Screenshot: Facebook
NAJAVA DERBIJA IZ SPLITA

VIDEO: 'DA DOĐU REAL I BARCELONA, ZNA SE DA HAJDUK UVIJEK IDE NA POBJEDU!' Igor Tudor najavio je derbi znakovitom porukom za Modre!

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 03. ožujak 2020. 16:05

Hajduk sutra od 19 sati na Poljudu igra susret 25. kola HT Prve HNL s Dinamom, a to će biti treći derbi ove sezone. Bijeli su u prvom bili bolji s minimalnih 1:0, dok je drugi susret odigran u Maksimiru završio bez pobjednika 1:1. Ususret utakmici, trener Hajduka Igor Tudor obratio se medijima.

Prvo pitanje bilo je o ozračju u svlačionici i atmosferi u momčadi.

- Odlična je. Jučer sam pitao Miju: "Mijo, kakvi smo?", a on je odgovorio "taman". Imamo danas zadnji trening, četiri dana su samo između dvije utakmice, ali kako je nama tako je i njima. Radujemo se utakmici svi skupa, volio bih da je derbi svaku nedjelju. Pozivamo navijače da nas dođu podržati sutra, da fer i korektno navijaju i da to bude jedna prava fešta nogometa.

Kakva su vaša osobna očekivanja? Što bi vas zadovoljilo?

- Ja uvijek želim pobijediti, pogotovo kao trener Hajduka. S Udineseom malo manje, s Karabukom malo manje, ali kad si trener Hajduka i Galatasaraya uvijek moraš ići na pobjedu. Dinamo je napravio fenomenalne stvari ove sezone, međutim mi igramo kod kuće i kao što se zna, da ovdje dođe Barcelona i Real Madrid Hajduk mora ići na pobjedu, a tako će biti i sutra.

Možemo reći da je ovo sudar dva različita stila. Dinamo ima kvalitetu, ali dosta utakmica rješavaju s jednim golom. Kakvu utakmicu možemo očekivati?

- Slažem se da trenutno nisu na nivou iz prvog dijela sezone, ali kada je u pitanju derbi, razlike u formi i kvaliteti malo se smanje, jer u derbiju je velika motivacija i svatko će dati i više nego što može. A tako će biti i sutra.

Na društvenim mrežama je velika prepirka, spominje se da je u Splitu -14. Možete li vi njih sutra zamrznuti na -3?

- Ne znam, nisam to gledao, ne pratim medije. Sve je to dio folklora i neka malo prepucavanja, sam da sve prođe u nekom fer duhu. Kako uvijek kažem, sutra je teren mjerilo svega i idemo vidjeti tko je bolji.

Hoćete li mijenjati nešto u svojoj igri s obzirom na da je preko puta Dinamo?

- Mislim da mi sutra trebamo biti dobri... Ne volim riječ "hajdučki", jer mi se čini kao klišej, ali ima nešto i u tome. Kući protiv Dinama ne možeš garantirati pobjedu, ali možeš garantirati da ćeš dati sve od sebe, da ćeš biti žestok, da ćeš ih pretrčati i da ćeš borbenošću pokušati anulirati razliku u kvaliteti. Želja je da tako bude i sutra i da onda kvaliteta naših pojedinaca uspije izaći na vidjelo i riješiti utakmicu. S druge strane, oni imaju nemoguću kvalitetu u svojim redovima, a nogomet je takav da kada si dobar možeš izgubiti i kada si loš možeš pobijediti.

Izašli su podaci o količini trke u vašoj momčadi, koja je veća od one iz prvog dijela prvenstva. Koliko to može biti ključno u ovoj utakmici?

- Mislim da je Klopp jednom rekao, kada su ga pitali o pretrčanim kilometrima, da uvijek više voli da mu ekipa pretrči 115 kilometara umjesto 105. To svi treneri žele, naš način igranja i treniranja je u tom smjeru i takve su bile sve moje momčadi. Ipak, to ne mora biti presudno. Postoji tu i segment kvalitete, taktike i prekida...

Koji vam je najdraži derbi?

- Kao igraču, onaj kada je Jurica Vučko zabio za 1:0. Mislim da je Bonačić tada bio trener, to su bili prekrasni dani. Kada si igrač onda je to malo drugačije. A kao treneru, ono kada smo s Pašalićem dobili 2:0 bilo je super i neka se ponovi sutra.

Koji je savjet mladim igračima koji će prvi put zaigrati u velikom derbiju?

- Mislim da ova tri-četiri mladića koji dolaze, osim kvalitete, imaju i dobru osobnost, što je važno za ovakav klub. Savjet im je da budu onakvi kakvi jesu i sve će biti dobro.

Pričalo se o Dinamovoj krizi, a onda su pobijedili Rijeku 4:0. Kakvu poruku su vam poslali tom pobjedom?

- Pogledao sam sve njihove utakmice i mogu reći da se uvijek teži pretjerivanju, odnosno ili momčad sjajno igra ili je katastrofalna. Mislim da Dinamo nije u krizi. Drago mi je da je Neno (nap. a. Bjelica) na klupi, o njemu imam sjajno mišljenje i drago mi je što će voditi momčad u derbiju.

Težak raspored imate, igrali ste s Osijekom, a nakon Dinama čeka vas Rijeka. S koliko biste bodova bili zadovoljni?

- Sa šest.

Radili ste u Turskoj. Može li se derbi Galatasaraya i Fenerbahčea usporediti s ovim derbijem?

- Može. Vatreno je kao i ovdje, iako kada si iz Splita, to se ne može usporediti ni s čim. Za mene je ovo najveći derbi.

Ostalo je u sjećanju da je posljednjih sezona Hajduk gubio od Dinama u posljednjim minutama? Jeste li u pripremi vodili računa i o tome?

- Pa nisam, utakmice se mogu odlučiti i u prvim i u zadnjim minutama. Zadnjih dvadesetak minuta može biti važno, a i ne mora, na taj detalj se ne možeš pripremiti.

Kakav je zdravstveni bilten momčadi?

- Dolček ima određenih problema, a ostali su svi tu.

Na pitanje je li Poljud rasprodan odgovorio je Božo Pavković.

- Nije. Nemamo točne informacije, ali prodano je oko 20.000 ulaznica, rekao je Hajdukov glasnogovornik.

Za kraj Tudor je dobio pitanje može li Hajduk sutra dobiti Dinamo, na što je trener Bijelih odlučno odgovorio:

- Naravno da možemo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 19:46