ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix
EFIKASNO POLUVRIJEME

VIDEO: Četiri gola i munjeviti povratak Slavena protiv Šibenika! Domaći u završnici zapucali pobjedu

Slaven Belupo i Šibenik remizirali su 2:2 u Koprivnici, a svi su golovi pali u prvih 45 minuta
Piše: Goran Čičin Mašansker/SNObjavljeno: 19. veljača 2021. 17:05

SLAVEN BELUPO - ŠIBENIK 2:2 (Knöll 43, Iličić 45' / Ampem 21', Jurić 40')

SLAVEN BELUPO (3-5-2): Filipović - Van Bruggen, Paracki, Prce (od 77. Apau) - Bogojević, Lulić, Mlinar, Glavčić, Gamarra - Iličić (od 67. Krstanović), Knöll.

Trener: Tomislav Stipić.

ŠIBENIK (3-4-3): Labrović - Mesa (od 46. Pandža), Schildenfeld, Bili - Pajić, Bulat, Ćurić (od 90. Alimi), Kvesić (od 46. Mina) - Ampem, Jurić (od 49. Bailone), Sahiti (od 78. Rak).

Trener: Krunoslav Rendulić.


Vrlo zanimljiv bio je treći ovosezonski dvoboj Slavena Belupa i Šibenika. Gosti su u prvom dijelu pokazali koliko su opasni, mogli su voditi i s više od 2:0, no ratnički je karakter pokazao domaćin koji se uspio vratiti iz ponora u završnim minutama prvog poluvremena. Drugi dio nije donio toliko uzbuđenja, no obje su momčadi do kraja pokazivale želju za osvajanjem sva tri boda. Može se reći da su nakon svega i jedni i drugi vjerojatno zadovoljni podjelom bodova...

Već u 1. minuti mogao je Ampem pogoditi za vodstvo Šibenika, našao se sam pred Filipovićem ali je promašio okvir vratiju. Izvrsnu priliku imao je Knöll u 7. minuti nakon sjajne dubinske lopte Lulića, no Labrović je nogom obranio. Glavčić je u 15. minuti tukao iznad grede, a u 17. je Gamarra blokirao Jurića koji je bio u dobroj prilici.

Opasan je bio Šibenik i to je naplatio u 21. minuti kad je Bulat asistirao snalažljivom Ampemu kojeg nije mogao pratiti Prce. Vodstvo gostiju mogao je povisiti Sahiti nakon kontranapada u 25. minuti, no njegov je udarac domaća obrana skrenula u korner. Slijede dva pokušaja domaćih, prvo Glavčić iz slobodnog udarca, potom i Mlinar iz igre, ali nedostajalo je preciznosti.

Kad je Šibenik u 40. minuti nakon lijepog solo-prodora i egzekucije Jurića poveo s 0:2, izgledalo je da će se Stipićeva momčad teško vratiti. Ipak, uslijedila su dva pogotka unutar tri minute. Lijepu akciju Glavčića i Bogojevića završio je Knöll koji je pogodio glavom, a nakon Glavčićevog kornera svoj prvoligaški prvijenac postigao je Miroslav Iličić. VAR je provjeravao situaciju, ali sve je bilo čisto.

Rendulić je odmah nakon odmora zamijenio Mesu i Kvesića, a ubrzo i Jurića, priliku su dobili Pandža, Mina i Bailone. U nastavka je odlučnije ušao domaćin koji je imao veći posjed i napadao. Šibenik je sredinom nastavka igru preselio na domaću polovicu, a zaiskrilo je i ispred klupa. Stipiću se nije svidjela verbalna reakcija Rendulića nakon gužve u domaćem kaznenom prostoru, no težih sankcija nije bilo.

Ampem je opasno zaprijetio u 71. minuti, tukao je pod gredu, ali je Filipović lijepom paradom skrenuo loptu u korner. U završnici je Stipić umjesto ozlijeđenog Prcea uveo novopridošlog Apaua, a Slaven je mogao i do pobjede, ali je u 88. minuti Lulić pogodio vanjski dio mreže. Nova velika prilika za domaće nakon kontre u 89. minuti, Knöll je imao zicer, ali je Labrović obranio i spasio bod Šibenčanima.


90+3' - Završena je utakmica u Koprivnici. Momčadi su podijelile bodove odigravši 2:2.

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

89' - Kakva prilika za Slaven Belupo. Izbio je sam pred vratara Knöll, pucao je, ali Labrović brani. Onda je s crte super smireno iznio Schildenfeld.

87' - Dobro je sada povukao Lulić, pucao je snažno s dvadesetak metara, zatresla se mreža, ali s vanjske strane.

80' - Utakmica ulazi u posljednjih deset minuta. U drugom dijelu smo gledali borbenu, ali igru bez pravih prilika, za razliku od prvih 45 minuta.

71' - Dobar pokušaj Ampema. Opalio je ljevicom, ali Filipović brani. U nastavku akcije pucao je i Pandža koji je ušao u drugom dijelu.

67' - U ovim trenucima dolazi do verbalnog okršaja između dviju klupa. Pravi razlog nije jasan.

65' - Dvije opasne situacije zaredom pred vratima Slaven Belupa iz kornera. Nakon gužvi su se domaći ipak uspjeli obraniti.

55' - U drugom dijelu Slaven Belupo ima inicijativu, ali izostale su prilike kakve smo gledali u prvih 45 minuta, barem zasad.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

48' - Prilika za Slaven Belupo iz slobodnog udarca. Glavčić je pucao izravno iz velike daljine, a njegov udarac nije nikakav problem za Labrovića.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

46' - Krenulo je drugo poluvrijeme.

45+3' - Završeno je odlično prvo poluvrijeme u Koprivnici. Na odmor se odlazi sa rezultatom 2:2.

45' - GOOOL! Slaven Belupo se vratio. Zabio je Iličić glavom nakon ubacivanja iz kornera. Kakva golijada i kakav povratak Slaven Belupa iz ponora.

43' -GOOOL! Bogojević je ubacio, a Knöll se naklonio glavom i zabio za 1:2.

40' - GOOOL! Šibenik vodi 2:0. Jurić je strijelac po deveti put u sezoni, a asistent je opet Bulat. Nakon lijepog dodavanja Jurić je prošao iskosa po lijevom boku i dijagonalnim udarcem savladao Filipovića.

30' - Novi udarac Slaven Belupa i opet je to neprecizno. Pucao je Mlinar, ali lopta ide 'nebu pod oblake'.

27' - Nova prilika za Slaven Belupo iz prekida, ovoga puta iz slobodnog udarca. Pucao je Glavčić, ali lopta se odbija od živog zida.

25' - Četiri kornera zaredom sada je izveo Slaven Belupo, ali nije uspio zabiti. Potom je na drugoj strani zaprijetio Šibenik iz kontre preko Sahitija.

21' - GOOOL! Šibenik vodi 1:0, zabio je Ampem. Bila je to niska lopta i lijepo proigravanje Bulata za Aampema koji je sjajno primio loptu, oslobodio se čuvara i udarcem s ruba peterca od grede zatresao mrežu. Četvrti mu je to gol sezone.

18' - Dobra akcija Šibenika. Ambem je lijepu uposlio Jurića koji je mogao pucati, ali je predugo čekao i izborio korner. U nastavku akcije Slaven Belupo se uspio obraniti.

15' - Glavčić je sada pokušao ugroziti Labrovića, ali je njegov udarac ljevicom neprecizan i odlazi visoko preko vratnice.

7' - Najbolja prilika Slaven Belupa na susretu. Nakon munjevite kontre koju je povukao Lulić pucao je Knöll, ali je Labrović obranio.

2' - Prva velika prilika za Šibenik već u 2. minuti. Schildenfeld je uposlio Ampema koji je iskosa s lijeve strane pucao, ali neprecizno. Mogao je Ampem i dodati Juriću u sredini, ali se odlučio na udarac.

1' - Započela je utakmica susjeda na prvenstvenoj ljestvici, šestoplasirane, odnosno sedmoplasirane momčadi ljestvice. Šibenik u Koprivnici nikad nije pobijedio u Prvoj HNL. U 18 dosadašnjih susreta Koprivničani su slavili 14 puta, uz 4 remija.

16.55 - Poznati su sastavi za večerašnju utakmicu u Koprivnici.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 09:38