Slavlje Hajduka

 JOSKO PONOS/CROPIX Cropix
POGLEDAJTE GOLOVE

VIDEO: Čarolija ikone Torcide za fenomenalan kraj! Hajduk isprašio Istru zabivši joj četiri komada...

Puljani pred raspoloženim igračima Valdasa Dambrauskasa nisu imali nikakve šanse.
Piše: Jurica Radić/Sportske novostiObjavljeno: 26. studeni 2021. 21:34

HAJDUK - ISTRA 1961 4:0 (Ljubičić 11', Fossati 27', Krovinović 70', Livaja 90+2')

SPLIT – Stadion Poljud. Gledatelja 4560 Sudac: Fran Jović (Zagreb). Pomoćnici: Pušić i Marić. Četvrti sudac: Cestarić. VAR sudac: Bel. AVAR: Grgić. Delegat: Podnar.

HAJDUK (4-2-3-1): Kalinić – Lovrencsics, Dimitrov, Elez, Melnjak (od 76. Čolina) – Atanasov, Fossati (od 76. Ćalušić) – Ljubičić (od 68. Mlakar), Krovinović (od 84. Dolček), Biuk (od 68. Sahiti) – Livaja. TRENER: Valdas Dambrauskas.

ISTRA 1961 (4-2-3-1): Lučić - Hujber (od 72. Desio), Silva, Perković, Marin – Perera (od 80. Iličić), Mlinar (od 81. Obanor)– Lisica, Mišković (od 80. Caseres), Bande (od 71. Serderov) – Beljo. TRENER: Gonzalo Garcia.

ŽUTI KARTONI: Perera (10- grub start), Fossati (29- preoštar start), Beljo (42-preoštar start).


POGLEDAJTE GOLOVE S UTAKMICE

1:0 Ljubičić


2:0 Fossati


3:0 Krovinović


4:0 Livaja


Treća utakmica, treća pobjeda Valdasa Dambrauskasa na klupi Hajduka. Hrvatski Dragovoljac, Rijeka i sinoć Istra za titulu "mister 100 %" koju Litavac nosi do sljedeće utakmice. Četiri pogotka postigli su Bijeli za treće mjesto što ga drže barem do nedjelje. Zanimljivo je da su hajdukovci 15 puta šutirali prema vratima Istre, a pritom su sva četiri udarca koja su išla u okvir završila u mreži. Puljani su riješeni u roku od pola sata, jer već nakon 27 minuta hajdukovci su imali 2:0 uz igru koja je obećavala i veću razliku što se u konačnici i obistinilo. Uvjerljivo i bez puno muke došli su Splićani do pobjede koja još više podiže samopouzdanje pred "zagrebački tjedan" što im slijedi sa Kup dvobojem kontra Lokomotive (utorak) i maksimirskim derbijem iduće nedjelje.

Kišilo je iznad Splita veći dio poslijepodneva, a neposredno prije početka dvoboja pravi jesenski pljusak spustio se na Poljud. Srećom, stala je kiša na početku susreta i što je najbitnije, novi hibridni travnjak bio je u odličnom stanju. U trećoj utakmici na klupi Hajduka izveo je Valdas Dambrauskas i treću formaciju sa ponovno izmijenjenom startnom postavom. U odnosu na riječku pobjedu vratio je Litavac sustav na četiri igrača u zadnjoj liniji, pri čemu je u stoperskom tandemu prvi put u prvenstvenoj utakmici ove sezone od početka krenuo Kristijan Dimitrov, dok su Simić i Katić ostali na klupi. U formaciji 4-2-3-1, koju je najčešće koristio i Gustafsson, tandem veznih bili su Fossati i Atanasov, a Krovinoviću je Dambrauskas premijerno namijenio ulogu "polušpica" u tercetu ofenzivaca iza isturenog napadača Livaje. Na desnom krilu Ljubičić je dobio prednost ispred dosada standardnog Sahitija koji je ostao na klupi.

U najavi je litavski stručnjak jasno kazao "gosti će igrati koliko i dopustimo", a u prvom dijelu agresivni i napadački Hajduk Puljanima nije dopustio gotovo ništa. Od prvog zvižduka igra se koncentrirala na polovicu Istre, iz kontinuiranih napada stiglo je i rano vodstvo. Već od 11. minute imali su Bijeli deblokiran rezultat, imali su priželjkivano vodstvo. Mogli su ga udvostručiti vrlo brzo, ali Ljubičić je u 17. minuti promašio veliki "zicer". Livaja je dobio dubinsku loptu, u sprintu prošao po desnoj strani, povratnu poslao Ljubičiću koji je sa tri metra pogodio desnu vratnicu. Istra je prvi put zaprijetila minutu kasnije, nakon kornera je loše reagirala obrana Bijelih, zaboravila na stopera Silvu koji je u skoku sa pet metara nespretno zahvatio loptu poslavši je pored lijeve vratnice. Ali, ono što je promašio Ljubičić nadoknadio je sjajnim zgoditkom, pravim "eurogolom" Marco Fossati. Rijetko zabija, ali kad se upisuje u strijelce, to se zaista pamti. Sa 2:0 poslije manje od pola sata igre Splićani su mogli opuštenije ući u nastavak dvoboja. Osjetilo se to u ritmu utakmice, spustio se intenzitet igre nakon zgoditka Fossatija, pa se u pojedinim trenucima ohrabrila Istra. Dion Drena Beljo složio je odličnu akciju u 39. minuti. Povukao je od središta igrališta, odigrao "dupli pas" isprativši akciju do šuta sa lijeve strane, ali pokušaj je završio u vanjskom dijelu mreže. U sudačkoj nadoknadi prvog dijela Biuk je zatresao gostujuću mrežu, ali opravdano je pomoćnik podigao zastavicu označivši zaleđe. Za početak nastavka monsunska kiša dočekala je igrače na Poljudu. Ali nije smetalo Bijelima koji su u 51. minuti preko Livaje izbacili u novu šansu Ljubičića, ali previše je oklijevao, a Perković klizećim startom odnio loptu dok se napadač Hajduka spremao pucati. Šest minuta kasnije prvi udarac u okvir vrata uputila je Istra, ali pokušaj Belje sa sedam metara uhvatio je Kalinić. Pečat na pobjedu Bijelih stavio je Krovinović na 20 minuta prije kraja pruživši svom treneru priliku da napravi svih pet izmjena i momčad drži svježom za četvrtfinale Kupa. Još je Istra preko Serderova u 87. mogla do počasnog gola, ali šut je otišao pored lijeve vratnice. Puno preciznije bio je Livaja za pokre golova u mreži Istre. Hajduk je rutinski slavio, Bijeli se dižu, momčad raste u najvažnijem dijelu sezone. Pred najbitnije utakmice Hajduk je u uzlaznoj putanji forme.


PRIJENOS UŽIVO:

90+2 - Kraj! Hajduk je totalno nadigrao Istru 1961 i zasluženo slavio!

90+2 - GOOOL! Hajduk zabija i četvrti gol! Za 4:0 zabija Marko Livaja, a o njegovom golu će se još pričati. Kakve golove je zabijao danas Hajduk!

83- Nova zamjena kod Hajduka. Izlazi Krovinović, ulazi Dolček.

80 - Trostruka zamjena kod Istre. Izlaze Mišković, Perera i Mlinar, a u igri su Caseres, Iličić, Obanor.

76 - Nova dvostruka promjena kod Hajduka. Izlaze Melnjak i Fossati, a u igru su ušli Čolina i Čalušić (Hajduk).

71 - Izašli su Bande i Hujber, ušli Serderov i Desio (Istra 1961).

70 - GOOOL! Hajduk vodi 3:0! Strijelac je Krovinović kojem je ovo prvi gol u HNL-u za Hajduk.

68 - Dvostruka promjena kod Hajduka. Izlaze Biuk i Ljubičić, a ulaze Sahiti i Mlakar.

58 - Sada je probala i Istra. Drena Beljo je pucao, ali brani Kalinić.

55 - U drugom dijelu gledamo presliku prvog. Hajduk dominira, dok Istra pokušava ne primiti gol i čeka priliku iz kontre.

46 - Počelo je drugo poluvrijeme.

45+2 - Kraj prvog dijela. Hajduk je bolja ekipa, a to je okrunio s dva lijepa gola Ljubičića i Fossatija.

45+2 - Hajduk je opet zabio, ali gol je poništen zbog zaleđa.

42 - Požutio je Dion Drena Beljo (Istra 1961).

35 - Na ovom susretu gledamo samo Hajduk. Istra nije napravila gotovo ništa. Bijeli imaju lijepo vodstvo i lagano ga kontroliraju.

28 - Žuti karton dobio je Fossati (Hajduk).

27 - GOOOL! Hajduk vodi i 2:0! Fossati je opalio izvan šesnaesterca i to takvu bombu da je golman Istre Lučić bio nemoćan.

17 - Kakva prilika za Hajduk! Ponovno su bijeli odigrali brzu kontru, ali lopta ovoga puta odsjeda na vratnici. Da su zabili, VAR bi imao puno posla oko zaleđa.

11 - GOOOL! Tek što smo napisali da gol visi u zraku, on je i pao. Hajduku se pritisak isplatio. Nakon sjajne akcije s nekoliko brzih dodavanja Ljubičić prosljeđuje loptu u gol kao na malom nogometu.

10 - Hajduk je od prve minute krenuo s jakim pritiskom. Ovakvim je tempom samo pitanje vremena kada će pasti prvi gol.

5 - Hajduk je veliki favorit, no to ne znači da će se Istra predati, a sudeći po prošlom kolu mogli bismo gledati kišu golova. Hajduk je tada s 2:3 pobijedio Rijeku, dok je Istra s 3:4 izgubila od Šibenika.

1 - Počeo je susret na Poljudu!

>>> Stigli su sastavi! Kod Hajduka kreće Atanasov u sredini terena, pretpostavlja se da će domaći igrati 4-3-3 s isturenim Ljubičićem. Umjesto Simića na stoperu kreće Dimitrov.


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 06:00