NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix
ŠIBENČANI SLAVE

VIDEO: Čudesna partija hajdukovca! Pogledajte slalom i sjajne golove kojima je u 15 minuta potopio Istru

Sve je riješio igrač Hajduka koji se na Poljudu nije proslavio. Ali, na Šubićevcu se itekako snalazi
Piše: Davor Trutin/Sportske novostiObjavljeno: 28. kolovoz 2021. 22:54

ŠIBENIK - ISTRA 1961 3:1 (Delić 17', M. Jakoliš 22', 32' / Beljo 74')

Sudac: Ante Čuljak (Zagreb). Pomoćnici: Rođak-Karšić i Marić. Četvrta sutkinja: Martinčić. VAR: Pajač. AVAR: Crnčić.

ŠIBENIK: Rogić - A.Jakoliš, Batarelo, Grdić, Mina - Rak, Ćurić - Sahiti (od 57. Bačelić Grgić), Marin (od 90. Benić), M. Jakoliš (od 89. Bailone) - Delić (od 78. Bedoya). Trener: Mario Rosas.

ISTRA 1961: Lučić - Navarro (od 75. Burton), Galilea, Joao Silva (od 90. Mišković), L. Marin (od 46. Daničić) - Perera, Mlinar - Bande, Mahmoud, Serderov (od 75. Lisica) - Beljo (od 90. Iličić). Trener: Gonzalo Garcia.

Žuti kartoni: Perera (34), Joao Silva (56), Navarro (62), Mina (64), A. Marin (74), M. Jakoliš (74), Mahmoud (74), Bedoya (90).

Stigao je Šibenik do druge ligaške pobjede, i to zahvaljujući sjajnom prvom poluvremenu. Puljanima je Šubićevac i dalje začaran teren u HNL-u.

Šibenik je nastupio bez gotovo kompletnog zadnjeg reda, bez oba standardna središnja braniča (Perić, Bilić) i bez lijevog bočnog Kvesića, s debitantom od prve minute Donijem Grdićem (19) na stoperu. No, to se ogledalo samo u uvodnim minutama kada gosti nisu iskoristili početnu nesigurnost šibenske momčadi.

Kakvo poluvrijeme su odigrali Šibenčani. Efikasno, jednostavno, neumoljivo. Iako su Puljani otvorili susret sa 4 kornera u isto toliko minuta, i sa dvije velike šanse od kojih je ona Serderova na asistenciju Mahmouda bila čista, domaćin je nakon desetak minuta počeo igrati napokon. Sve se otvorilo pogotkom Delića, na dodavanje Marina Jakoliša. Deliću je to bio već treći uzastopni gol u tri utakmice, a ono što je slijedilo nakon toga samo je potvrdilo da Marin Jakoliš igra u životnoj formi.

Opet je sijevnula brza Šibenikova akcija, sada je Delić bio u ulozi asistenta, a Marin Jakoliš zabio neobranjivo za 2-0.

Istra je posve okopnila, očito ih je blitz krieg Narančastih šokirao, i ostali su bez pravog odgovora. Na drugoj strani mlađi Jakoliš je pravio dar mar u njihovoj obrani, a Šibenik zabijao iz gotovo svakog napada. Ubitačnih pola sata na Šubićevcu zaokružio je a tko drugi nego Marin Jakoliš. Zabio je u 32.minuti treći gol za domaće, svoj drugi, i najljepši – na dodavanje Suada Sahitija.

Bajkovitom poluvremenu Šibenčana zamalo je još pridodao i Antonio Marin koji je opasno zaprijetio iz slobodnjaka. Šibenika su milimetri dijelili od ogromne prednosti. Pred kraja susreta ukazala se ponovno Istra, Beljo je dobio okomitu loptu, ali Mina i Rogić su u koprodukciji zatvorili visokog napadača gostiju.

Delić je u 50. minuti mogao goste staviti na nove muke ali je iz blizine naciljao stativu. Puljani su uzvratili u 53. ali spasio je Rogić domaće nakon udarca Serderova. Izmjenama u nastavku Garcia je pokrenuo goste, Šibenik se branio svim sredstvima i prijetio iz kontri.

Beljo je gostima vratio nadu pogotkom u 74. nakon solo akcije Bandea. Zakuhalo se nakon toga, ali Čuljak je to smirio kartonima. Uspio je domaćin do kraja sačuvati prednost i doći do važna 3 boda.


PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ: Gotovo je u Šibeniku, uvjerljiva i zaslužena pobjeda domaćih.

90+4' Zaustavlja Lučić udarac Bailonea, a nakon toga je akcija trebala biti nastavljena, ali suđeno je zaleđe. Kasnije i žuti karton za Bedoyu.

90' Pljesak na otvorenoj sceni dobio je Marin Jakoliš kojeg je zamijenio Bailone. Adam Benić ulazi umjesto Antonija Marina. Kod Istre promjena - Iličić za Belju... Igrat će se četiri minute nadoknade.

87' Traju posljednji pokušaji Istre za dodatnim smanjenjem rezultata, nema još puno vremena za igru u Šibeniku.

83' Nakon nove dobre akcije u začetku, Stipe Bačelić Grgić puca preko gola.

78' Ranije je kod Istre izašao Serderov, a ušao Lisica, a sada umjesto Ivana Delića kod domaćih ulazi Bedoya. U igri je i Robbie Burton...

76' Antonio Marin dobio je nakon primljenog gola i žuti karton, a onda drama! Nastala je opća tučnjava nakon prekršaja Bandea na Jakolišu koju je sudac Čuljak smirio kartonima za Marina Jakoliša i Mahmouda.

74' GOOOOOL! Evo Istre! Zabio je Dion Drena Beljo. Bande je odradio sve po desnoj strani, dao loptu u peterac, tamo Šibenčani nisu dobro reagirali, a lopta je cijelim obujmom prešla preko gol-crte.

69' Zanimljivo je, Istra ima sedam, Šibenčani pak - niti jedan udarac iz kuta večeras. I dalje gosti pokušavaju nešto učiniti kako bi se rezultat promijenio njima u korist, no ništa im ne prolazi.

66' Nova velika šansa za Šibenik! Brza je to bila kontra nakon gostujućeg kornera, Marin Jakoliš nabacio je na Bačelića Grgića koji ipak nije uspio zabitio svom bivšem klubu.

64' Brojimo dalje javne opomene, sada je jednu dobio i Mina zbog odguravanja Navarra, bit će sada i jedan slobodni udarac za goste iz zanimljive pozicije.

62' Žuti karton sada je dobio i Navarro kod Istre, opet je to bio jedan težak start nad Antonijom Marinom.

59' Serderov opet nije zabio. Nije to bilo loše proigravanje Mlinara, ali Rogić je zaustavio taj dosta mlak udarac. Trebalo je to biti puno bolje završeno.

57' Prva promjena kod Šibenika, ulazi Stipe Bačelić Grgić umjesto Suada Sahitija.

56' Silva je dobio žuti karton nakon jako teškog prekršaja nad Antoniom Marinom. Mogao je to bez ikakvog problema biti i crveni.

54' Velika prilika za Istru! Rogić je obranom sačuvao svoju mrežu. Bilo je ovo nakon prekida, ali nema pogotka. Serderov je pucao, vratar Šibenika to skinuo.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

52' Beljo je pao u kaznenom prostoru Šibenika, sudac Ante Čuljak odmahnuo je rukom, nijevidio ništa sporno.

50' Delić! Još jednom je Marin Jakoliš napravio dar-mar po lijevoj strani, ubacio na Delića koji je iz okreta pogodio vratnicu. Mnogo, mnogo sreće su sada imali Puljani.

49' Nešto mirniji ritam na startu drugog dijela. Naravno, ne moraju domaći juriti po svaku cijenu i tako riskirati kakvu pogrešku.

46' Krenuo je nastavak dvoboja, odmah i s promjenom za Istru. Ulazi Damjan Daničić umjesto Luke Marina.

POLUVRIJEME: Čistih 3:0 ima Šibenik na predahu, mogla bi ta prednost biti još i veća u nastavku.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

45' Do odlaska na odmor igrat će se još minuta sudačke nadoknade.

43' Pokušaji Serderova, Belje i ostalih Istrinih ofenzivaca nisu baš najvještiji u naumu gostiju da se barem za malo smanji ogroman zaostatak pred poluvrijeme na Šubićevcu.

39' Sada je opasan iz slobodnog udarca bio i Antonio Marin. Fijuknuo je njegov pokušaj pored lijeve Lučićeve vratnice.

36' Beljo! Evo Istre konačno ponovno pred Rogićem koji je izašao ispred igrača Osijeka i u odsudnom trenutku blokirao njegov udarac.

34' Žuti karton, prvi kod Puljana danas, zaradio ga je Antonio Perera. Kao da Istra danas već nema dovoljno problema...

32' GOOOOOOOL! Marin Jakoliš! Suad Sahiti je asistirao s desne strane, a Jakoliš je opet zabio! Što danas rade domaći...

29' Svaki puta kada Marin Jakoliš primi loptu na lijevoj strani, to je latentna opasnost za goste. Velikih problema imat će s njime, ali i s Antoniom Marinom, bratom Jakolišem i Delićem, bivšim igračem Istre do samog kraja.

27' Sjetimo se, Istra je bolje otvorila utakmicu s prigodama u prvih 5 minuta. Imali su i Šibenčani svoje dvije, obje su iskoristili, u 17. i 22. minuti.

24' Pokušao je sada Mlinar za Istru iz slobodnog udarca, otišlo je preko gola. Ali, fascinirani smo dosadašnjom predstavom Marina Jakoliša...

22' GOOOOOOL! Marin Jakoliš je zabio! Strašan, strašan pogodak, ništa nije mogao Lučić. Nakon asistencije, evo mu i pogotka.

21' Braća Jakoliš! Marin je sjajno prošao po lijevoj strani i zavrnuo u sredinu, odande Antonio glavom puca preko gola.

19' Akcija je zaista bila - za divljenje. Domaći vode, e sad će Puljani morati pokazati karakter.

17' GOOOOOL! Zabio je Ivan Delić, ali sav posao je odradio Marin Jakoliš. Nevjerojatnim prolascima našao se pred Lučićem, a onda je Delić mogao samo bez problema loptu ugurati u mrežu.

15' Četiri kornera već je izvela Istra do sada, niti jednog nisu imali priliku izvesti domaći. no nije to polučilo rezultata.

11' Zeleni danas izgledaju sasvim solidno, kompaktno, čine se i teško savladivima za Šibenik. Opasni su i prema naprijed, Navarro je sada nabacio pred Rogića koji je to odboksao iz svog peterca.

8' Zasad domaći momci još uvijek nisu kvalitetnije izašli pred vrata Ivana Lučića, čeka se njihov prvi opasniji pokušaj.

5' Nastoje Puljani pritisnuti domaće, a umalo su i zabili. Bande je nabacio na Serderova koji se našao gotovo u matnoj poziciji, otišlo je to pored vratnice. Mogli su gosti zabiti, i to ne jednom do sada.

3' Korner za Istru, a onda i novo ubacivanje, došla je lopta na Bandea koji je s dvadesetak metara jako potegao, netko je to iz šibenske obrane skrenuo u novi udarac iz kuta.

21.00 Utakmica je počela.

>>> Stigli su sastavi!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 01:13