ću imati i Žapera i Jugovića, vjerojatno i Grgića, a vratit će se u momčad i kapetan Škorić - izjavio je trener Ivica Kulešević uoči ogleda s Interom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 13:50